Annonce
Kultur

Rock i Holstebro er gået konkurs

Efter 18 år er det slut med Rock i Holstebro. Arkivfoto: Morten Pedersen
Kulturforeningen bag Rock i Holstebro har indgivet en konkursbegæring. Underskuddet blev til sidst for stort.

Holstebro: Der bliver ingen jubilæumsudgave af Rock i Holstebro om to år. Faktisk bliver der aldrig igen en Rock i Holstebro.

Efter 18 år har bestyrelsen bag kulturfestivalen valgt at indgive en konkursbegæring.

- Vi vil ikke længere være med at lukke hullet. Det tager for mange af vore kræfter. Vi kom næsten igennem med en ny Rock i Holstebro, men to ud af 35 kreditorer sagde stop, og så var det det. Vi havde forinden sagt enten-eller. Alle skulle være med, ellers stoppede vi, siger Jørn Bruun.

Det er to år siden, en ny bestyrelse overtog en-dags-festivalen. Det første år, i 2018, kom overtagelsen så tæt på festivalen, at den foregående ledelses musikprogram var på plads. Da dagen så oprandt, skete det på den sommers noget nær eneste regnvejrsdag. Til dette års udgave havde man skåret ned på musikbudgettet som led i en ny strategi, men fik alligevel ikke tilstrækkeligt med besøgende. Årets festival endte med et minus på 200.000 kroner, og den negative egenkapital nåede 700.000 kroner.

Er der noget, du fortryder?

- Jeg synes, vi har gjort, hvad vi kunne samt ramt et niveau, som den lørdag skal byde på. Dernæst er det bare de små ting, som skal gå op, så vi igen kunne få overskud og indhente den gæld, vi har haft fra de foregående år. Vi ærgrer os over, at vi så selv var med til at forhøje underskuddet. Føler vi, at vi kunne have gjort noget anderledes? Nej. Det var de små marginaler, der udeblev, siger Jørn Bruun.

Var det en fejl at skære i musikbudgettet?

- Nogle siger, at man skal investere sig ud af krisen, men så længe vi ikke har andre indtægtskilder, end det vi får på dagen, så synes jeg, det vil være en noget overmodig strategi at følge. Specielt når man har et hul, der skal lukkes. Det ville være at handle uansvarligt, og i stedet var det eneste rigtige at gøre at trække en streg i sandet og erklære os for konkurs.

Af hensyn til kurators fremtidige arbejde ønsker bestyrelsen ikke at udtale os yderligere om, hvem konkursen rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce