Annonce
Sport

Ro-talenter kan skimte deltagelse i VM og OL

Magnus Zier Quist Rathenborg er sammen med klubkammeraten Trine Dahl Pedersen stadigt inde i varmen til landsholdsbådene. Foto: Johan Gadegaard

To af tre udtagne roere fra Holstebro Roklub klarede sig gennem nøglehullet, da Danmarks Rocenter gennemførte den første selektering i forberedelserne frem mod VM 2019 i Linz og OL 2020 i Tokyo.

Bagsværd: Vejen er stadig lang, men for Trine Dahl Pedersen og Magnus Zier Quist Rathenborg fra Holstebro Roklub er næste års verdensmesterskaber og De Olympiske Lege året efter ikke kun en drøm.

Det er også et realistisk mål. Tidligere på efteråret blev de sammen med klubkammeraten Magnus Valbirk udtaget til den første landsholdssamling i Danmarks Rocenter, hvor bådene til VM 2019 og OL 2020 skal sættes, og efter den første selektering er de to roere stadigt inde i varmen.

Den sportslige ledelse i Dansk Forening for Rosport gennemførte i sidste uge den første selektion for DRCs satsningsbåde 2019, hvor man på baggrund af en vurderinger af roerens tekniske, fysiske og mentale kvalifikationer har fundet frem til de 28 roere, der fortsat er i spil til bådene. Ti roere er i første omgang valgt fra, heriblandt Magnus Valbirk fra Holstebro Roklub.

Blandt herrerne til de tunge bådklasser er Magnus Zier Quist Rathenborg til gengæld stadig med, og det samme gælder Trine Dahl Pedersen hos kvinderne. Lemvig-pigen Ida Birkjær Petersen er pt. ikke en del af Danmarks Rocenter, da hun studerer på Ohio State University i USA, men kan ifølge Dansk Forening for Rosport komme i betragtning, såfremt hun tydeligt kan forstærke en båd.

Anden selektion foretages senest 2. januar 2019, og vil reducere de respektive træningsgrupper til snævre bruttogrupper, som vil indgå i forårets endelige selektionsforløb til DRC's satsningsbåde. Det forventes at bådholdene er sat senest 20. marts 2019, men enkelte bådhold vil være sat tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Moralske investeringer

Det er ganske fornuftigt, at politikerne i økonomiudvalget i Holstebro har valgt at sende et forslag om den fremtidige investeringspolitik til hjørnespark. Der er intet galt med at se på, om man forvalter skatteborgernes penge fornuftigt, og får det afkast, som man kan forvente. Men i oplægget til den nye investeringspolitik ønskede kommunen at forbyde investeringer i alkohol, voksenunderholdning (porno red.), alkohol, tobak, fossile brændstoffer og hasardspil. Det letteste i verden er at sadle en høj hvid hest, og ride ud i offentligheden og moralisere for skatteborgernes penge. Men det kan i den sammenhæng være værd at minde om, at Holstebros moderne historie delvist er skrevet med tobak fra Færchs fabrikker, og en af kommunens største arbejdspladser er stadig kasernen, der i disse tider får nyt materiel for millioner af kroner, der er med til at fastholde og udvikle regimentet. Vi er også alle medejere af Danske Spil via staten, og mon kommunen ville sige nej, hvis Carlsberg ville flytte sit hovedsæde til Holstebro? Det er fint, at kommunen har høje etiske og moralske standarder for sine investeringer, men der er ingen grund til at miste jordforbindelsen af den grund. Kommunen har allerede en investeringspolitik, der skal sikre, at investeringerne overholder FN’s anbefalinger om "Responsible Investment" - ansvarlige investeringer. Det handler om, at man ikke må investere i virksomheder, der lader hån om basale menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder med meget mere. Det må som udgangspunkt være fint. Kommunens opgave er at levere ydelser som skolegang, ældrepleje og meget andet. Det er ikke en kommunalpolitisk opgave at lege investeringspoliti. Når virksomheder driver deres aktiviteter lovligt, er det ikke kommunens ansvar at bedømme dem moralsk. Det risikerer at blive skruen uden ende, hvor politikerne giver sig selv så mange benspænd, at det bliver vanskeligt at forrente borgernes skattepenge på en bare nogenlunde tilfredsstillende måde.

Håndbold For abonnenter

Næststørste sejr i 13 år: Storebror satte tingene på plads i naboopgør

Annonce