Sport

Roere i triumf: Da der manglede 300 meter, råbte jeg bare 'medalje'

Casper Lindballe (til venstre) og Tobias Bork Kristensen fik medaljer med hjem fra weekendens junior-EM. Foto: Johan Gadegaard
Det var de færreste, som havde regnet med det, men Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe roede en sølvmedalje hjem til Holstebro, da der i weekenden blev afholdt junior-EM i roning.

Essen/Holstebro: Det kræver sin atlet at holde hovedet koldt, når hele kroppen er ved at syre til, og man ikke er i nærheden af medaljeplaceringerne.

For selvom Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballe ikke havde forventet at skulle gøre sig gældende blandt de to storfavoritter fra Tyskland og Italien, så ville de rigtig gerne længere op i feltet, end den femteplads de havde, da der var tilbagelagt cirka halvdelen af de 2000 meter.

- Vi havde sagt til os selv, at vi bare skulle holde os til vores plan. Vi vidste, at de andre lagde rigtigt hårdt ud, men så gik døde, og at vi nok skulle nå op til dem, siger Tobias Bork Kristensen.

Det viste sig at være en skudsikker plan. Med en forrygende slutspurt kravlede de to unge roere op på 2. pladsen, og den tyske vinderbåd påstod efterfølgende, at danskerne nok havde vundet, hvis løbet havde været fem meter længere.

- Jeg kunne godt mærke, at vi havde gang i en rigtig god slutspurt, og da der manglede 300 meter, råbte jeg bare "medalje", fordi jeg kunne mærke, hvad vej det gik, siger Casper Lindballe om finalen, som blev roet søndag eftermiddag.

Jeg kunne godt mærke, at vi havde gang i en rigtig god slutspurt, og da der manglede 300 meter, råbte jeg bare "medalje", fordi jeg kunne mærke, hvad vej det gik.

Casper Lindballe, Holstebro Roklub

Adrenalinsus

Der gik lige lidt tid, inden de to roere opdagede, at de havde fået andenpladsen. Det kan være svært at holde overblikket, når det er få sekunder, som adskiller bådene, og man udelukkende skal koncentrere sig om sig selv.

- Adrenalinen kører jo rundt i kroppen, og vi var helt oppe at køre, da vi fandt ud, af at vi var blevet nummer to, siger Casper Lindballe.

Smilene var ikke til at tørre af de to roere, som fik en festlig tur hjem fra den tyske by Essen, hvor junior-EM blev afholdt. Tidligt mandag morgen var de tilbage i Holstebro, og selvom hverdagen med skole og så videre startede samme dag, så havde der alligevel været tid til at nyde sølvmedaljerne.

- Det var en en rigtig festlig tur hjem, hvor der blev hørt Queen med "We Are The Champions", siger kaproningschef i Holstebro Roklub, Freddy Quist.

Mod på mere

16-årige Tobias Bork Kristensen og 17-årige Casper Lindballe har roet sammen siden i vinters.

I den nærmeste fremtid skal de til Hamborg og ro om to uger, og så skal de formentlig til U-VM i Tokyo til august, hvor de skal ro på OL-banen, som traditionen tro bliver indviet ved et ungdomsverdensmesterskab.

Freddy Quist er stolt over sølvmedaljerne, som ifølge ham er et bevis på, at klubben gør noget rigtigt.

- Det viser, at konceptet holder. De værdier, som vi hele tiden arbejder med, bærer frugt. Vi har et professionelt setup, hvor der er fokus på både søvn, kost og styrketræning, siger Freddy Quist, som i samme ombæring sender ros til både kommunen og elitesport for at skabe nogle gode rammer i klubben.

Tobias Bork Kristensen og Casper Lindballes præstation er samtidig med til at give tro til andre håbefulde, lokale roere.

- Det kan lade sig gøre at hive medaljer hjem fra store stævner som roer her i klubben. Det er vigtigt, at de unge roere har nogen de kan se op til og gerne vil overgå, siger Freddy Quist.

Det er den tidligere OL-bronzevinder Søren Madsen, som til dagligt træner de to unge roere. Foto: Johan Gadegaard
0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

112

En højst uheldig dag: 11 sigtelser mod ung mand

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Sport

Måbjergs målkonge skød jysk mesterskab i hus

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Annonce