Erhverv

Restaurant Sprød serverer millionunderskud: Her er tre årsager til de røde tal

Hamit og Aytac Akkaya driver Restaurant Sprød sammen. 2018 gav et meget stort underskud på 1,1 million kroner. Men Aytac Akkaya (t.h.) er ikke i tvivl om, at restauranten fortsætter. Foto: Morten Stricker
Store omkostninger og lukningen af Café Sprød har været meget dyrt for Restaurant Sprød, der kommer ud af 2018 med et underskud på 1,1 million kroner. Dermed er hele egenkapitalen væk. Men indehaver Aytac Akkaya afviser klart, at Sprød er i fare for at lukke.

Holstebro: Restaurant Sprød åbnede for knap tre år siden i hjertet af Holstebro.

Kunderne stod i kø for at komme ind og spise på restauranten med front til Enghaven.

Men når det kommer til regnskabet, er det en anderledes kedelig historie.

I 2018 gik det økonomisk skævt. Sprød har netop offentliggjort regnskabet for 2018, og det viser et underskud på 1,1 million kroner. I 2017 var der et overskud på 3.000 kroner. Dermed er egenkapitalen væk. I årsopgørelsen er egenkapitalen i minus 822.000 kroner.

I ledelsesberetningen lægger virksomheden ikke skjul på, at resultatet for 2018 er meget utilfredsstillende.

Restauranten giver tre væsentlige grunde på det store underskud. Det blev en dyr fornøjelse at åbne Cafe Sprød i Nørregade, hvor grundlaget ikke var godt nok, og cafeen blev lukket ned igen i 2018.

En anden forklaring er manglende tilpasning af personaleomkostningerne, hvilket ifølge beretningen skulle være udbedret i starten af det nye regnskabsår 2019. Desuden har det kostet at etablere selskabslokaler hos Hotel Schaumburg.

Indehaver: Vi lukker ikke

Med det store underskud er restaurantens egenkapital røget i minus 822.000 kroner, hvilket sætter spørgsmålstegn ved den fortsatte drift.

Indehaver af Restaurant Sprød, Aytac Akkaya, er meget ærgerlig over, at underskuddet for 2018 blev så stort, men kunderne skal ikke være nervøse for, at restauranten er ved at lukke.

- Der er nul procent chance for, at vi lukker. Det er slet ikke aktuelt. Vi har drøftet situationen med vores bank og revisor, og vi har lagt en god plan for 2019, hvor vi har fået reduceret i vores omkostninger, siger indehaveren, der kan berette om, at der stadig er mange spisende gæster.

- Tempoet er højt, og vi har stadig mange gæster, siger Aytac Akkaya, der klart forventer et bedre resultat for 2019, selv om der efterhånden er et stort udbud af restauranter i midtbyen.

I ledelsesberetningen står der endvidere om den fortsatte drift af restauranten.

"Det er ledelsens opfattelse, at egenkapitalen kan reetableres ved fremtidig positiv indtjening. Det forventes, at egenkapitalen vil være reetableret i regnskabsåret 2020. På grundlag af ovenstående har ledelsen vurderet, at forudsætningerne for fortsat drift er til stede, ligesom selskabets kapitalberedskab anses som forsvarligt i forhold til selskabets drift."

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ramt af rystelser i kroppen: Kæmper for at få ny behandling til Danmark

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Struer For abonnenter

Efter et år og ni måneder - nu går vores datter igen i skole

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce