Annonce
Struer

Revisionsfirma blåstempler en skærpet kontrol med træk på de kommunale Mastercard

Revisionsfirmaet Deloitte godkender de nye regler for kontrol med brugen af de kommunale Mastercard i Struer Kommune, som blev indført efter en afsløring den tidligere kommunaldirektørs brug af kortet til private formål i 174 tilfælde i perioden fra 2017 til 2019. Foto: Scanpix
Revisionsfirmaet Deloite har gennemgået det kommunale årsregnskab i Struer Kommune med en påtegning efter afsløringen af en tidligere kommunaldirektørs misbrug af det kommunale Mastercard til private formål.
Annonce

Struer: Revisionsfirmaet Deloitte har revideret det kommunale årsregnskab for 2019, og denne gang skete det ikke uden anmærkninger.

Den tidligere kommunaldirektørs misbrug af det kommunale MasterCard bliver omtalt i en revisionspåtegning, og i revisionsberetningen beskriver Deloitte selv, hvordan de som revisionsselskab var med til at gennemgå alle de mange transaktioner på de kommunale Mastercard i en periode fra 2017 til 2019, da en leder i økonomiafdelingen fik mistanke om, at den var helt gal med kontollen af den tidligere kommunaldirektørs træk på kortet.

Deloitte var således med til at afsløre omfanget, og da den tidligere kommunaldirektør fik sin dom ved retten i Holstebro, blev der her sat punktum for sagen med en dom på seks måneders fængsel for mandatsvig.

Den nu tidligere kommunaldirektør erkendte at have brugt det kommunale kreditkort, som han fik stillet til rådighed i Struer Kommune, til private formål i 174 tilfælde.

Dommen på fire af de seks måneders fængsel blev gjort betinget, og den tidligere kommunaldirektør har efterfølgende betalt de 123.098,60 kroner, som han erkendte at have brugt til private formål med sine træk på kommunens Mastercard, tilbage.

Dette var det første punktum i sagen, og samtidig blev kontrollen med de kommunale Mastercard skærpet.

Annonce

Klare anbefalinger

Deloitte gennemgik proceduren i Struer Kommune og kom de med klare anbefalinger om at stramme grebet.

I den nye revisionsrapport bliver de nye retningslinjer så godkendt.

- Kommunen har implementeret kontrol af alle MasterCard transaktioner. Kontrollen foretages af centerchef i intern service, som automatisk modtager afregning af MasterCard transaktioner inkl. alle underliggende bilag, som kontrolleres for attestation og korrekt anvisning af formål. Det vurderes, at denne kontrol er en væsentlig forbedring af kontrolniveauet, skriver Deloitte i den fremsendte revisionsrapport, som tirsdag aften blev forelagt det samlede byråd i Struer Kommune.


Det er vores klare anbefaling, at bilagskontrollen fortsat bibeholdes til trods for implementering af udlægs-app i kommunen.

Revisionsfirmaet Deloitte i revisionspåtegning efter gennemgang af Struer Kommunes årsregnskab for 2019


Desuden konstaterer revisionsselskabet, at Struer Kommune arbejder på at implementere en udlægs-app, som skal erstatte de mange udlæg via et træk på de kommunale MasterCard.

Her skulle sikkerheden være højere, men det betyder ikke, at Struer Kommune kan slække på kontrollen.

- Det er vores klare anbefaling, at bilagskontrollen fortsat bibeholdes til trods for implementering af udlægs-app i kommunen, skriver Deloitte i revisionsberetningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Annonce