Annonce
Navne

Rigspolitiets nye chef er fra Nørre Nissum

54-årige Thorkild Fogde bliver 1. marts øverste chef for politiet. Fogde, der afløser Jens Henrik Højbjerg som rigspolitichef, har tidligere blandt andet været afdelingschef i Justitsministeriet og politidirektør i København .Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

København: Direktøren for Kriminalforsorgen, Thorkild Fogde, bliver rigspolitichef fra 1. marts, oplyser Justitsministeriet.

Thorkild Fogde afløser Jens Henrik Højbjerg, der stopper efter 11 år på posten. Han tiltræder en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York til sommer.
- Jeg er glad og stolt over, at justitsministeren vil indstille mig til ny rigspolitichef på et så afgørende tidspunkt, hvor linjerne for fremtidens politi skal tegnes og føres ud i livet, siger Thorkild Fogde.
- Det bliver en meget stor opgave, som jeg ser frem til at tage fat på sammen med politiets mange dygtige ledere, ansatte og samarbejdspartnere.

Thorkild Fogde blev direktør for Kriminalforsorgen i 2017. Før det stod han i spidsen for Københavns Politi fra 2013. Forinden havde han været direktør i Nordsjællands Politi og chef for politiområdet i Rigspolitiet.
Thorkild Fogde stammer fra Nørre Nissum som søn af Herdis og tidligere seminarierektor Henning Fogde. Efter en afstikker til Sjælland som værnepligtig på Flyvestation Værløse, vendte han i 1986 tilbage til Jylland for at læse jura på Aarhus Universitet.
Da sidste eksamen var bestået i 1991, brugte den unge cand.jur. blandt andet en del år på at arbejde sig op i Justitsministeriets hierarki.
Den 54-årige Thorkild Fogde er gift og har to børn.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce