Annonce
Erhverv

Restauratør lukker Støberiet og flytter sine aktiviteter

- Jeg er ikke bange for forandringer - og faktisk glæder jeg mig rigtigt meget til det, siger Michael Lehm. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra midt i september er Restaurant Støberiet på Sønderlandsgade i Holstebro en saga blot. Restauratør Michael Lehm har nemlig valgt at flytte sin restaurantaktivitet.

Holstebro: - Jeg ved ikke, om der fortsat vil være noget, der hedder restaurant Støberiet. Det er mig, der ejer navnet, og hvis de nye lejere af lokalerne vil købe det, er det da helt fint med mig, siger restauratør Michael Lehm.

Han har i snart otte år drevet restaurant i de lokaler, der engang husede Holstebro Jernstøberi og Maskinfabrik. På grund af lokalernes historie kom restauranten til at hedde Støberiet, da den åbnede den 1. september 2011.

Men pr. 15. september er det slut med Støberiet - medmindre nogen altså vil købe navnet.

Michael Lehm, der lejer sig ind i lokalerne hos Skovdahlholm Aps, som er ejet af Ib Holm Mortensen, Holstebro, og Torben Skov Villadsen, Herning, stopper dog ikke som restauratør.

Den 1. august 2018 overtog han nemlig Museumscafeen i den nye museumsbygning. Og det er der, fremtidens store satsning skal foregår.

Annonce

Støberiet og Michael Lehm

Restaurant Støberiet åbnede 1. september 2011 med tre indehavere; Actona-direktør Orla Dahl Jepsen, Lars Klüver, kok og indehaver af Anlægspavillonen, samt Michael Lehm. Et halvt år senere gik de tre ejere hver til sit. Orla Dahl Jepsen, Lars Klüver og Michael Lehm opgav deres fælles driftsselskab, der fortsatte med Michael Lehm som eneaktionær.

I dag sidder Michael Lehm til leje hos Skovdahlholm Aps, som er ejet af Ib Holm Mortensen, Holstebro, og Torben Skov Villadsen, Herning. Han ejer fortsat driftsselskabet Støberiet samt interiør og navnet Støberiet.
Michael Lehm har per 1. oktober opsagt sit lejemål.
Den 1. september 2017 købte Michael Lehm Giestgivergaarden Phønix, der drives som restaurant og hotel.
I 2018 byggede Kris Heede hotel i gæstgivergårdens baggård. Det hotel lejer Michael Lehm - med købsret om fire år.
Den 18. august 2018 åbnede Museumscaféen i det nye indgangsparti til byens to museer - med Michael Lehm som forpagter.
Senest den 1. oktober 2019 er museumscaféen omdannet til restaurant/café med nyt interiør og formentligt nyt navn.
Skovdahlholm Aps er i fuld gang med at finde en ny lejer til lokalerne på Sønderlandsgade.

I nye lokaler

- Jeg tager min køkkenchef, Karina Thorstensen, vores kokkeelev samt vores udlærte tjener med over på museet, og det er så der, vi skal drive restaurant, forklarer Michael Lehm, der er vild med "de fantastiske lokaler, akustikken, den nye forplads og mulighederne".

Til mulighederne hører, at der er plads - ikke i caféen, men i andre lokaler - til at have op til 300 konferencegæster. Også mellemstore og store selskaber kan der i fremtiden serveres for.

- Vi skal naturligvis være café for museumsgæsterne, så de kan få kaffe og kage. Men der skal laves en del om på indretningen, for vi vil også drive en rigtig frokostrestaurant og håber, at vi kan få nogle af de erhvervskunder, der gerne vil ud og have en god frokost, forklarer Michael Lehm, der kun kommer til at holde aftenåbent i forbindelse med særarrangementer.

Et af de første af den slags bliver med den tidligere stjernekok Francis Cardenau, der blandt andet opnåede to Michelin-stjerner på sin restaurant Kommandanten i København.

Kortene tæt ind til kroppen

Men hvorfor lukke Støberiet? Gik det dårligt?

- Nej, Støberiet er gået på samme måde de seneste fem år. Det er skønne lokaler med dejlig atmosfære, og jeg har haft otte fantastiske år her. Men jeg har altså 720 kvadratmeter, hvor jeg effektivt bruger 300 kvadratmeter, og ved både at drive Støberiet og Museumscaféen, er der lagt alt for meget på køkkenchef Karina Thorstensens skuldre. Skulle vi have fortsat på den måde, skulle jeg have ansat mindst én mere i køkkenet.

- Det har været et langt år, for jeg har jo vidst det her længe - lige siden vi overtog Museumscafeen, har Karina og jeg talt om, at når nu den nye forplads ved museet blev færdig, og det kulturhistoriske museum var klar til åbning, så… Men vi har holdt kortene tæt ind til kroppen, for vi ville jo gerne have omsætningen med frem her til sommerferien. Du ved… når først rygterne om en lukning løber, så…

Støberiet holder ferielukket fra den 14. juli og til den 6. august. Derefter vil restauranten være åben i endnu fem uger, inden der lukkes ned og flyttes.

Annonce
Forsiden netop nu
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Leder For abonnenter

Lad nu bare forældrene være forældre på deres måde

Ingen ferieuge uden historier i medierne, som til hverdag næppe havde fået stor opmærksomhed. Nogle kalder det lidt nedladende agurketids-historier, men ofte kaster den slags ret interessante ting af sig. Og ofte giver ferie hos politikere og embedsmænd mulighed for at fortælle noget om helt almindelige mennesker. Det er som udgangspunkt positivt. Denne efterårsferies store historie uden stor relevans er historien om forældre, der ønsker at få deres børns skolefoto manipuleret. Ikke mindst harmen over disse forældre og den massive afstandtagen til redigering af virkeligheden har fyldt meget. Meningsdannere og politikere - og mange andre - har med glæde delt deres egne gulnede skolefotos på sociale medier. Ledsaget af mere eller mindre harmdirrende kommentarer om nutidens forældres forkvaklede syn på udseendet. Det er en automatredaktion, og den er ærligt talt kedelig. Det er også helt ligetil at lange ud efter forældregenerationen og dennes tilgang til børn og opdragelse. For den er unægtelig anderledes end den forriges. For slet ikke at tale om forskellen, hvis vi går to generationer tilbage. Vi kan hurtigt blive enige om, at børn skal have lov at være børn, og at vi skal passe på med, hvor store krav om perfektion, vi flasker dem op med. Men udviklingen giver altså nye muligheder, som de unge ser som noget helt naturligt. Til hverdag er der digitale filtre på billederne, så det hele tager sig lidt bedre ud. Og selv måske skal være en af de rigtig gode dage, hvis vi i virkeligheden skal leve op til udseendet på billedet, foretrækker vi helt naturligt den pæne udgave, når vi viser os frem. Hvorfor skulle det være anderledes for børnene? Hvor langt skal man alternativt gå for at sikre autenticitet i billederne? Skal det tages om, hvis øjnene er halvt lukkede? Skolefotoet er i sig selv ret ligegyldigt for samfundet. Men historien er interessant, fordi den siger noget om os. Og det gør reaktionerne i høj grad også. Børnene skal have lov at være børn, ja. Men skal forældrene ikke også have lov til at være forældre på den måde, de nu finder rigtigt?

Erhverv

Frygt for skadedyr lukker Netto

Annonce