Annonce
Holstebro

Restauratører i telefonstorm efter krobrand: - Vi prøver at hjælpe, så godt vi kan

Den påsatte brand på Borbjerg Mølle Kro har med et hug slettet mange borgeres booking til store familiefester. Derfor er der telefonstorm på lokale restauranter, der trods et ønske om at ville hjælpe, selv kigger ind i en fyldt kalender i sensommeren og efteråret. Foto: Johan Gadegaard
Sammen med branden på Borbjerg Mølle Kro gik mange planlagte familiefester også op i røg - og jagten på alternativer er benhård.

Holstebro/Struer: Én nåede aldrig at få brugt sit gavekort, og rigtig mange er kommet i klemme fordi den kro, hvor de skulle holde brylluppet, konfirmationen eller den runde fødselsdag nu ikke findes mere. Planerne gik på en nat op i røg.

Den påsatte brand på Borbjerg Mølle Kro har da også affødt en telefonstorm hos de omkringliggende restauranter.


Annonce

Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem.

Restauratør Dorthe Klüver,Anlægspavillonen, Holstebro


Anlægspavillonen i Holstebro har således fået 20 henvendelser fra folk, som står overfor at skulle fejre bryllup, konfirmation eller en fødselsdag. Alle henvendelser kom mandag morgen i sidste uge, hvor en hel landsdel vågnede op til den triste nyheden om, at mere end 600 års historie var forsvundet i flammerne, mens de sov.

- Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem. Vi er selv fuldt bookede af de mange selskaber, som er blevet udsat under corona, siger Dorthe Klüver, der driver Anlægspavillonen sammen med sin mand.

Dropper industriferie-lukning

Under Klippen og Ekte Brasserie & Bar har til sammen fået omkring 10 henvendelser. Hos Ekte har Ahmet Dogan, daglig leder af restauranten, kunnet tage en enkelt konfirmation ind - i foråret 2022.

På Under Klippen er det lykkedes at finde plads til tre-fire flere selskaber i en ellers travl kalender.

- Vi gør, hvad vi kan for at hjælpe og har kunnet bytte rundt på nogle dage. Vi har også valgt at holde åbent hele sommeren i stedet for at holde lukket i industriferien. Vi har slet ingen huller i reservationerne. Der er stor travlhed både med selskaber, men også fordi vi har flere á la carte gæster. Vores oplevelse er, at mange holder ferie herhjemme, siger køkkenchef Ismail Aydoganer fra Under Klippen.

Annonce

Svært at finde alternativ

Restauratør Kirstine Christensen, der driver restaurant Ved Fjorden i Struer, kalder det "frygteligt", at Borbjerg Mølle Kro nu er blevet flammernes bytte.


Med branden bliver det nu endnu sværere at finde lokale steder, hvor man kan løfte opgaven med de store familiefester.

Restauratør Kirstine Christensen, Restaurant Ved Fjorden, Struer


Hun har fået et par opkald fra folk, der havde booket sig ind i kalenderen med konfirmationer i august på den nu brændte kro. Desværre må Kirstine Christensen overbringe skuffende nyheder. Hun har ikke plads i kalenderen til at tage flere selskaber ind. Slet ikke i en august måned, hvor konfirmationer allerede fylder stort.

- Med branden bliver det nu endnu sværere at finde lokale steder, hvor man kan løfte opgaven med de store familiefester. Lokalt mærkede vi det også, da Humlum Kro brændte i 2019, siger Kirstine Christensen.

Efter halvandet år med corona og deraf udsatte arrangementer, er de fleste restaurations kalendere i forvejen booket helt op. Derfor er det næsten umuligt at hjælpe dem, der havde planlagt at holde fester og arrangementer på Borbjerg Mølle Kro. Foto: Johan Gadegaard


Folk er frustrerede og kede af det. Det er synd for alle, men vi har ikke kunnet hjælpe nogen af dem. Vi er selv fuldt bookede af de mange selskaber, som er blevet udsat under corona.

Dorthe Klüver, Anlægspavillonen.
Annonce
Holstebro

Onsdag åbnes der for vaccination uden tidsbestilling

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Kultur For abonnenter

Nostalgi-festivalen er aflyst: Det kan du gøre med billetten

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Det er blevet sjovere at være chef i Sinnerup: Stor forløsning at tjene penge igen

Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holstebro

Otte kilometer buketter bliver plukket langs landevejen

Struer

Visioner om ny bydel: Venstre klar til et opkøb af slagteriet

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Holstebro

Tirsdagens coronatal: Smitten er stabil - undtagen Nørreland

Debat For abonnenter

Det må så koste millioner - de ansattes sikkerhed må man ikke spille hasard med

Struer

Opbakning fra biografdirektøren: Det er 20 år siden, jeg kom til byen og undrede mig over, at der ikke blev bygget boliger på havnen

Annonce