Annonce
TTH Damer

Resten af holdet holder sommerferie, men Kaja fortsætter på håndboldbanen

Håndboldsæsonen er slut for TTH Holstebro, men for Kaja Kamp fortsætter den et stykke tid endnu. Foto: Morten Stricker
Håndboldspillere bruger normalt sommermånederne på at få genopladet batterierne mentalt og fysisk uden at tænke særlig meget på håndbold. Der er dog undtagelser, som eksempelvis Kaja Kamp, som i stedet bruger sommeren på at spille strandhåndbold på landsholdet.

Holstebro: Det er ikke kun i håndboldhallen, at Kaja Kamp er en talentfuld håndboldspiller.

Den unge streg, som har været en af de bedste hos TTH Holstebro i denne sæson og blev kåret til årets fighter, er udtaget til strand-landsholdet i håndbold.

Det er ikke første gang, at hun er med på holdet. Kaja Kamp har været inde omkring landsholdet i nogle år efterhånden, og det hele startede tilfældigt.

- Jeg spillede på hold med Lise Knudsen i Vendsyssel, som havde spillet på landsholdet i mange år. De havde brug for en spiller til deres hold på DM-touren, hvilket jeg sagde ja til. Det fangede mig helt vildt, så jeg har fortsat siden, siger Kaja Kamp, som spillede i Vendsyssel fra 2013-2017, inden hun kom til Aalborg og senere TTH Holstebro.

Kaja Kamp skal til samling sammen med resten af landsholdet fra 17-20. maj, og herefter venter der nogle kampe og stævner, inden den helt store gevinst venter for enden af regbuen. EM i Polen fra den 2. til 7. juli, hvis Kaja Kamp bliver udtaget. Dermed står kalenderen på håndbold for Kaja Kamp, mens hendes sædvanlige holdkammerater i TTH Holstebro holder sommerferie.

Hun er dog overhovedet ikke nervøs for at blive håndboldtræt. Tværtimod.

- Det giver mig et nyt boost. Strandhåndbold kan slet ikke sammenlignes med almindelig håndbold. Det hele er meget mere afslappet og atmosfæren er en anden. Der er musik hele tiden, man er udenfor, og oftest er der godt vejr med sol hele tiden. Det sker dog, at det regner, men det er stadig sjovt, siger Kaja Kamp.

Annonce

Strandhåndbold

Et hold består af fire spillere og maksimalt fire udskiftere.

Der spilles på sand, på en bane som er 27 meter lang og 12 meter bred.

Det er meget svært at drible på en strandhåndboldbane. Treskridtsreglen findes i strandhåndbold, men ellers plejer man konstant at aflevere til hinanden og så prøver man på at finde en åbning som også kendes fra almindelig håndbold. Scoring af målvogteren tæller 2 point. Derfor sker det af og til at man skifter en markspiller ind som har en målvogtertrøje på. Når man skifter markspilleren ind skal man være ekstremt hurtig til at skifte ud når markspilleren har afsluttet.

Et mål tæller dobbelt, hvis det er en spektakulær scoring. Det kan enten være en piruette eller en scoring bag om ryggen. Straffekast giver også to point.

Kilde: dhf.dk / hnbl.dk

Hård konkurrence

Hun er langt fra sikker på, at hun bliver udtaget. Der er hård konkurrence om pladserne i truppen, hvor størstedelen af spillerne til dagligt spiller i 1. division.

- Jeg regner slet ikke med noget. Der er rigtig mange dygtige spillere, så der bliver kamp om pladserne. Jeg vil gøre mit for at komme med, men i sidste ende er det landstræneren, som sætter holdet, siger 26-årige Kaja Kamp, som var med til EM for 2 år siden i Kroatien, hvor holdet blev nummer fire.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce