Annonce
Holstebro

Revet væk: Folk vil købe de biografstole, de har siddet i

Teknisk ansvarlig i den gamle og nye biograf, Michael Jensen, er igang med at afmontere stolene her i sal 2, som er de nyeste af slagsen. Foto: Jan Briks
Der har været massiv interesse for det inventar, som den nu lukkede Scala Biograf i Holstebro, løbende har sat til salg.
Annonce

Holstebro: I næsten 50 år har Scala-biografen lagt tag til, når de helt store filmforventninger skulle indfri sig på det store lærred. Olsen Banden, Star Wars, Ringenes Herre og Titanic. Listen er lang.

Og ligeså grandios en stemning de store film har trukket med sig, ligeså anti-klimatisk bliver nedlukningen af den gamle biograf.

- Vi skulle have holdt en stor afskedsfest den 22. marts. Men det blev jo så aflyst på grund af corona, siger biografchef Sebastian Mølgaard, der nu har sat 11. marts 2020, som biografens sidste åbningsdag.

Men interessen for den pensions-modne biograf lever. For i snart et par uger har biografen været i gang med at sælge ud af gammelt inventar via Facebook.

Popkorn-skabe, Pepsi-krus, THX-skilte, træstub-bordene i loungeområdet og nå ja... biografstole.

- Vi har haft 200 af de gamle stole fra 1998 og omkring 350 af de nyere "Skeie"-stole, som dog også er et par år gamle efterhånden, siger Sebastian Mølgaard.

Og selvom salget af det gamle inventar ikke har været slået stort op, har interessen været massiv.

- Alle stole er udsolgt på under en uge. En køber har købt 40, en anden har købt 110. Og ellers har der været en del forespørgsler fra især stamkunder, som har villet købe de stole, de har siddet i. Det er blandt andet stole fra række 8 i sal 1, hvor der er megen benplads foran, der er blevet solgt hurtigt, siger biografchefen.

Det er jo ikke noget, vi rigtig tjener noget på det her. Men vi synes, at det var synd, hvis det skulle gå tabt. Det er spild af en masse ting, som fungerer fint, og som mange ser en affektionsværdi i.

Sebastian Mølgaard, biografchef for Scala Holstebro og det nye Big Bio

Annonce

Ikke noget tabt

Bygningen Ved Hallen overtages af kommunen den 1. juni, så der går ikke mange dage, før det sidste inventar skal være solgt eller kørt på lossepladsen.

- Det er jo ikke noget, vi rigtig tjener noget på det her. Men vi synes, at det var synd, hvis det skulle gå tabt. Det er spild af en masse ting, som fungerer fint, og som mange ser en affektionsværdi i, siger Sebastian Mølgaard.

Biografens gamle teknik er blevet sendt til Ukraine på 13 paller, hvor et firma vil bruge blandt andet højtalerne til reservedele. Så forhåbentlig kan så meget så muligt blive genanvendt, håber biografchefen.

Lige nu har han travlt med at gøre klar til åbningen af den nye Big Bio på Enghaven, som ligeledes måtte aflyse sin åbnings-galla den 26. marts. Nu sigter man mod at åbne den nye biograf på Enghaven engang - forhåbentlig - i starten af juni.

Der skal afmonteres over et halvt tusinde stole. På under en uge er samtlige stole blevet solgt. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

Omtvistede minkgrave: Ny tvivlsom lov kan lovliggøre minkgrave - men måske i strid med grundloven

Annonce