Annonce
Lemvig

Restaurant: Vi har stadig åben

Johnny Mogensen har i mange år været kokken på Restaurant Ripasso, og det agter han at blive ved med. Arkifoto: A.P. Christensen

Lemvig: Restaurant Ripasso i Nørregade i Lemvig har tilsyneladende svært ved at slippe af med rygter om, at den har lukket.

- Det har vi ikke. Vi har åben som vi altid har haft det, siger Johnny og Dagmar Mogensen, der driver restauranten.

Spisestedet blev også ramt af lukningsrygter i forbindelse med AL Ejendomme's konkurs for tre år siden. Dengang var de også fremme med et budskab om, at restauranten stadig findes. I dag er bygningen overtaget af et investeringsselskab, men restauranten oplever stadig, at folk bliver overraskede over at høre, der bliver serveret på adressen som altid. Det er især personalet, der ude i byen hører folk spørge til, hvorfor stedet har lukket.

- Men det har vi ikke, og vi har ikke planer om at lukke, siger restauratørparret.

Og hvis nogen skulle være i tvivl, så kan man stadig finde både spisekort og åbningstider på restaurantens hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce