Annonce
TTH Damer

Resten af holdet holder sommerferie, men Kaja fortsætter på håndboldbanen

Håndboldsæsonen er slut for TTH Holstebro, men for Kaja Kamp fortsætter den et stykke tid endnu. Foto: Morten Stricker
Håndboldspillere bruger normalt sommermånederne på at få genopladet batterierne mentalt og fysisk uden at tænke særlig meget på håndbold. Der er dog undtagelser, som eksempelvis Kaja Kamp, som i stedet bruger sommeren på at spille strandhåndbold på landsholdet.

Holstebro: Det er ikke kun i håndboldhallen, at Kaja Kamp er en talentfuld håndboldspiller.

Den unge streg, som har været en af de bedste hos TTH Holstebro i denne sæson og blev kåret til årets fighter, er udtaget til strand-landsholdet i håndbold.

Det er ikke første gang, at hun er med på holdet. Kaja Kamp har været inde omkring landsholdet i nogle år efterhånden, og det hele startede tilfældigt.

- Jeg spillede på hold med Lise Knudsen i Vendsyssel, som havde spillet på landsholdet i mange år. De havde brug for en spiller til deres hold på DM-touren, hvilket jeg sagde ja til. Det fangede mig helt vildt, så jeg har fortsat siden, siger Kaja Kamp, som spillede i Vendsyssel fra 2013-2017, inden hun kom til Aalborg og senere TTH Holstebro.

Kaja Kamp skal til samling sammen med resten af landsholdet fra 17-20. maj, og herefter venter der nogle kampe og stævner, inden den helt store gevinst venter for enden af regbuen. EM i Polen fra den 2. til 7. juli, hvis Kaja Kamp bliver udtaget. Dermed står kalenderen på håndbold for Kaja Kamp, mens hendes sædvanlige holdkammerater i TTH Holstebro holder sommerferie.

Hun er dog overhovedet ikke nervøs for at blive håndboldtræt. Tværtimod.

- Det giver mig et nyt boost. Strandhåndbold kan slet ikke sammenlignes med almindelig håndbold. Det hele er meget mere afslappet og atmosfæren er en anden. Der er musik hele tiden, man er udenfor, og oftest er der godt vejr med sol hele tiden. Det sker dog, at det regner, men det er stadig sjovt, siger Kaja Kamp.

Annonce

Strandhåndbold

Et hold består af fire spillere og maksimalt fire udskiftere.

Der spilles på sand, på en bane som er 27 meter lang og 12 meter bred.

Det er meget svært at drible på en strandhåndboldbane. Treskridtsreglen findes i strandhåndbold, men ellers plejer man konstant at aflevere til hinanden og så prøver man på at finde en åbning som også kendes fra almindelig håndbold. Scoring af målvogteren tæller 2 point. Derfor sker det af og til at man skifter en markspiller ind som har en målvogtertrøje på. Når man skifter markspilleren ind skal man være ekstremt hurtig til at skifte ud når markspilleren har afsluttet.

Et mål tæller dobbelt, hvis det er en spektakulær scoring. Det kan enten være en piruette eller en scoring bag om ryggen. Straffekast giver også to point.

Kilde: dhf.dk / hnbl.dk

Hård konkurrence

Hun er langt fra sikker på, at hun bliver udtaget. Der er hård konkurrence om pladserne i truppen, hvor størstedelen af spillerne til dagligt spiller i 1. division.

- Jeg regner slet ikke med noget. Der er rigtig mange dygtige spillere, så der bliver kamp om pladserne. Jeg vil gøre mit for at komme med, men i sidste ende er det landstræneren, som sætter holdet, siger 26-årige Kaja Kamp, som var med til EM for 2 år siden i Kroatien, hvor holdet blev nummer fire.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce