Annonce
Sport

Ro-talenter kan skimte deltagelse i VM og OL

Magnus Zier Quist Rathenborg er sammen med klubkammeraten Trine Dahl Pedersen stadigt inde i varmen til landsholdsbådene. Foto: Johan Gadegaard

To af tre udtagne roere fra Holstebro Roklub klarede sig gennem nøglehullet, da Danmarks Rocenter gennemførte den første selektering i forberedelserne frem mod VM 2019 i Linz og OL 2020 i Tokyo.

Annonce

Bagsværd: Vejen er stadig lang, men for Trine Dahl Pedersen og Magnus Zier Quist Rathenborg fra Holstebro Roklub er næste års verdensmesterskaber og De Olympiske Lege året efter ikke kun en drøm.

Det er også et realistisk mål. Tidligere på efteråret blev de sammen med klubkammeraten Magnus Valbirk udtaget til den første landsholdssamling i Danmarks Rocenter, hvor bådene til VM 2019 og OL 2020 skal sættes, og efter den første selektering er de to roere stadigt inde i varmen.

Den sportslige ledelse i Dansk Forening for Rosport gennemførte i sidste uge den første selektion for DRCs satsningsbåde 2019, hvor man på baggrund af en vurderinger af roerens tekniske, fysiske og mentale kvalifikationer har fundet frem til de 28 roere, der fortsat er i spil til bådene. Ti roere er i første omgang valgt fra, heriblandt Magnus Valbirk fra Holstebro Roklub.

Blandt herrerne til de tunge bådklasser er Magnus Zier Quist Rathenborg til gengæld stadig med, og det samme gælder Trine Dahl Pedersen hos kvinderne. Lemvig-pigen Ida Birkjær Petersen er pt. ikke en del af Danmarks Rocenter, da hun studerer på Ohio State University i USA, men kan ifølge Dansk Forening for Rosport komme i betragtning, såfremt hun tydeligt kan forstærke en båd.

Anden selektion foretages senest 2. januar 2019, og vil reducere de respektive træningsgrupper til snævre bruttogrupper, som vil indgå i forårets endelige selektionsforløb til DRC's satsningsbåde. Det forventes at bådholdene er sat senest 20. marts 2019, men enkelte bådhold vil være sat tidligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Minister: Nej til privat læreruddannelse i Herning, da det vil få alvorlige konsekvenser

Annonce