Annonce
Sport

Roere i triumf: Da der manglede 300 meter, råbte jeg bare 'medalje'

Casper Lindballe (til venstre) og Tobias Bork Kristensen fik medaljer med hjem fra weekendens junior-EM. Foto: Johan Gadegaard
Det var de færreste, som havde regnet med det, men Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe roede en sølvmedalje hjem til Holstebro, da der i weekenden blev afholdt junior-EM i roning.

Essen/Holstebro: Det kræver sin atlet at holde hovedet koldt, når hele kroppen er ved at syre til, og man ikke er i nærheden af medaljeplaceringerne.

For selvom Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe ikke havde forventet at skulle gøre sig gældende blandt de to storfavoritter fra Tyskland og Italien, så ville de rigtig gerne længere op i feltet, end den femteplads de havde, da der var tilbagelagt cirka halvdelen af de 2000 meter.

- Vi havde sagt til os selv, at vi bare skulle holde os til vores plan. Vi vidste, at de andre lagde rigtigt hårdt ud, men så gik døde, og at vi nok skulle nå op til dem, siger Tobias Bork Kristensen.

Det viste sig at være en skudsikker plan. Med en forrygende slutspurt kravlede de to unge roere op på 2. pladsen, og den tyske vinderbåd påstod efterfølgende, at danskerne nok havde vundet, hvis løbet havde været fem meter længere.

- Jeg kunne godt mærke, at vi havde gang i en rigtig god slutspurt, og da der manglede 300 meter, råbte jeg bare "medalje", fordi jeg kunne mærke, hvad vej det gik, siger Casper Lindballe om finalen, som blev roet søndag eftermiddag.

Jeg kunne godt mærke, at vi havde gang i en rigtig god slutspurt, og da der manglede 300 meter, råbte jeg bare "medalje", fordi jeg kunne mærke, hvad vej det gik.

Casper Lindballe, Holstebro Roklub

Adrenalinsus

Der gik lige lidt tid, inden de to roere opdagede, at de havde fået andenpladsen. Det kan være svært at holde overblikket, når det er få sekunder, som adskiller bådene, og man udelukkende skal koncentrere sig om sig selv.

- Adrenalinen kører jo rundt i kroppen, og vi var helt oppe at køre, da vi fandt ud, af at vi var blevet nummer to, siger Casper Lindballe.

Smilene var ikke til at tørre af de to roere, som fik en festlig tur hjem fra den tyske by Essen, hvor junior-EM blev afholdt. Tidligt mandag morgen var de tilbage i Holstebro, og selvom hverdagen med skole og så videre startede samme dag, så havde der alligevel været tid til at nyde sølvmedaljerne.

- Det var en en rigtig festlig tur hjem, hvor der blev hørt Queen med "We Are The Champions", siger kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist.

Mod på mere

16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe har roet sammen siden i vinters.

I den nærmeste fremtid skal de til Hamborg og ro om to uger, og så skal de formentlig til U-VM i Tokyo til august, hvor de skal ro på OL-banen, som traditionen tro bliver indviet ved et ungdomsverdensmesterskab.

Freddy Quist er stolt over sølvmedaljerne, som ifølge ham er et bevis på, at klubben gør noget rigtigt.

- Det viser, at konceptet holder. De værdier, som vi hele tiden arbejder med, bærer frugt. Vi har et professionelt setup, hvor der er fokus på både søvn, kost og styrketræning, siger Freddy Quist, som i samme ombæring sender ros til både kommunen og elitesport for at skabe nogle gode rammer i klubben.

Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballes præstation er samtidig med til at give tro til andre håbefulde, lokale roere.

- Det kan lade sig gøre at hive medaljer hjem fra store stævner som roer her i klubben. Det er vigtigt, at de unge roere har nogen de kan se op til og gerne vil overgå, siger Freddy Quist.

Det er den tidligere OL-bronzevinder Søren Madsen, som til dagligt træner de to unge roere. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce