Annonce
Erhverv

Restaurant Sprød serverer millionunderskud: Her er tre årsager til de røde tal

Hamit og Aytac Akkaya driver Restaurant Sprød sammen. 2018 gav et meget stort underskud på 1,1 million kroner. Men Aytac Akkaya (t.h.) er ikke i tvivl om, at restauranten fortsætter. Foto: Morten Stricker
Store omkostninger og lukningen af Café Sprød har været meget dyrt for Restaurant Sprød, der kommer ud af 2018 med et underskud på 1,1 million kroner. Dermed er hele egenkapitalen væk. Men indehaver Aytac Akkaya afviser klart, at Sprød er i fare for at lukke.

Holstebro: Restaurant Sprød åbnede for knap tre år siden i hjertet af Holstebro.

Kunderne stod i kø for at komme ind og spise på restauranten med front til Enghaven.

Men når det kommer til regnskabet, er det en anderledes kedelig historie.

I 2018 gik det økonomisk skævt. Sprød har netop offentliggjort regnskabet for 2018, og det viser et underskud på 1,1 million kroner. I 2017 var der et overskud på 3.000 kroner. Dermed er egenkapitalen væk. I årsopgørelsen er egenkapitalen i minus 822.000 kroner.

I ledelsesberetningen lægger virksomheden ikke skjul på, at resultatet for 2018 er meget utilfredsstillende.

Restauranten giver tre væsentlige grunde på det store underskud. Det blev en dyr fornøjelse at åbne Cafe Sprød i Nørregade, hvor grundlaget ikke var godt nok, og cafeen blev lukket ned igen i 2018.

En anden forklaring er manglende tilpasning af personaleomkostningerne, hvilket ifølge beretningen skulle være udbedret i starten af det nye regnskabsår 2019. Desuden har det kostet at etablere selskabslokaler hos Hotel Schaumburg.

Annonce

Indehaver: Vi lukker ikke

Med det store underskud er restaurantens egenkapital røget i minus 822.000 kroner, hvilket sætter spørgsmålstegn ved den fortsatte drift.

Indehaver af Restaurant Sprød, Aytac Akkaya, er meget ærgerlig over, at underskuddet for 2018 blev så stort, men kunderne skal ikke være nervøse for, at restauranten er ved at lukke.

- Der er nul procent chance for, at vi lukker. Det er slet ikke aktuelt. Vi har drøftet situationen med vores bank og revisor, og vi har lagt en god plan for 2019, hvor vi har fået reduceret i vores omkostninger, siger indehaveren, der kan berette om, at der stadig er mange spisende gæster.

- Tempoet er højt, og vi har stadig mange gæster, siger Aytac Akkaya, der klart forventer et bedre resultat for 2019, selv om der efterhånden er et stort udbud af restauranter i midtbyen.

I ledelsesberetningen står der endvidere om den fortsatte drift af restauranten.

"Det er ledelsens opfattelse, at egenkapitalen kan reetableres ved fremtidig positiv indtjening. Det forventes, at egenkapitalen vil være reetableret i regnskabsåret 2020. På grundlag af ovenstående har ledelsen vurderet, at forudsætningerne for fortsat drift er til stede, ligesom selskabets kapitalberedskab anses som forsvarligt i forhold til selskabets drift."

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce