Annonce
Navne

Lokal romanforfatter med muskelsvind: - Jeg kan have den fedeste idé, mens jeg skriver, og så forsvinder den. Det er pisse irriterende

Stephanie tog til Nordsjælland til den dygtige fotograf Csilla Nilsson for at få taget sine forfatter-portrætter. Det blev hun så glad for, at hun fik taget endnu et sæt senere. Uglen på billedet er udstoppet. Men Stephanie går all-in i slutningen af august, hvor hun skal have taget fotos med levende ugler til brug for fantasybøger. Foto: Csilla Nilsson
Stephanie Fjeldsø Fischer, der lider af muskelsvind, udgiver snart sin første roman - om en pige, der sidder i kørestol. Men det er altså IKKE en selvbiografi, understreger holstebro-forfatteren.

Holstebro: - Jo, jeg er lidt mere nervøs op til udgivelsen, end jeg normalt er. Det er jo min første roman. Jeg står som eneforfatter. Tidligere har jeg været én af flere, der bidrog til antologier, forklarer Stephanie Fjeldsøe Fischer.

Den 26-årige holstebroer er bestemt ikke uvant med at se sit navn på tryk. Ni antologier og en selvbiografi om livet med muskelsvind er det indtil videre blevet til.

Alligevel er fredag den 3. september 2021 noget ganske særligt.

Annonce

Den dag udkommer Stephanie Fjeldsøe Fischers første roman nemlig - en sag på 246 sider. I Stephanies verden er det noget af en moppedreng. En god dag for hende er nemlig en dag, hvor hun kan holde til at skrive to timer på sit virtuelle tastatur, hvor hun peger med musen på tasterne, og så trykker de selv ned.

- Nogle dage kan jeg kun skrive en time, før jeg mister koncentrationen, og så kan der gå fire-fem dage, hvor jeg ikke magter noget som helst. Derfor passer forfatterlivet mig godt, fordi jeg kan tage det i mit tempo, forklarer hun.

- Jeg gider ikke blive proppet i kasser. Jeg skal ikke være den nye nogen-som-helst. Der er folk, der har spurgt mig i forbindelse med mine fantasy-ting, om jeg skal være "den nye Harry Potter-mor?" Men nej tak, faktisk helst ikke, siger Stephanie Fjeldsø Fischer, der dog godt kunne tænke sig at tjene lige så godt som Harry Potters "mor".

Stephanie skriver cirka 200 ord i timen.

- Jo, det går langsomt. Jeg kan godt have den fedeste idé, og så, mens jeg skriver, forsvinder den, og jeg tænker: "Hvad fanden var et nu lige, jeg ville med det her?" Det er pisseirriterende, sukker Stephanie Fjeldsøe Fischer.

Plads til alle

Den nye bog hedder "Aftryk" og udkommer på det relativt nye forlag, Superlux, der med glimt i øjet kalder sig selv for "Danmarks mindste kvalitetsforlag". Og selvom forlaget er lille, har Stephanie for første gang nogensinde fået en aftale hjem om, at bogen også udkommer som lydbog. Det er hun super glad for.

- Bogens budskab er jo, at der skal være plads til alle, så hvis bogen i sig selv ikke kan tilgås af alle, giver det ikke mening. Heldigvis var forlaget enige i det, siger forfatteren.

"Aftryk" blev oprindeligt til i forbindelse med en konkurrence på et andet forlag, hvor der var et krav om, at fortællingen skulle være realistisk.

- Men som den rebel, jeg jo er, tænkte jeg: "Hvordan kan jeg nu få fantasy ind i det her?", ler Stephanie.

Fantasy er nemlig hendes foretrukne genre.

Stephanie Fjeldsø Fischer

26 år, forfatter.

Lider af muskelsvind, knogleskørhed og scoliose (skæv ryg, red.).

Bor sammen med sin familie i Ellebæk, Holstebro.

Har gået på FGK, forfatterlinjen på Dansk Talentakademi.

Debuterede i 2012 med bidrag til antologien "Forbudt kærlighed". I alt har hun medvirket i ni antologier og skrevet en selvbiografi, "Mit liv med muskelsvind". Foretrukne genre er fantasy.

Den 3. september udgiver hun sin første "realistiske ungdomsroman" med titlen "Aftryk" på forlaget SuperLux.

Aktiv blogger om "forfatterlivet og livet generelt". Følg hende på stephaniefjeldsoefischer.dk eller på Facebook.

"Aftryk" handler om den 19-årige Rebecca, der sidder i kørestol, og som hele sit liv har kæmpet med fordomme om, at alle handicappede er mindre intelligente, og kæmpet med mennesker, der tager afstand fra handicappede generelt. Derfor er hun ret ensom. For at håndtere de ting, hun kæmper med og mod, skriver hun fantasybøger af den slags, hvor læserne får lov at læse med og kommentere, lige så snart hun sætter sig til tasterne. På den måde får virkeligheden indflydelse på det, hun skriver.

Hvor meget af dig er der i Rebecca?

- Der er da bestemt meget af mig i hende. Nogle af oplevelserne er tæt på de virkelige. Men samtidig er jeg nok stærkere - jeg gider ikke finde mig i noget. Rebecca har sværere ved at sige fra. Hun har sat sig for, at hun vil bevise, at hun ikke er dum, og leverer derfor en masse 12-taller fra HHX, hvor hun går. Det er altså på ingen måde en selvbiografi!

Annonce

Reception på festival

Stephanie sendte "Aftryk" ind til forlagets konkurrence, men vandt ikke. Beskeden lød, at unge sikkert ikke gad læse den, fordi emnet var alt for tungt.

- Det sjove var, at jeg - inden jeg sendte den ind til konkurrencen - havde testet den på en læsegruppe på Herning Bibliotek, og de var vilde med den. Helt ned til ti-årige, siger Stephanie og smiler lidt.

Hun prøvede et par andre forlag uden held, og så fik hun pludselig en henvendelse fra Superlux. De havde fulgt hendes forfatterskab og ville bare høre, om hun havde noget, hun kunne sende ind?

Og ja, så er resten jo historie, som man siger.


Stephanie sendte "Aftryk" ind til forlagets konkurrence, men vandt ikke. Beskeden lød, at unge sikkert ikke gad læse den, fordi emnet var alt for tungt.


August og september 2021 er travle måneder. Her i den kommende weekend har forlaget inviteret Stephanie på forfatterweekend på Fyn i en spejderhytte, hvor hun skal have sin hjælper, Mona, med.

Den 18. september - 15 dage efter bogudgivelsen - skal Stephanie på Fantasy-festival i Esbjerg. Det har hun været før, men som gæst. Denne gang skal der holdes reception for hendes bog på festivalen, lige som hun skal på scenen og fortælle om "Aftryk".

- Jeg skal også læse et lille afsnit op, som selvfølgelig passer til fantasy-genren, siger hun.

Man kan købe "Aftryk" hos boghandlerne eller på nettet efter den 3. september.

Annonce
Erhverv

Gårdejer undrer sig: Blev bedt om at tilbagekalde grillpølser efter fire timer langt besøg

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Biograf gentager gallaåbning - halvandet år efter åbning: - Åbningen af Big Bio Holstebro har været mit livs mareridt

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Struer

Borgmesterens sidste budgetaftale: Enigt byråd vil løfte tagene

Erhverv

Lyd fra Lydens By skrev historie: 50.000 koncertgæster til The Minds Of 99 i Parken fik leveret vellyd af lokalt firma

Sport

Bedsteveninder og bryllups-buddies delte guld og sølv imellem sig

Holstebro For abonnenter

Spidskandidater: Nærmest umuligt at hente stemmer, men vælgermøder er ikke spild af tid

Navne

Flemming blev sendt til Grønland for at slagte lam: - Det var en gave at få sådan et tilbud fra fagforeningen

Holstebro

Han var fuld, påvirket af narko og endte på taget i Vandkraftsøen

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Holstebro

V-borgmesterkandidat ønsker direkte duel med borgmesteren: Østerby siger nej tak

Sport For abonnenter

9 år, 404 kampe og ny kamprekord-holder: Holstebro er blevet mit hjem, det er her jeg hører til

Struer

Staten vil plastre bugten til med muslingefarme - Struer Kommune siger nej tak, ikke her

Annonce