Annonce
Kultur

Ringenes Herre-skuespiller deltager selv i koncert i Holstebro

Det er ikke Legolas som uden for Ringenes Herre-verdenen hedder Orlando Bloom (nummer to fra venstre), Gollum (Andy Serkis) eller yderst til højre Frodo Sækker alias Elijah Wood, som besøger Holstebro i denne omgang. Det er derimod Pippin, som i virkeligheden hedder Billy Boyd (til venstre), som næste år deltager i en koncert. Foto: Scanpix/Mario Anzuoni
Der kastes stjernestøv over koncert i Musikteatret Holstebro, som endnu ikke har været overrendt af billetkøbere.

Holstebro: Der udkom tre film og dertil en forløber, Hobbitten.

I slipstrømmen af J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-univers er fulgt andre variationer af filmhittene: De har været afspillet som film, hvor et live-orkester har leveret musikken til, og der har været koncerter udelukkende med musik.

Til marts næste år - otte år efter den seneste film udkom - kommer så en koncert, der forbinder filmen og musikkens verden.

"The Lord of the Rings & The Hobbit - the concert" byder på et orkester og kor, som de færreste nok vil kunne nikke genkendende til; i forhold til den skuespiller som også er med. Orkester og kor hedder i øvrigt The Shire Choir and Philharmonic Orchestra & the State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus.

Men med til den to timer lange koncert er en af figurerne fra Ringenes Herre-filmene. Her hedder han Pippin. I virkeligheden: Billy Boyd.

I de tre Ringenes Herre-film medvirker Boyd i en af de større roller. Pippin, eller Peregrin Toker som han også hedder, er sammen i tykt og tyndt med sin fætter og bedste ven Meriadoc Brændebuk (Merry). Duoen støtter hovedpersonen Frodo Sækker i bog-triologien.

I Holstebro deltager Billy Boyd som sanger og fortæller.

Den konstellation er man ikke vant til at se hos Musikteatret Holstebro, erkender arrangementschef Lone Abildtrup. Men stjernestøvet over koncerten vil kun hjælpe salget, vurderes der - når man engang begynder at slå på tromme for koncerten.

- For indtil videre har billetsalget ikke været prangende. Koncerten er simpelthen druknet i de mange andre tilbud, vi har i øjeblikket, men jeg er sikker på, at det nok skal komme, når vi nærmer os, siger Lone Abildtrup.

Endnu en skuespiller deltager desuden. Sir Christopher Lee, som spiller Saruman, medvirker dog ikke fysisk, men via en videoproduktion, oplyser selskabet bag opsætningen.

Koncerten finder sted den 13. marts og byder på musik, der er komponeret og skrevet af blandt andre Howard Shore, Annie Lennox, Enya og Ed Sheeran.

Annonce

Billy Boyd

Billy Boyd er 51 år og stammer fra Skotland.

Han spillede hobbitten Pippin i Peter Jacksons filmtrilogi og er desuden sanger, musiker og komponist. Han spiller instrumenter som guitar, bas og trommer og synger både baryton og tenor, og i Ringenes Herre-filmene synger han også flere sange.

Billy Boyd har desuden medvirket i film som "Master and Commander: Til verdens ende" og gyseren "Seed of Chucky". I år har han blandt andet medvirket i et af afsnit af TV-serien "Greys hvide verden".

Om koncerten i Holstebro den 13. marts næste år skrives der: "I en to timer lang forestilling vækkes hobbitternes, elverfolkenes og troldmændenes legendariske verden til live i en unik musikalsk begivenhed, hvor næsten 100 kunstnere vil omdanne Musikteatret Holstebro til en musikalsk udgave af Midgård."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce