Annonce
TTH Damer

Resten af holdet holder sommerferie, men Kaja fortsætter på håndboldbanen

Håndboldsæsonen er slut for TTH Holstebro, men for Kaja Kamp fortsætter den et stykke tid endnu. Foto: Morten Stricker
Håndboldspillere bruger normalt sommermånederne på at få genopladet batterierne mentalt og fysisk uden at tænke særlig meget på håndbold. Der er dog undtagelser, som eksempelvis Kaja Kamp, som i stedet bruger sommeren på at spille strandhåndbold på landsholdet.

Holstebro: Det er ikke kun i håndboldhallen, at Kaja Kamp er en talentfuld håndboldspiller.

Den unge streg, som har været en af de bedste hos TTH Holstebro i denne sæson og blev kåret til årets fighter, er udtaget til strand-landsholdet i håndbold.

Det er ikke første gang, at hun er med på holdet. Kaja Kamp har været inde omkring landsholdet i nogle år efterhånden, og det hele startede tilfældigt.

- Jeg spillede på hold med Lise Knudsen i Vendsyssel, som havde spillet på landsholdet i mange år. De havde brug for en spiller til deres hold på DM-touren, hvilket jeg sagde ja til. Det fangede mig helt vildt, så jeg har fortsat siden, siger Kaja Kamp, som spillede i Vendsyssel fra 2013-2017, inden hun kom til Aalborg og senere TTH Holstebro.

Kaja Kamp skal til samling sammen med resten af landsholdet fra 17-20. maj, og herefter venter der nogle kampe og stævner, inden den helt store gevinst venter for enden af regbuen. EM i Polen fra den 2. til 7. juli, hvis Kaja Kamp bliver udtaget. Dermed står kalenderen på håndbold for Kaja Kamp, mens hendes sædvanlige holdkammerater i TTH Holstebro holder sommerferie.

Hun er dog overhovedet ikke nervøs for at blive håndboldtræt. Tværtimod.

- Det giver mig et nyt boost. Strandhåndbold kan slet ikke sammenlignes med almindelig håndbold. Det hele er meget mere afslappet og atmosfæren er en anden. Der er musik hele tiden, man er udenfor, og oftest er der godt vejr med sol hele tiden. Det sker dog, at det regner, men det er stadig sjovt, siger Kaja Kamp.

Strandhåndbold

Et hold består af fire spillere og maksimalt fire udskiftere.

Der spilles på sand, på en bane som er 27 meter lang og 12 meter bred.

Det er meget svært at drible på en strandhåndboldbane. Treskridtsreglen findes i strandhåndbold, men ellers plejer man konstant at aflevere til hinanden og så prøver man på at finde en åbning som også kendes fra almindelig håndbold. Scoring af målvogteren tæller 2 point. Derfor sker det af og til at man skifter en markspiller ind som har en målvogtertrøje på. Når man skifter markspilleren ind skal man være ekstremt hurtig til at skifte ud når markspilleren har afsluttet.

Et mål tæller dobbelt, hvis det er en spektakulær scoring. Det kan enten være en piruette eller en scoring bag om ryggen. Straffekast giver også to point.

Kilde: dhf.dk / hnbl.dk

Hård konkurrence

Hun er langt fra sikker på, at hun bliver udtaget. Der er hård konkurrence om pladserne i truppen, hvor størstedelen af spillerne til dagligt spiller i 1. division.

- Jeg regner slet ikke med noget. Der er rigtig mange dygtige spillere, så der bliver kamp om pladserne. Jeg vil gøre mit for at komme med, men i sidste ende er det landstræneren, som sætter holdet, siger 26-årige Kaja Kamp, som var med til EM for 2 år siden i Kroatien, hvor holdet blev nummer fire.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce