Annonce
Holstebro

Ros til musik - kritik af madkø: Rock-plan skal udslette underskud næste år

Heller ikke i det andet år, siden nye folk overtog Rock i Holstebro, var arrangementet forskånet for regn. Men det regnede alligevel ikke så meget, som det ellers var forudsagt. - Det blev faktisk noget fantastisk vejr, og vi følte virkelig, at folk havde det hyggeligt og nød det. Jeg vil skyde på, at der har været cirka de der 4000 inde, siger Jørn Bruun, formand for Rock i Holstebro. Foto: Johan Gadegaard
Jørn Bruun, der er formand for bestyrelsen bag Rock i Holstebro, har endnu ikke konkrete tal at tale ud fra, men fornemmelsen er god.

Holstebro: Jørn Bruuns arbejdstid fredag: Fra klokken 8 til 23. Lørdag: 7-02. Søndag: 7.30-19.

Mandag morgen gjaldt det så Rock i Holstebro-formandens rigtige arbejde - det civile job han får penge for - på Christinelystskolen i Lemvig.

- Lige nu har jeg det sådan, at jeg slet ikke gider tænke på Rock i Holstebro næste år. Men sådan har man det altid. Så kommer sommeren, og mange ting glemmes og fortrænges, og så er vi klar til at finde ud af, hvilken retning vi skal i, siger Jørn Bruun.

Ser man isoleret på deltagerantallet, så har retningen gennem en årrække været nedadgående til i år med det laveste antal i mange år med i omegnen af 3800 billetter plus dem, der blev købt online på dagen, og dem, der købte billet i indgangen.

- Kan vi lande på de der 4000, så synes jeg, det er fint, siger Jørn Bruun, der får det endelig overblik i løbet af ugen.

Med til regnskabet hører dog også, at de nye Rock-folk i År 2, siden de tog over, har valgt at skrue ned for musikbudgettet, og den taktik ser man ud til at ville fortsætte med.

- Vi har stort set kun fået ros for musikken, så umiddelbart vil vi ikke ud at give halvanden million kroner for musik - ikke når man tænker på vores størrelse, siger Jørn Bruun.

Annonce

Mavepuster

Endnu ved man ikke, om årets Rock i Holstebro giver over- eller underskud. Den del står først klar senere på ugen.

Men man regner med, at festivalen også kommer igen i 2020.

- Vi arbejder hen imod, at Rock i Holstebro også spiller næste år. Har de omkring 4000 deltagere brugt "gennemsnitligt" i baren, så ser regnskabet fornuftigt ud. Vi arbejder jo ud fra en toårsplan, hvor vi skal have dækket et underskud fra sidste år ind - og lidt fra året inden da - og derfor kan det godt være, at vi vil komme til at skylde nogle kreditorer i år, men det regner vi med at få dækket helt ind næste år, siger Jørn Bruun og tilføjer, at man hele tiden lærer nyt. Eksempelvis opstod der problemer med lange køer ved madboderne.

- Slagter Bertelsen havde valgt at tage en pause i år, og det er bare svært at leve op til hans renommé. Det krævede noget nyt, og det gav naturligvis udfordringer. Her var vi ikke gode nok, hvilket gav udslag i kø, mens en ny udbyder i Den Glade Pingvin kæmpede en hård kamp. Det er også svært at bespise 1000-1500 mennesker på én gang, og det drager vi erfaringer af til fremtiden, siger Rock-formanden, der generelt står tilbage med en god mavefornemmelse:

- Jeg føler virkelig, at folk hyggede sig, og det er fedt at mærke. Så sker der lige det med maden, og det giver en mavepuster. Vi vidste godt, at vi ville have en udfordring, og vi lærer af det. Men omvendt: Er en hel dag ødelagt på grund af en ribbenstegssandwich, så har dagen måske alligevel ikke været så ringe endda. Nye tiltag som gin-bar og lounge kørte for eksempel rigtig flot, siger Jørn Bruun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce