Annonce
Holstebro

Ros til biblioteket - ris til området nord for gågaden

Udover at udpege på et kort, hvor Holstebros udfordringer og fremtidige potentiale ligger, fik de fremmødte til udviklingsmødet onsdag aften i Black Box også mulighed for at bygge deres ideer i Lego. Foto: Morten Stricker

Det væltede ind med borgerforslag, da Holstebro Udvikling onsdag aften holdt byudviklingsmøde i Black Box Theatre. Holstebroerne havde dog især ét område i byen, hvor de mente, der var udfordringer at arbejde videre med.

Holstebro: Seniorboliger på Sygehusgrunden, en hængebro fra Via til sygehuset og et mere spændende liv omkring åen. Borger-ideerne fik onsdag frit løb, da der var byudviklingsmøde i Black Box i Holstebro. Udover konkrete forslag til byens fremtidige udvikling, havde borgerne også udpeget på et kort, hvor byens udfordringer og styrker lå. Og kortet talte et tydeligt sprog:

- Biblioteket er meget høj værdsat og var klistret til med grønne mærkater. Omvendt, så var området fra stationen og ned til gågaden et af de steder, hvor koncentrationen af røde mærkater var størst, siger Jesper Larsen, direktør i Holstebro Udvikling, der er et partnerskab mellem Holstebro kommune og Færch Fonden.

Endnu har udviklingsselskabet dog ikke fuldt overblik over aftenens mange forslag.

- Men der har været over hundrede forslag, og generelt handler mange af forslagene om, hvad et byrum skal kunne - det var et stort tema, forklarer han.

Holstebro Udvikling skal nu have systematiseret ideerne i den logbog, som tre arkitektteams skal arbejde videre med, når de 1. maj får til opgave at lave en masterplan for byudviklingen i midtbyen i Holstebro.

- Det er klart, at nogle forslag er mere direkte anvendelige end andre. Men de kommer alle sammen til at indgå i den bruttoliste af ideer, som arkitekterne får, siger Jesper Larsen, der var tilfreds med fremmødet til aftenens møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce