Annonce
Indland

Restauranter venter i spænding på afsløring af michelinstjerner

Der er spænding hos landets gourmetrestauranter forud for uddelingen af michelinstjernerne mandag aften. En af dem er restaurant Jordnær i Gentofte. Restauranten fik ved sidste uddeling to stjerner, og ifølge Berlingskes vin- og madredaktør Søren Frank kan restauranten potentielt få tre stjerner i år. (Arkivfoto). Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Flere danske restauranter kan få en eller flere michelinstjerner, når de uddeles mandag.

Danmark har lige nu 35 michelinstjerner fordelt på 26 restauranter.

Og mandag bliver det afgjort, hvor mange restauranter, der i år skal have en eller flere stjerner fra den anerkendte Michelinguide, når de klokken 20 bliver uddelt i Stavanger i Norge.

Der bliver formentlig enkelte udskiftninger, men det samlede antal stjerner forbliver nok omkring niveauet fra sidste år.

Annonce

Det vurderer Berlingskes vin- og madredaktør Søren Frank.

- Jeg tror, det bliver nogenlunde status quo, fordi der er to-tre stjerner, der ryger ud, mens der er flere restauranter i spil til en stjerne, siger han.

Normalt bliver michelinstjernerne uddelt i februar. Det er dog blevet udsat i år på grund af coronasituationen.

Og netop på grund af flere nedlukninger og restriktioner den seneste tid forventer Søren Frank ikke, at Michelinguiden vil være helt så hård ved restauranterne.

- Det har været en særlig coronaversion, de har oplevet på restauranterne. Derfor tror jeg, de vil fare mere sindigt frem og ikke gå ud med sablen og hugge restauranterne ned, siger han.

Flere restauranter mangler arbejdskraft i kølvandet på coronakrisen, men overordnet har dansk gourmet klaret sig nogenlunde gennem coronakrisen.

Mange har nytænkt deres koncept. Eksempelvis Noma i København, der i en periode solgte take away-burger, som også blev en eftertragtet vare.

Også Geranium i København forsøgte sig med en særskilt restaurant til vegetarisk frokost sidste sommer.

Der er nogle danske restauranter, der på grund af eksempelvis flytning eller lukning vil miste deres stjerner.

Det gælder ifølge Søren Frank blandt andet for restauranterne Relæ og 108.

Flere nye restauranter ligger dog lunt i svinget til at få en eller flere stjerner, siger Søren Frank.

Det gælder Sushi Anaba i København, restaurant Lyst i Vejle og Syttende på Hotel Alsik i Sønderborg.

Lige nu er der kun én dansk restaurant med tre stjerner: Geranium i København.

Men potentielt er der to restauranter, der i år kunne få en tredje stjerne, vurderer Søren Frank.

Den første er restaurant Jordnær i Gentofte, der lige nu har to stjerner.

- Jordnær har haft en del besøg fra Michelinguiden på det sidste. Måske to eller tre besøg i sommeren, de kender til. Hvis det er rigtigt, kan det tyde på, at Michelin har haft en form for fokus på dem.

- Og det kan være, fordi de er i spil til at få en tredje stjerne, siger han.

Også Noma i København kunne måske få sin tredje stjerne i år. Men det er langtfra sikkert.

- Hvert år er den stående ting, om det er i år, Noma får sin tredje stjerne. Det kunne være nu, men det kunne også være om fem år.

- Det er en restaurant, der måske er lidt for udfordrende og provokerende for Michelinguiden, der også sætter pris på det klassiske, siger Søren Frank.

/ritzau/

Annonce
Holstebro

Spisested har været 'forladt' i over fire måneder: Gæster undrer sig

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restaurant åbner igen, men udfordringen er ikke løst endnu

Holstebro For abonnenter

De ældre skal have de fleste penge, men minimumsnormeringer kan splitte byrådet

Struer

Kommuner: Lad os bare få en Naturnationalpark i Klosterheden

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Et ansvar, som de unge ikke har fortjent at stå med, men skal have ros for at løse efter bedste evne

Holstebro

Den gamle beredskabsbygning undersøges for giftstof-forurening: Nabo tør ikke spise frugt fra haven

Sport For abonnenter

Trods halvstort TTH-nederlag i Lissabon: - Vi har stadigt en chance i returkampen

Navne

Han er blevet sin egen chef som fjerde generation i det gamle familiehus

Struer

Tagsten kan blæse ned og træer kan vælte: DMI advarer mod voldsomt vejr torsdag

Erhverv

Ville du kunne klare dig gennem en dag på lidt olivenolie, et par græskarkerner og måske et par bær? For Josep er det hverdag, og diæten giver ham masser af energi som både musiker og ingeniør

Erhverv For abonnenter

Har besejret det svære skifte: Virksomheden har overlevet tre generationer

Holstebro

Gågadebutik flytter ind i 'Det Gule Hus'

Annonce