Annonce
Læserbrev

Revlefodring. Manglende faglighed og kammerateri koster samfundet hundredvis af millioner

Annonce

Debat: Først på sommeren smed Kystdirektoratet 79 millioner kroner flere kilometer ude i havet til ingen verdens nytte. Kystdirektorater kalder det revlefodring, og har stor ekspertise på området. Kystdirektoratet lavede nemlig et revlefodringsforsøg i 2017 med 700 kubikmeter pr meter på en én kilometer lang strækning ved Årgab, og har nu målt fire gange om året på forsøget i 2016,17,18,19.

Da vi ikke kunne se nogen effekt inde på kysten, begærede vi aktindsigt i måleresultater og rapporter, men Kystdirektoratet oplyste, at de ikke havde analyseret resultaterne af det meget dyre forsøg, som var en forsættelse af KUP projektet. Der er således fortsat ingen videnskabelig dokumentation for virkningen af revlefodringer på den danske vestkyst. Resultatet af det fejlslagne revlefodringsprojekt er nu totalt mørklagt i Kystdirektoratet. Alle Kystdirektoratets sandfodringer i Nordjylland har også fejlet, og 38 husejere ved Lønstrup har mistet deres huse på grund af fejlrådgivning fra Kystdirektoratet. Elleve grundejere ved Lønstrup har nu sagsøgt kystdirektoratet for 43 millioner kroner ved byretten i Hjørring. Det er fakta.

Vi har anmeldt Kystdirektoratet til politiet for hærværk på Danmarks bedste strand ved Søndervig. Sagen efterforskes af Midt og Vestjyllands Politi.

Som alle kan se, mangler der ikke sand ved Søndervig, men Kystdirektoratet pumper nu sand for 25 millioner kroner ind på Danmarks bedste strand, hvor der er stor klitfremrykning, efter at stranden ved Søndervig blev trykudlignet i april 2012.

Kystdirektoratet overtræder helt klart kystbeskyttelsesloven og laver hærværk på Danmarks bedste badestrand. Miljøklagenævnet må betegnes som en ren skandale på højeste akademiske niveau, som ikke engang kan tælle til tre.

354 grundejere på vestkysten klagede over Kystdirektoratets beslutning om at pumpe sand ind ved Søndervig, og havde et møde i Kystdirektoratet den 5 september 2019.

På mødet klagede vi over, at Kystdirektoratet generelt overtræder kystbeskyttelsesloven, hvilket Kystdirektoratet måtte indrømme, da Kystdirektoratet var gået i gang med revlefodringen ved Fjaltring inde ankefristen på fire uger var udløbet.

For det andet var der ikke behov for sandfodring ved Fjaltring, da sandet lå helt ude på vejen syd på Fjaltring. Det kostede 2,0 millioner kroner at få vejen ryddet for sand.

For det tredje brugte Kystdirektoratet fire skibe for at få statsbudgettet brugt hurtigst muligt. NJORD stikker syv meter, når den er lastet og kunne slet ikke komme ind på kysten.

Sagen ved Søndervig blev indklaget til Miljø og Fødevareklagenævnet, hvor den fungerende formand, Lasse Svensson, lukkede sagen, selvom vi havde tre uger til at svare på Kystdirektoratets svar i sagen.

Vi anmeldte derfor Lasse Svensson for magtmisbrug til politiet. Derefter måtte Miljø og Fødevareklagenævnet trække deres afgørelse tilbage, og genåbne sagen med en ny sagsbehandler, som slet ikke var interesseret i sagens bilag, som blev afleveret i Nævnenes hus onsdag den 20 november, hvor vi bad om et møde med direktøren i Nævnenes Hus, da en lang række bilag var forsvundet på mystisk vis.

Jeg rykkede for mødet igen lørdag den 23. november om formiddagen. Om eftermiddagen modtog jeg en mail fra formanden i Miljø og Fødevareklagenævnet, at vor klage er afvist, før sagens bilag er lagt på plads i klagenævnet.

Jeg indgiver derfor en politianmeldelse imod formanden Birgitte Egelund Olsen for groft magtmisbrug i en sag, som nu er har passeret 104 millioner kroner.

Jeg har bedt politidirektør Jens Kaasgaard om at stoppe Kystdirektoratets ulovlige aktiviteter ved Søndervig og har møde hos politiet i Herning i dag den 5. december.

Vi havde en lignende sag i Peru for et par år siden, hvor jeg sendte to store sandsugere fra firmaet Jan De Nul hjem til Belgien.

Den peruanske stat sparede 90 millioner soles, som svarer til 180 millioner kroner.

Det er nu op til politidirektør Jens Kaasgaard om kammerateriet på vestkysten skal stoppes.

Jeg har leveret bevismaterialet.

Denne sag drejer sig i virkeligheden om en milliard kroner, som er på finansloven over de næste fem år.

Kystdirektoratet forsøger i virkeligheden ”Olsen Bandens store kup”, sammen med sandfodringsindustrien.

Det er skatteborgernes penge, vi taler om. Det er altså os, som skal betale for miljøsvineriet på vestkysten.

NJORD brugte hele dagen i går på at sejle til Esbjerg og tanke.

Hvor er regeringens miljøpolitik og den megen snak om reduktion af CO 2 forureningen? Den kan i hvert fald ikke ses på vestkysten.

Bunkeren ved Badevej i Søndervig er nu dækket ned i sand efter trykudligningen i 2012. Foto: Poul Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce