Annonce
TTH Holstebro

Reservespækkede TTH stemplede ud af Europa med flot sejr

Mathias Porsholdt har ikke haft en særlig stor rolle efter sommerens skifte fra Lemvig-Thyborøn Håndbold, men tirsdag aften tog han fornemt over som forsvarsstyrmand for skadede Jonas Porup. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Uden profilerne Jonas Porup, Magnus Bramming og Nikolaj Enderleit lå det ikke i kortene, at TTH Holstebro skulle tage sejren i returkampen mod et af Europas bedste håndboldhold. Men de reservespækkede vestjyder ville det anderledes.
Annonce

Mannheim: Oddsene var bestemt ikke med TTH Holstebro, da holdet tirsdag aften gik ind i det mennesketomme SAP Arena i Mannheim.

Efter en rejsedag mandag, pokalfinale søndag, pokalsemifinale lørdag og et seks-måls nederlag til et verdensklassehold i det første opgør. Nå ja, og så uden tre af holdets største profiler, der sad over med skader.

- Nej, det var der nok ikke mange, der havde gættet på, at vi skulle vinde den her, hvis man havde læst lidt op på kampen. Virkeligt en flot præstation af drengene, hvor der er mange der går ind og leverer på et flot niveau, siger cheftræner Søren Hansen.

Især defensiven med midterblokken med Christoffer Cichosz og Mathias Porsholdt foran en ligeså velspillende Sebastian Frandsen blev fremhævet af Søren Hansen. En anden nøgle til sejren var en velvalgt taktisk disposition.

- Vi lykkedes med at få dem lullet lidt i søvn i starten af kampen. Belært af hjemmekampen havde vi bestemt os for, at prøve at spille langsomt og få trukket tempoet ud af kampen, og det virkede rigtig godt, forklarer Søren Hansen.

Annonce

Havde noget at bevise

Både Nikolaj Enderleit og Jonas Porup var blevet hjemme i Holstebro for at pleje deres skader, mens ligeledes småskadede Magnus Bramming så hele kampen fra bænken.

Men afløserne leverede så godt, at man næsten glemte, at TTH manglede tre nøglespillere.

- Jeg synes det gik rigtigt godt, men jeg havde også noget, jeg gerne ville ind og bevise for Søren (Hansen, red.). Nu var jeg også tilbage på 3'eren, som bare passer mig lidt bedre, efter jeg har fået lidt tid i forsvaret de seneste kampe ude på backen. Det er sådan set også fint nok, men bare lidt mere uvant fordi jeg har spillet inde centralt i flere år, fortæller Mathias Porsholdt.

Kampen i tal

Rhein-Neckar Löwen - TTH Holstebro 26-27 (9-13)

European League, 2. kvalifikationsrunde - returkamp

Stillinger undervejs: 1-1, 2-3, 5-5, 6-8, 7-11, 9-13, 12-14, 15-17, 17-19, 20-21, 22-24, 26-27.

Mål, TTH: Johan Meklenborg 7, Tobias Bay 4, Aaron Mensing 3, Christoffer Cichosz 3, Kay Smits 3, Odinn Thor Rikhardsson 3, Allan Damgaard 2, Jesper Munk 2.

Topscorere, RNL: Romain Lagarde 7, Niclas Kirkeløkke 4.

Udvisninger: RNL 2, TTH 5.

Tilskuere: 0 i SAP Arena, Mannheim.

Samlet resultat: Rhein-Neckar Löwen vinder 54-49 og går videre til gruppespillet.

For stregspilleren var det en fornøjelse at få en større rolle i Jonas Porups fravær, ligesom det med hans egne ord 'var fedt' at prøve at stå overfor klassespillere som Andy Schmid og Romain Lagarde. En opgave, som i virkeligheden var nemmere, end man lige skulle tro.

- Det er bare en helt anden slags kamp. Flere af de tacklinger, vi satte ind, var vi røget ud i to minutter for i den danske liga, men her fik vi lov og deres store drenge tog bare imod uden at pive. Så vi fik også lov til at gå til dem, forklarer Mathias Porsholdt.

Annonce

Fed men tom arena

Normalt kan sydtyskernes hjemmebane SAP Arena rumme 14.500 tilskuere, men tirsdag aften var den mægtige arena nærmest mennesketom.

Kun en 20-30 administrative medarbejdere fra Rhein-Neckar Löwen havde fået lov til at være i hallen. Og derfor fik stregspilleren og holdkammeraterne kun delvist til at opleve en af de hjemmebaner, mange håndbold-feinschmeckere drømmer om.

- Man ville jo helst have prøvet det med fuldt hus og en masse larmende tyskere, men det blev på den anden side også en speciel oplevelse at spille i hallen, når den var helt tom, siger Mathias Porsholdt og tilføjer:

- Og så var de heldigvis gode til at bakke op ude fra vores bænk. Jeg synes faktisk, at det var os, der overdøvede dem på lyden.

Annonce

Ros af stjernemålmand

Også den unge fløjspiller Tobias Bay fik lidt af en oplevelse med fuld spilletid i Magnus Brammings fravær. En opgave han løste til bravour med fire mål på fem forsøg.

- Det var en super oplevelse, men jeg prøvede bare at tage det stille og roligt og ikke tænke for meget over modstanderen og så videre, fortæller Tobias Bay.

Til gengæld lagde man hos de tyske modstandere mærke til den ukendte unge mand, der løftede arven fra TTHs mere velkendte landsholdsspiller, der normalt står ude på venstre fløj.

- Efter kampen kom Andreas Palicka (svensk landsholdsmålmand, red.) over og roste mig for min kamp. Det giver virkeligt noget motivation til at klø på til træning og så håbe, at jeg kan få noget spilletid, når Magnus skal have en pause, siger Tobias Bay.

Onsdag venter en sightseeing-tur inden hjemrejsen sidst på dagen. Næste kamp er fredag aften hjemme i Gråkjær Arena, hvor GOG kommer på besøg til en gentagelse af søndagens pokalfinale.


Det er bare en helt anden slags kamp. Flere af de tacklinger, vi satte ind, var vi røget ud i to minutter for i den danske liga, men her fik vi lov og deres store drenge tog bare imod uden at pive. Så vi fik også lov til at gå til dem.

Mathias Porsholdt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce