Annonce
Mærkedage

Ricciardo smiler sig gennem Formel 1

Daniel Ricciardo har fra barns ben haft benzin i blodet. Hans italienske far, Giuseppe Joe Ricciardo, var også racerkører. Det er knap 21 år siden, hans karriere begyndte. Mandag 1. juli fylder han 30. Foto: Clive Mason/Ritzau Scanpix
Daniel Ricciardo skiftede til Renault op til denne sæson - en strid på hans tidligere hold Red Bull var medvirkende til skiftet. Mandag 1. juli fylder han 30 år.

30 Det er oftest med det helt store smil, at australske Daniel Ricciardo møder op på Formel 1-baner verden over, inden han sætter den tunge fod på speederen og lader farten tale.

Som niårig endte Ricciardo i en gokart, og siden har han ikke kigget i bakspejlet. Mandag 1. juli fylder han 30 år.

Med tilnavnet "Honey Badger" (honninggrævling) har han tilbagelagt kilometer for blandt andet Toro Rosso og Red Bull. Da startlamperne satte gang i 2019-sæsonen, havde han byttet Red Bull ud med Renault.

Ifølge Ricciardo selv var en intern episode i april 2018 på Red Bull-holdet medvirkende til, at australieren satte sig bag rattet hos et andet hold. Under et løb i Baku kæmpede holdkammeraterne Ricciardo og Max Verstappen om førstepladsen. Med 11 omgange tilbage forsøgte Ricciardo en overhaling fra sin andenposition. Men det endte galt. Begge racere endte uden for asfalten og kom ikke tilbage i det løb. Holdet gav begge Red Bull-kørere ansvaret, og det faldt ikke i god jord hos Ricciardo, der kæmpede med at lade det passere.

- Holdet behandlede os som lige skyldige i situationen, men inderst inde tror jeg, at de vidste, at det var deres og Max's fejl, sagde Ricciardo til Sydney Morning Herald.

Gennem karrieren har Ricciardo stået på podiet 29 gange. Syv gange har han stået på podiets øverste plads og smilet til publikum. Han har gjort det til sit varemærke at lave en såkaldt "shoey" på podiet. Her drikker han champagne fra racerskoen i stedet for af flasken.

Starten hos Renault har endnu ikke givet anledning til en "shoey". Det første løb på hjemmebanen i Australien måtte han udgå med tekniske problemer, ligesom han aldrig så det ternede flag i sæsonens andet løb i Bahrain. En sjetteplads er det blevet til, og dermed var han ikke langt fra podiet og en champagnetår fra sit formentlig svedige skotøj.

Annonce
Racerkører Daniel Ricciardo fylder 30 år mandag 1. juli. Foto: Benoit Tessier/Reuters
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce