Læserbrev

Respekt. Fra udsat til værdsat

Debat: De udsatte mennesker i vores samfund er indtil nu meget oversete i valgkampen. I KD mener vi, at alle mennesker har værdi uanset forskellighed.

Det er ikke mennesket der skal passe ind i systemet, men systemet der skal passe til mennesket. Det offentlige skal møde det enkelte menneske med respekt.

KD ønsker at socialt arbejde tager udgangspunkt i borgernes egne ønsker og muligheder og derudfra skal mennesker hjælpes til at tage ansvar for eget liv.

Vi skal have et sammenhængende sagsbehandling så borgerens liv ses som en helhed. Ingen mennesker skal være klemt mellem kommuner, regioner og stat. Ved misbrug og psykiske lidelser sker det alt for tit, at mennesker bliver kastebolde mellem systemer.

Hjemløse skal have ret til en varm seng og et måltid mad. KD vil styrke frivilligt arbejde som i særlig grad har øje for mennesker på kanten af samfundet.

Borgere med handikap skal have lige muligheder for god livskvalitet. Tilgængelighed og rummelighed på arbejdsmarkedet skal styrkes.

Der skal være en borgerombudsmand i alle kommuner, som sikrer at borgernes stemme bliver hørt – særligt i situationer, hvor borgerne oplever en forgæves kamp mod systemet. Det er uacceptabelt, at mange både skal bruge kræfter på at kæmpe med udfordringer i eget liv og derudover skal finde kræfter til at blive hørt.

Fysisk og psykisk sygdom skal ligestilles økonomisk. Vi skal have flere sengepladser og flere hænder i psykiatrien herunder bedre alternativer til medicinsk behandling f.eks. mere musikterapi, samtaleterapi og fysioterapi. Denne øgede tværfaglighed vil også forbedre mulighederne for at rekruttere flere til at arbejde i psykiatrien.

Valgkampen har indtil nu handlet meget om klima, nedslidning og udlændinge. Lad os nu få de udsatte mennesker på dagsordene, så vi får skabt et samfund, hvor mennesker går fra at være udsat til at være værdsat

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

Struer For abonnenter

Finn fik flænset sin elskede Alfa Romeo på sin fødselsdag

Holstebro

Kommunalt: 77 nye byggegrunde på vej i Halgård

Navne

Vemb-træner deltager i Dansk Trav Derby

Leder For abonnenter

En uholdbar situation

Forklaringerne er mange. Men de leder sådan set alle frem til den samme konklusion, at politiet mangler ressourcer i form af penge og betjente. En opgørelse viser, at betjentene i det midt- og vestjyske i juni samlet havde næsten 52.000 arbejdstimer stående på afspadseringskontoen, hvilket svarer til, at 30 betjente kunne holde fri et helt år. Sommeren har sandsynligvis gjort sit til, at der er blevet høvlet ned på afspadseringen - men det ændrer ikke på, at forholdet mellem midler og opgaver ikke hænger sammen hos ordensmagten. Det gør det ikke i Midt- og Vestjylland, og det gør det ikke i resten af landet, hvor situationen med bunker af afspadsering er mindst lige så store. Det siger sig selv, at de mange overarbejdstimer ikke bare slider på betjentene, men også på deres familier. På alle arbejdspladser kan være perioder og komme begivenheder, der betyder, at man er nødt til at trække ekstra hårdt på medarbejderne. For politiet er de store afspadseringsbunker bare ikke et nyt fænomen. Det har nærmest været en permanent tilstand i flere år. Det lyder naturligvis meget godt, at rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg "sammen med både Politiforbundet og landets politikredse vil drøfte, hvordan betjentene helt konkret kan afspadsere de mange ekstratimer, uden at det vil ramme ofrene for kriminalitet og borgerne generelt." Men det lyder tæt på illusorisk, at man kan hive så mange timer ud af politiets arbejde, uden at det kommer til at gå ud over betjeningen af landets borgere og de helt almindelige mennesker, der bliver ofre for indbrud, vold eller andre former for kriminalitet. Enten skal der fjernes bunker af opgaver fra politiet - eller også skal der skrues op for antallet af betjente og økonomien. Der er heldigvis blevet skruet op for optaget på landets politiskoler, der på sigt kan være med til at tage toppen af presset på politiet, når de nye betjente får arbejde i landets politikredse. Men der er altså også brug for en løsning, der kan afhjælpe det nuværende problem.

Holstebro

Møbelvirksomhed udvider: Får 1000 kvadratmeter mere

TTH Herrer For abonnenter

Helt lige testkamp mod Skjern: TTH har fået flere kort til forsvarskabalen

Holstebro

Alle skolens elever har fået en kortere skoledag

Holstebro

Mand risikerer bødestraf for at dele foto af voldtægtsdømt

Annonce