Annonce
Vinderup

Rift om det kolde gys: Vinterbadeklub må afvise nye medlemmer

Vinterbadning i Handbjerg hitter som aldrig før. Arkivfoto: Morten Stricker.

Handbjerg Vinterbadeklub har ingen problemer med at skaffe nye medlemmer. Faktisk må der ugentligt siges nej til gennemsnitligt 2-3 stykker, hvis ikke klubben skal blive overrendt.

Handbjerg: Selvom der i år er startet en ny vinterbadeklub op i Holstebro, svømmer man fortsat i medlemmer i Handbjerg Vinterbadeklub.

Klubben, der blev dannet for få år siden i forbindelse med etableringen af marinaen, kunne i sin første sæson - med start i 2014 skrive 78 medlemmer op. Men i sidste sæson var man i klubben nødt til at begrænse medlemsantallet. Det har også været nødvendigt i indeværende sæson, hvor 163 frostgrader-trodsige vestjyder nu er med i klubben.

- Vi har i den her sæson det største antal medlemmer og det største antal henvendelser nogensinde, siger Henning Christensen, kasserer i vinterbadeklubben, der sammen med resten af klubben dypper kroppen i det kolde hav indtil 31. april, hvor sæsonen slutter.

- Jeg vil skyde på, at vi ugentligt må sige nej til to eller tre stykker, der gerne vil starte i klubben. Så det er vel over hundrede på sådan en sæson, vi har måtte sige nej til, siger han.

Klubben har fire små "huse" til rådighed på marinaen. Det ene er sauna med plads til 12. Det andet klubhus. Det tredje dameomklædning og det fjerde herreomklædning. Og det har længe været klubbens ønske at få mere plads.

- Det er jo havnen, der ejer det. Men der er ikke nogle planer på nuværende tidspunkt om at udvide, siger han.

Og hvorfor byggede man så ikke faciliteterne større - allerede fra starten?

- Dengang vidste man jo ikke, hvordan folk her i Vestjylland ville tage imod det her vinterbadning. Der vidste man jo ikke, at det ville blive et tilløbsstykke, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce