Erhverv

Million-overskuddet vokser: Trælasthandel kom godt ud af 2018

Direktør Jørgen Hansen glæder sig over, at Roslev Trælasthandel kom ud af 2018 med et overskud på 28,6 millioner kroner før skat. Arkivfoto: Morten Stricker
Roslev Trælasthandel kommer ud af 2018 med et overskud på 28,6 millioner kroner før skat. Det er 1,5 millioner kroner bedre end i 2017. Omsætningen faldt til gengæld med 40 millioner kroner i 2018.

Holstebro: Det går stadig godt i byggeriet, og det smitter af hos de virksomheder, der leverer materialer til byggefirmaerne.

En af dem er Roslev Trælasthandel, der har afdelinger i Skive, Ikast, Herning og Holstebro. Direktøren for Roslev Trælasthandel er Jørgen Hansen fra Holstebro. Han glæder sig over et nyt solidt resultat.

Trælastvirksomheden kom ud af 2018 med et overskud på 28,6 millioner kroner før skat. Det er en forbedring på 1,5 millioner kroner i forhold til 2017, hvor der var stor fremgang. Roslev må til gengæld konstatere, at omsætningen er faldet med 40 millioner kroner. I 2018 landede omsætningen på 711 millioner kroner.

Direktør Jørgen Hansen er godt tilfreds med overskuddet. Han afviser, at det bare er jysk beskedenhed, at han kalder resultatet for meget tilfredsstillende.

- Det er helt sikkert et godt resultat, men det er også i de gode år, at vi skal tjene penge. Det går stadig godt i byggeriet, og det smitter positivt af på os. Men det er også en hård branche, hvor der er stor konkurrence, så vi kan ikke bare slappe af og være tilfredse. Medarbejderne fortjener stor ros for indsatsen, siger Jørgen Hansen, der i Holstebro-området også er kendt for sit virke som formand i håndboldligaklubben TTH Holstebro.

Forklaringen på et lidt større overskud trods faldende omsætning er ifølge Roslev-direktøren et skarpt øje på omkostningerne i virksomheden, der beskæftiger 170 medarbejdere.

Sorte skyer truer

Roslev blev etableret i 1900, og Jørgen Hansens far, Ole, købte virksomheden i 1983. I dag er der fem afdelinger i fire byer. Men en udvidelse kan komme på tale.

- Vi er i et hårdt marked med stor konkurrence, og det er oplagt, at vi holder øje med udviklingen i branchen, hvor der er nogle store spillere. Jeg forventer, at der vil ske en konsolidering i markedet de kommende år, siger tømmerhandleren, der ejer en stor del af familievirksomheden.

Den positive udvikling i byggeriet forventes at fortsætte på kort sigt, men i de store byer er der en afmatning af markedet på vej.

- Vi vil være jublende glade, hvis vi kan opnå et resultat i 2019 på samme niveau som i 2018. Der er nogle sorte skyer på vej i byggeriet, og vi er en konjunkturfølsom virksomhed, men vi ved ikke om det slår igennem i 2019 eller først i 2020, siger Jørgen Hansen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Ældre frivillige giver gratis, gode råd: - Det er ikke hensynsfuldt, når man lægger granitsten mellem fliser i fortov

Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Danmark

DMI varsler lokale skybrud og torden: Se om det rammer dit område

Holstebro

Efter uheld på Holstebromotorvejen: Begge spor igen farbare

Holstebro

Efter udvalgsmøde: Seks husejere i Halgård skal lave ændringer

Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Holstebro

Køkkenproducent skruer op for blusset i Sverige

Holstebro

Patienters tilfredshed med helikopterhjælp er helt i top

Annonce