Annonce
Sport

Rivalernes tidstab overrasker Geraint Thomas

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Tour-vinder Geraint Thomas havde ikke forventet, at en række klassementfolk ville tabe tid på 10. etape.

Sidste års Tour de France-vinder, Geraint Thomas, er overrasket over, at det lykkedes at narre en lille håndfuld rivaler på en tilsyneladende harmløs 10. etape.

Sammen med sin Ineos-hold sad Thomas perfekt, da feltet brækkede over i sidevinden, men det gjorde ryttere som Thibaut Pinot, Jakob Fuglsang og Richie Porte ikke.

De tabte alle 1 minut og 40 sekunder i det samlede regnskab, og det er en alvorlig streg i regningen for dem, mener Thomas.

- Ja, især på en dag som i dag, hvor man ikke forventede det.

- Jeg tror, de har positioneret sig forkert. Og det kostede dem halvandet minut. Men det er selvfølgelig godt set med vores øjne, siger Geraint Thomas.

Han havde de fleste af sine holdkammerater med sig, og Ineos rottede sig sammen med blandt andre Quick-Step og Bora for at gøre hullet større.

- Vi havde stort set alle ryttere fremme, så vi kastede os selvfølgelig fuldt ind i arbejdet.

- Bagved forsøgte de at lukke det, men da det ikke lykkedes dem, løb de tør for energi til sidst, tror jeg. Derfor fik vi så stort et hul, siger Geraint Thomas.

Ineos-holdets øverste chef, David Brailsford, er fuld af beundring for den timing og styrke, som Quick-Step viste, da feltet brækkede.

- Vi kom ud på en smallere vej, hvor der var en mellemting mellem modvind og sidevind. Quick-Step kunne bare mærke det. Respekt for det. De kørte i det rigtige øjeblik og fangede nogle på det forkerte ben, siger Brailsford.

- Det er ikke så ofte, så mange klassementfolk bliver fanget på den måde. Der var nogle rigtig stærke ryttere i anden gruppe. Vi udnyttede muligheden og fandt de rigtige positioner, konstaterer Ineos-chefen.

Hans to stjerneryttere Geraint Thomas og Egan Bernal ligger nu henholdsvis nummer to og tre i klassementet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Nu er Pernille på rette vej

Leder For abonnenter

Kom efter dem. Hårdt

Bedst som man troede, at man havde set det meste, så dukker der endnu en sag op om misbrug af offentlige midler. Denne gang i Forsvaret, hvor anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at civile erhvervsdrivende har kunnet bestikke sig til lukrative vedligeholdelseskontrakter betalt af skatteyderne. Sagen - sammen med andre lignende sager - sætter desværre et stort spørgsmålstegn ved, hvor godt det offentlige egentlig har styr på de penge, som borgerne har betroet dem. I Socialstyrelsen kunne Britta Nielsen gennem mange år berige sig selv - og det har udvalgte medarbejdere i Forsvarets Ejendomsstyrelse sandsynligvis også kunnet. To medarbejdere i Forsvaret er allerede tiltalt i en sag, der ligger tre år tilbage. Og yderligere sigtelser kan være på vej i en ny sag, der begyndte med, at en økonomimedarbejder ved et installationsfirma i Holstebro råbte vagt i gevær over for Rigsrevisionen. Midt det mørke og rod som er ved at blive afdækket, kan den tidligere økonomimedarbejder holde hovedet og fanen højt. Det er sandsynligvis takket være ham, at sagerne kommer frem i lyset, så det forhåbentligt bliver muligt også at stille de ansvarlige til ansvar. Desværre ryster sådanne sager ikke bare den enkelte afdeling, hvor svindlen er begået. Den rammer i det her tilfælde hele Forsvaret og alle de mennesker, der er ansat. Det er naturligvis bunduretfærdigt - men mistanken om urent spil er svær at viske bort igen, og derfor er der også kun en løsning, og det er at komme juridisk efter de ansvarlige - og komme efter dem hårdt. Vores samfundsmodel bygger på en høj grad af tillid. Både til hinanden men også til de myndigheder, der forvalter en af verdens højeste skatteprocenter. Forsvinder tilliden, så bliver det både vanskeligere at være borger og myndighed. Heldigvis var det moralske kompas rigtigt indstillet hos den unge mand, der gik til Rigsrevisionen og politiet med sin bekymring. Det kan alle, der læser bare lidt i Rigsrevisionens beretning om sagen, konstatere ved selvsyn.

Annonce