Annonce
Struer

Resen Friskole er landets bedste til at samle tomme dåser og flasker

Resen Friskole har samlet rigtig mange tomme dåser og flasker. Foto: Privat
Torsdag bliver 14 elever på Resen Friskole officielt tildelt titlen "Årets Panthelte" efter at have samlet, samlet og samlet.

Resen: Efter, hvad der beskrives som en meget spændende og dramatisk slutspurt, blev det Resen Friskole, som løb med titlen "Årets Panthelte".

Det oplyser Dansk Retursystem, som står bag klimakonkurrencen, der er for 0.-4. klasser landet over.

En konkurrence, der foregik i den forgangne uge, hvor der både blev lært om klima og genanvendelse og samlet tomme dåser og flasker.

I Resen lykkedes det eleverne at få samlet ikke mindre end 38.242 tomme dåser og flasker, og nu står de altså over for en prisoverrækkelse, som finder sted torsdag, hvor to fra Dansk Retursystem kommer sammen med naturformidler og tv-vært Sebastian Klein.

Sidstnævnte laver et lille show, hvorefter vinderklassen tager ham med til kage og en snak om klima og miljø i klasselokalet.

Annonce

De dansede rundt

Og vinderklassen er 3.-4. klasse, som består af 14 elever, der selv har knoklet og har kunnet engagere lige fra bedsteforældre og tanter til lokalsamfundet i at samle.

Det fortæller deres lærer, Bodil Kanstrup.

- Eleverne dansede rundt, da de fik det at vide. Det havde de ikke regnet med. Vi er jo en lille by og et lille samfund, og det er mængden (der samles, red.), der er selve konkurrencen i det, forklarer hun.

Ud over selve konkurrencen har der ifølge Bodil Kanstrup været en masse læring i arbejdet, som eleverne har gået rigtig meget op i, og hun tror da også, at det er noget, de vil fortsætte med at gå op i, selv om konkurrencen nu er slut.

Klimakonkurrencen er en af de mange aktiviteter målrettet børn og unge, Dansk Retursystem har udviklet de seneste år.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce