Annonce
Kultur

Ringenes Herre-skuespiller deltager selv i koncert i Holstebro

Det er ikke Legolas som uden for Ringenes Herre-verdenen hedder Orlando Bloom (nummer to fra venstre), Gollum (Andy Serkis) eller yderst til højre Frodo Sækker alias Elijah Wood, som besøger Holstebro i denne omgang. Det er derimod Pippin, som i virkeligheden hedder Billy Boyd (til venstre), som næste år deltager i en koncert. Foto: Scanpix/Mario Anzuoni
Der kastes stjernestøv over koncert i Musikteatret Holstebro, som endnu ikke har været overrendt af billetkøbere.
Annonce

Holstebro: Der udkom tre film og dertil en forløber, Hobbitten.

I slipstrømmen af J.R.R. Tolkiens Ringenes Herre-univers er fulgt andre variationer af filmhittene: De har været afspillet som film, hvor et live-orkester har leveret musikken til, og der har været koncerter udelukkende med musik.

Til marts næste år - otte år efter den seneste film udkom - kommer så en koncert, der forbinder filmen og musikkens verden.

"The Lord of the Rings & The Hobbit - the concert" byder på et orkester og kor, som de færreste nok vil kunne nikke genkendende til; i forhold til den skuespiller som også er med. Orkester og kor hedder i øvrigt The Shire Choir and Philharmonic Orchestra & the State Academic Symphony Orchestra of the Republic of Belarus.

Men med til den to timer lange koncert er en af figurerne fra Ringenes Herre-filmene. Her hedder han Pippin. I virkeligheden: Billy Boyd.

I de tre Ringenes Herre-film medvirker Boyd i en af de større roller. Pippin, eller Peregrin Toker som han også hedder, er sammen i tykt og tyndt med sin fætter og bedste ven Meriadoc Brændebuk (Merry). Duoen støtter hovedpersonen Frodo Sækker i bog-triologien.

I Holstebro deltager Billy Boyd som sanger og fortæller.

Den konstellation er man ikke vant til at se hos Musikteatret Holstebro, erkender arrangementschef Lone Abildtrup. Men stjernestøvet over koncerten vil kun hjælpe salget, vurderes der - når man engang begynder at slå på tromme for koncerten.

- For indtil videre har billetsalget ikke været prangende. Koncerten er simpelthen druknet i de mange andre tilbud, vi har i øjeblikket, men jeg er sikker på, at det nok skal komme, når vi nærmer os, siger Lone Abildtrup.

Endnu en skuespiller deltager desuden. Sir Christopher Lee, som spiller Saruman, medvirker dog ikke fysisk, men via en videoproduktion, oplyser selskabet bag opsætningen.

Koncerten finder sted den 13. marts og byder på musik, der er komponeret og skrevet af blandt andre Howard Shore, Annie Lennox, Enya og Ed Sheeran.

Billy Boyd

Billy Boyd er 51 år og stammer fra Skotland.

Han spillede hobbitten Pippin i Peter Jacksons filmtrilogi og er desuden sanger, musiker og komponist. Han spiller instrumenter som guitar, bas og trommer og synger både baryton og tenor, og i Ringenes Herre-filmene synger han også flere sange.

Billy Boyd har desuden medvirket i film som "Master and Commander: Til verdens ende" og gyseren "Seed of Chucky". I år har han blandt andet medvirket i et af afsnit af TV-serien "Greys hvide verden".

Om koncerten i Holstebro den 13. marts næste år skrives der: "I en to timer lang forestilling vækkes hobbitternes, elverfolkenes og troldmændenes legendariske verden til live i en unik musikalsk begivenhed, hvor næsten 100 kunstnere vil omdanne Musikteatret Holstebro til en musikalsk udgave af Midgård."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce