x
Annonce
Holstebro

Restaurant fyrer alle ansatte: - Hjælpepakke virker ikke for os

Dalle Valle fyrer landet over alle sine ansatte. Arkivfoto: Flemming Krogh
Dalle Valle-kæden har på landsplan valgt at fyre flere hundrede medarbejdere.

Holstebro: Flere hundrede kokke, tjenere og andre er tirsdag blevet afskediget. Det oplyser den landsdækkende restaurantkæde Dalle Valle, der også har en restaurant i Holstebro.

Kædens bestyrelsesformand, Niels Rønnebech fortæller, at det er samtlige medarbejdere i kæden, som tirsdag har fået en fyreseddel i hånden.

- Vi er i en branche, som er meget afhængig af cashflow. Det er fint med de her hjælpepakker fra regeringen, men det hjælper ikke os, der er så berørt, forklarer bestyrelsesformand i Dalle Valle, Niels Rønnebech og fortsætter:

- For når vi ser på hjælpepakkerne med at sende folk hjem med løn, så går det bare ikke for os. For vi ved ikke, i hvor stort et omfang, vi skal bruge medarbejderne, når det er slut, siger han.

Restauranten i Holstebro har ligesom de 15 andre landet over andre på landsplan lukket under påbuddet fra regeringen.

Nu afventer restaurantkæden situationen for at se, i hvor høj grad, man kommer til at åbne igen. Restauranten i Holstebro åbnede 14. marts sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce