Annonce
Holstebro

Rohde klar til at droppe Holstebro igen: Vil være kandidat i København

Mandag aften er der ekstraordinær generalforsamling hos De Radikale på Frederiksberg, hvor bestyrelsen anbefaler Jens Rhode som folketingskandidat. Arkivfoto.

Efter blot tre måneder som folketingskandidat i Holstebro er Jens Rohde klar til at finde en ny kreds.

Holstebro: Tre måneder efter, at Jens Rohde blev valgt som radikal folketingskandidat i Holstebro-kredsen, er han klar til at forlade posten igen.

Det sker, hvis han i aften bliver valgt som kandidat på Frederiksberg, bekræfter formanden for De Radikale på Frederiksberg, Anne Eskildsen.

- Vi har fået en ledig plads i København, fordi en af vores folketingskandidater har trukket sig. Så vi spurgte Jens Rohde, om han ikke ville stille op hos os, og det ville han gerne, siger hun til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Han er jo en kapacitet for partiet og for hovedstaden, så vi håber meget, at han bliver indstillet.

Mandag aften er der ekstraordinær generalforsamling hos Radikale på Frederiksberg, hvor bestyrelsen anbefaler at indstille Jens Rohde. Derefter skal Radikale i Københavns Storkreds endeligt vælge kandidaten.

Jens Rohde ønsker ikke at udtale sig før afgørelsen på aftenens møder.

Men da han de 30. maj blev valgt som Holstebro-kredsens kandidat, argumenterede han selv for, at det var vigtigt, at partiet ikke kun blev et storby-parti:

- Lokalt vil jeg være med til at sætte en dagsorden for os, der bor her. Jeg opstiller her, fordi jeg er født i Holstebro og bor i Viborg. Det kan ikke nytte noget, at Radikale Venstre kun er et storbyparti, sagde Jens Rohde dengang.

48-årige Jens Rohde sad i Folketinget for Venstre fra 1998 til 2007. I 2009 blev han valgt til Europa-Parlamentet for Venstre, men i 2015 skiftede han til Radikale Venstre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Engang var jeg stolt af at bo i Holstebro, men så fik jeg børn

Annonce