Annonce
Holstebro

Restauratører i telefonstorm efter krobrand: - Vi prøver at hjælpe, så godt vi kan

Den påsatte brand på Borbjerg Mølle Kro har med et hug slettet mange borgeres booking til store familiefester. Derfor er der telefonstorm på lokale restauranter, der trods et ønske om at ville hjælpe, selv kigger ind i en fyldt kalender i sensommeren og efteråret. Foto: Johan Gadegaard
Sammen med branden på Borbjerg Mølle Kro gik mange planlagte familiefester også op i røg - og jagten på alternativer er benhård.

Holstebro/Struer: Én nåede aldrig at få brugt sit gavekort, og rigtig mange er kommet i klemme fordi den kro, hvor de skulle holde brylluppet, konfirmationen eller den runde fødselsdag nu ikke findes mere. Planerne gik på en nat op i røg.

Den påsatte brand på Borbjerg Mølle Kro har da også affødt en telefonstorm hos de omkringliggende restauranter.


Annonce

Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem.

Restauratør Dorthe Klüver,Anlægspavillonen, Holstebro


Anlægspavillonen i Holstebro har således fået 20 henvendelser fra folk, som står overfor at skulle fejre bryllup, konfirmation eller en fødselsdag. Alle henvendelser kom mandag morgen i sidste uge, hvor en hel landsdel vågnede op til den triste nyheden om, at mere end 600 års historie var forsvundet i flammerne, mens de sov.

- Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem. Vi er selv fuldt bookede af de mange selskaber, som er blevet udsat under corona, siger Dorthe Klüver, der driver Anlægspavillonen sammen med sin mand.

Dropper industriferie-lukning

Under Klippen og Ekte Brasserie & Bar har til sammen fået omkring 10 henvendelser. Hos Ekte har Ahmet Dogan, daglig leder af restauranten, kunnet tage en enkelt konfirmation ind - i foråret 2022.

På Under Klippen er det lykkedes at finde plads til tre-fire flere selskaber i en ellers travl kalender.

- Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe og har kunnet bytte rundt på nogle dage. Vi har også valgt at holde åbent hele sommeren i stedet for at holde lukket i industriferien. Vi har slet ingen huller i reservationerne. Der er stor travlhed både med selskaber, men også fordi vi har flere á la carte gæster. Vores oplevelse er, at mange holder ferie herhjemme, siger køkkenchef Ismail Aydoganer fra Under Klippen.

Annonce

Svært at finde alternativ

Restauratør Kirstine Christensen, der driver restaurant Ved Fjorden i Struer, kalder det "frygteligt", at Borbjerg Mølle Kro nu er blevet flammernes bytte.


Med branden bliver det nu endnu sværere at finde lokale steder, hvor man kan løfte opgaven med de store familiefester.

Restauratør Kirstine Christensen, Restaurant Ved Fjorden, Struer


Hun har fået et par opkald fra folk, der havde booket sig ind i kalenderen med konfirmationer i august på den nu brændte kro. Desværre må Kirstine Christensen overbringe skuffende nyheder. Hun har ikke plads i kalenderen til at tage flere selskaber ind. Slet ikke i en august måned, hvor konfirmationer allerede fylder stort.

- Med branden bliver det nu endnu sværere at finde lokale steder, hvor man kan løfte opgaven med de store familiefester. Lokalt mærkede vi det også, da Humlum Kro brændte i 2019, siger Kirstine Christensen.

Efter halvandet år med corona og deraf udsatte arrangementer, er de fleste restaurations kalendere i forvejen booket helt op. Derfor er det næsten umuligt at hjælpe dem, der havde planlagt at holde fester og arrangementer på Borbjerg Mølle Kro. Foto: Johan Gadegaard


Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem. Vi er selv fuldt bookede af de mange selskaber, som er blevet udsat under corona.

Dorthe Klüver, Anlægspavillonen.
Annonce
Sport For abonnenter

Uhrenholt efter første kamp som cheftræner-vikar: - Jeg er aldrig tilfreds når vi taber

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Genlæs livebloggen og se videoanalysen: Målmænd og angrebsfejl kostede TTH dyrt

Erhverv For abonnenter

Her er Birns nye direktør: Far til fem og har aldrig været på jernstøberiet

Holstebro

Østerby kræver mere testkapacitet: Det er her vi har smitten

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Holstebro For abonnenter

Virksomhederne må godt kræve coronapas af medarbejderne - men ikke alle gør det: - Jeg vil ikke rende rundt og lege corona-politi

Holstebro

Mandagens corona-tal er nedslående nyt: Mejdal Sogn er kedelig nummer tre, og Holstebro Kommune har det højeste smittetryk på det jyske fastland

Holstebro

Randi måtte vente med sin syge dreng i køen til PCR-test i 45 minutter: Nu har testcentret fundet akut løsning

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Kultur

Det var ikke for sjov: De ville pumpe Venø Bugt tør for vand

Navne For abonnenter

Den tidligere politidirektør fylder 70 år: Folk har glemt de 1200 mennesker, der døde et år

Struer

For første gang i 2021: Arriva kørte i november mere punktligt på Thy-banen end aftalt med staten

Annonce