x
Annonce
Erhverv

Restauratør lukker Støberiet og flytter sine aktiviteter

- Jeg er ikke bange for forandringer - og faktisk glæder jeg mig rigtigt meget til det, siger Michael Lehm. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra midt i september er Restaurant Støberiet på Sønderlandsgade i Holstebro en saga blot. Restauratør Michael Lehm har nemlig valgt at flytte sin restaurantaktivitet.

Holstebro: - Jeg ved ikke, om der fortsat vil være noget, der hedder restaurant Støberiet. Det er mig, der ejer navnet, og hvis de nye lejere af lokalerne vil købe det, er det da helt fint med mig, siger restauratør Michael Lehm.

Han har i snart otte år drevet restaurant i de lokaler, der engang husede Holstebro Jernstøberi og Maskinfabrik. På grund af lokalernes historie kom restauranten til at hedde Støberiet, da den åbnede den 1. september 2011.

Men pr. 15. september er det slut med Støberiet - medmindre nogen altså vil købe navnet.

Michael Lehm, der lejer sig ind i lokalerne hos Skovdahlholm Aps, som er ejet af Ib Holm Mortensen, Holstebro, og Torben Skov Villadsen, Herning, stopper dog ikke som restauratør.

Den 1. august 2018 overtog han nemlig Museumscafeen i den nye museumsbygning. Og det er der, fremtidens store satsning skal foregår.

Annonce

Støberiet og Michael Lehm

Restaurant Støberiet åbnede 1. september 2011 med tre indehavere; Actona-direktør Orla Dahl Jepsen, Lars Klüver, kok og indehaver af Anlægspavillonen, samt Michael Lehm. Et halvt år senere gik de tre ejere hver til sit. Orla Dahl Jepsen, Lars Klüver og Michael Lehm opgav deres fælles driftsselskab, der fortsatte med Michael Lehm som eneaktionær.

I dag sidder Michael Lehm til leje hos Skovdahlholm Aps, som er ejet af Ib Holm Mortensen, Holstebro, og Torben Skov Villadsen, Herning. Han ejer fortsat driftsselskabet Støberiet samt interiør og navnet Støberiet.
Michael Lehm har per 1. oktober opsagt sit lejemål.
Den 1. september 2017 købte Michael Lehm Giestgivergaarden Phønix, der drives som restaurant og hotel.
I 2018 byggede Kris Heede hotel i gæstgivergårdens baggård. Det hotel lejer Michael Lehm - med købsret om fire år.
Den 18. august 2018 åbnede Museumscaféen i det nye indgangsparti til byens to museer - med Michael Lehm som forpagter.
Senest den 1. oktober 2019 er museumscaféen omdannet til restaurant/café med nyt interiør og formentligt nyt navn.
Skovdahlholm Aps er i fuld gang med at finde en ny lejer til lokalerne på Sønderlandsgade.

I nye lokaler

- Jeg tager min køkkenchef, Karina Thorstensen, vores kokkeelev samt vores udlærte tjener med over på museet, og det er så der, vi skal drive restaurant, forklarer Michael Lehm, der er vild med "de fantastiske lokaler, akustikken, den nye forplads og mulighederne".

Til mulighederne hører, at der er plads - ikke i caféen, men i andre lokaler - til at have op til 300 konferencegæster. Også mellemstore og store selskaber kan der i fremtiden serveres for.

- Vi skal naturligvis være café for museumsgæsterne, så de kan få kaffe og kage. Men der skal laves en del om på indretningen, for vi vil også drive en rigtig frokostrestaurant og håber, at vi kan få nogle af de erhvervskunder, der gerne vil ud og have en god frokost, forklarer Michael Lehm, der kun kommer til at holde aftenåbent i forbindelse med særarrangementer.

Et af de første af den slags bliver med den tidligere stjernekok Francis Cardenau, der blandt andet opnåede to Michelin-stjerner på sin restaurant Kommandanten i København.

Kortene tæt ind til kroppen

Men hvorfor lukke Støberiet? Gik det dårligt?

- Nej, Støberiet er gået på samme måde de seneste fem år. Det er skønne lokaler med dejlig atmosfære, og jeg har haft otte fantastiske år her. Men jeg har altså 720 kvadratmeter, hvor jeg effektivt bruger 300 kvadratmeter, og ved både at drive Støberiet og Museumscaféen, er der lagt alt for meget på køkkenchef Karina Thorstensens skuldre. Skulle vi have fortsat på den måde, skulle jeg have ansat mindst én mere i køkkenet.

- Det har været et langt år, for jeg har jo vidst det her længe - lige siden vi overtog Museumscafeen, har Karina og jeg talt om, at når nu den nye forplads ved museet blev færdig, og det kulturhistoriske museum var klar til åbning, så… Men vi har holdt kortene tæt ind til kroppen, for vi ville jo gerne have omsætningen med frem her til sommerferien. Du ved… når først rygterne om en lukning løber, så…

Støberiet holder ferielukket fra den 14. juli og til den 6. august. Derefter vil restauranten være åben i endnu fem uger, inden der lukkes ned og flyttes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce