Ulfborg/Vemb

Ronnis webshop blev kopieret af udenlandske svindlere

Ronni Ørts Guldbjerg blev udsat for internet-svindel, da hans webshop blev kopieret og kunderne fuppet til at tro, at det falske website, var det samme som hans. Foto: Jan Briks
Pludselig dukkede der en webshop op på nettet, der til forveksling lignede Ronni Ørts Guldbjergs. Og så væltede det ellers ind med vrede kunder.

Ulfborg: For lidt over to år siden besluttede 34-årige Ronni Ørts Guldbjerg, der til dagligt arbejder som kølemontør, at oprette en webshop. Luxbolig.dk blev navnet på webshoppen, der sælger boliginteriør fra hjemmeadressen i Ulfborg. Dengang havde han aldrig forestillet sig det, der skete i starten af marts - for få uger siden.

- Det startede med, at jeg fik nogle henvendelser om, hvorfor jeg ikke længere havde 50 procent på nogle specifikke varer, som ikke havde været sat ned, siger Ronni Ørts Guldbjerg, der fandt det underligt, at kunden havde set varene sat ned på hans hjemmeside.

Men det var først, da en kunde skrev en mail ind, om at han havde været inde på en hjemmeside, der hed Luxbolig.com - i stedet for Luxbolig.dk, som Ronni Ørts Guldbjergs webshop hedder, at det gik op for ham.

- Jeg kunne selv tydeligt se forskel på siderne, men for kunderne lignede de nok hinanden til forveksling, for der var mange af de samme varer på de to sider, siger han.

Én ting stod klart: Der var tale om svindel. Udenlandske svindlere havde kopieret hans webshop og havde modtaget betaling fra kunderne, der havde bestilt boliginteriør fra ".com"-siden, men som flere dage og uger senere aldrig så skyggen af varerne.

- Da det var værst, fik jeg 10-15 opkald om dagen og kunderne kunne jo ikke forstå, hvor deres varer blev af, siger han.

Den udenlandske snyde-side havde endda sendt en ordrebekræftelse på dansk til kunderne - lignende den, som Ronni Ørts Guldbjerg sendte ud til sine kunder efter et køb på webshoppen.

Først da kunderne et døgn senere modtager en mail fra en person, der underskriver sig selv Mark Dalton, og som oplyser at betalingen er afvist, og ordren er annulleret, begynder de at ane uråd og ringer til Ronni Ørts Guldbjerg for at klage.

Magtesløs

Den falske webshop lever ifølge Ronni Ørts Guldbjerg cirka ti dage på nettet, før den igen bliver lukket ned. I den tid modtager han opkald fra over hundrede kunder, der alle fortæller stort set den samme historie. Imens forsøger han at få fjernet den falske kopiside - men uden held.

Han kontakter politiet og forklarer dem situationen. De råder ham til at bede alle, der har handlet på den falske side spærre deres kreditkort. Men umiddelbart kan politiet ikke gøre så meget andet.

Han kontakter også E-mærket, som han er medlem af, der oplyser ham, at hjemmesiden er registreret i udlandet, og at de ikke kan gøre så meget for at hjælpe. Heller ikke udbyderen af domænet kan hjælpe ham.

- Det er frustrerende, men jeg kan jo ikke gøre andet end at informere, siger han.

Sluppet billigt

I dag er den falske webshop som nævnt lukket ned igen.

- Det er frustrerende at være i. For man er jo fuldstændig magtesløs i situationen. Uanset hvor meget man vil, kan man ikke bare lukke en andens side. Og jeg føler mig da godt gammeldags udnyttet, siger Ronni Ørts Guldbjerg, der ikke har hørt fra vrede kunder i efterhånden nogle dage nu.

- Jeg tror, det er ved at løje af nu. Den falske side er jo også lukket. Jeg tror ikke, at det er gået hårdt ud over os økonomisk. Så vi er vidst sluppet billigt, siger han.

Webshop-indehaveren vil ikke gå videre med sagen nu.

- Nej, vi må videre i livet, siger han.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

Struer For abonnenter

Der stod danger på GPS'en: - Der var en reel risiko for at blive slået ihjel, hvis man røg ud over

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Annonce