Annonce
TTH Damer

Resten af holdet holder sommerferie, men Kaja fortsætter på håndboldbanen

Håndboldsæsonen er slut for TTH Holstebro, men for Kaja Kamp fortsætter den et stykke tid endnu. Foto: Morten Stricker
Håndboldspillere bruger normalt sommermånederne på at få genopladet batterierne mentalt og fysisk uden at tænke særlig meget på håndbold. Der er dog undtagelser, som eksempelvis Kaja Kamp, som i stedet bruger sommeren på at spille strandhåndbold på landsholdet.
Annonce

Holstebro: Det er ikke kun i håndboldhallen, at Kaja Kamp er en talentfuld håndboldspiller.

Den unge streg, som har været en af de bedste hos TTH Holstebro i denne sæson og blev kåret til årets fighter, er udtaget til strand-landsholdet i håndbold.

Det er ikke første gang, at hun er med på holdet. Kaja Kamp har været inde omkring landsholdet i nogle år efterhånden, og det hele startede tilfældigt.

- Jeg spillede på hold med Lise Knudsen i Vendsyssel, som havde spillet på landsholdet i mange år. De havde brug for en spiller til deres hold på DM-touren, hvilket jeg sagde ja til. Det fangede mig helt vildt, så jeg har fortsat siden, siger Kaja Kamp, som spillede i Vendsyssel fra 2013-2017, inden hun kom til Aalborg og senere TTH Holstebro.

Kaja Kamp skal til samling sammen med resten af landsholdet fra 17-20. maj, og herefter venter der nogle kampe og stævner, inden den helt store gevinst venter for enden af regbuen. EM i Polen fra den 2. til 7. juli, hvis Kaja Kamp bliver udtaget. Dermed står kalenderen på håndbold for Kaja Kamp, mens hendes sædvanlige holdkammerater i TTH Holstebro holder sommerferie.

Hun er dog overhovedet ikke nervøs for at blive håndboldtræt. Tværtimod.

- Det giver mig et nyt boost. Strandhåndbold kan slet ikke sammenlignes med almindelig håndbold. Det hele er meget mere afslappet og atmosfæren er en anden. Der er musik hele tiden, man er udenfor, og oftest er der godt vejr med sol hele tiden. Det sker dog, at det regner, men det er stadig sjovt, siger Kaja Kamp.

Strandhåndbold

Et hold består af fire spillere og maksimalt fire udskiftere.

Der spilles på sand, på en bane som er 27 meter lang og 12 meter bred.

Det er meget svært at drible på en strandhåndboldbane. Treskridtsreglen findes i strandhåndbold, men ellers plejer man konstant at aflevere til hinanden og så prøver man på at finde en åbning som også kendes fra almindelig håndbold. Scoring af målvogteren tæller 2 point. Derfor sker det af og til at man skifter en markspiller ind som har en målvogtertrøje på. Når man skifter markspilleren ind skal man være ekstremt hurtig til at skifte ud når markspilleren har afsluttet.

Et mål tæller dobbelt, hvis det er en spektakulær scoring. Det kan enten være en piruette eller en scoring bag om ryggen. Straffekast giver også to point.

Kilde: dhf.dk / hnbl.dk

Annonce

Hård konkurrence

Hun er langt fra sikker på, at hun bliver udtaget. Der er hård konkurrence om pladserne i truppen, hvor størstedelen af spillerne til dagligt spiller i 1. division.

- Jeg regner slet ikke med noget. Der er rigtig mange dygtige spillere, så der bliver kamp om pladserne. Jeg vil gøre mit for at komme med, men i sidste ende er det landstræneren, som sætter holdet, siger 26-årige Kaja Kamp, som var med til EM for 2 år siden i Kroatien, hvor holdet blev nummer fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Begyndere kan starte her

Annonce