Annonce
Struer

Resen Friskole er landets bedste til at samle tomme dåser og flasker

Resen Friskole har samlet rigtig mange tomme dåser og flasker. Foto: Privat
Torsdag bliver 14 elever på Resen Friskole officielt tildelt titlen "Årets Panthelte" efter at have samlet, samlet og samlet.

Resen: Efter, hvad der beskrives som en meget spændende og dramatisk slutspurt, blev det Resen Friskole, som løb med titlen "Årets Panthelte".

Det oplyser Dansk Retursystem, som står bag klimakonkurrencen, der er for 0.-4. klasser landet over.

En konkurrence, der foregik i den forgangne uge, hvor der både blev lært om klima og genanvendelse og samlet tomme dåser og flasker.

I Resen lykkedes det eleverne at få samlet ikke mindre end 38.242 tomme dåser og flasker, og nu står de altså over for en prisoverrækkelse, som finder sted torsdag, hvor to fra Dansk Retursystem kommer sammen med naturformidler og tv-vært Sebastian Klein.

Sidstnævnte laver et lille show, hvorefter vinderklassen tager ham med til kage og en snak om klima og miljø i klasselokalet.

Annonce

De dansede rundt

Og vinderklassen er 3.-4. klasse, som består af 14 elever, der selv har knoklet og har kunnet engagere lige fra bedsteforældre og tanter til lokalsamfundet i at samle.

Det fortæller deres lærer, Bodil Kanstrup.

- Eleverne dansede rundt, da de fik det at vide. Det havde de ikke regnet med. Vi er jo en lille by og et lille samfund, og det er mængden (der samles, red.), der er selve konkurrencen i det, forklarer hun.

Ud over selve konkurrencen har der ifølge Bodil Kanstrup været en masse læring i arbejdet, som eleverne har gået rigtig meget op i, og hun tror da også, at det er noget, de vil fortsætte med at gå op i, selv om konkurrencen nu er slut.

Klimakonkurrencen er en af de mange aktiviteter målrettet børn og unge, Dansk Retursystem har udviklet de seneste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nye afsløringer af sjusk og rod: Kommunens kort betalte for værtshusbesøg, boksebilletter og Apple Watch

Leder For abonnenter

Den socialdemokratiske pølsefabrik

Politik er sjældent kønt. Som den tidligere tyske rigskansler Bismark sagde: "Jo mindre folk ved om, hvordan man laver pølser og politik, jo bedre sover de." Det er sikkert ikke helt forkert. Der er næppe mange, der har fået væsentligt meget mere tillid til landets politikere efter at have set den mail, som blev lækket fra Socialdemokratiet omkring de forestående forhandlinger om en ny kommunal udligningsordning. Her fremgår det, at finansministerens særlige rådgiver sammen med to ledende medarbejdere i AIA (Socialdemokraternes informationskontor red.) skal stå for ”historier på Venstre (…) på baggrund af svar fra forhandlinger og andet”.” Med andre ord; regeringens folk skal angribe Venstre på sociale medier og i rigtige medier, mens man samtidig forhandler med dem. Man fristes naturligvis til at spørge, hvorfor dog begynde at angribe sin forhandlingspartner, mens man forsøger at lande en aftale i et fortroligt rum? Men det svar får man aldrig som et rigtigt svar, der giver nogen objektiv mening uden for Christiansborgs tykke mure. Sådan er politik åbenbart bare. Sådan er det at lave pølser. Nu er Socialdemokraterne næppe ene om at have strategier for, hvordan man bedst mulig nedgør og forsøger at ydmyge sine politiske modstandere. Man kan dog med rette undres over, at det skal ske ved at bruge skattebetalte personlige rådgivere og statsfinansierede partiapparater til at lave smudskampagner. I tilfældet Socialdemokraterne kan det desuden virke helt overflødigt. Modsat Venstre har partiet jo vist, at det faktisk godt kan lade sig gøre at have en et-parti regering, der ikke hele tiden balancerer på randen af sammenbrud. Læg dertil at oppositionen anført af Venstre satdig virker som om, at den ikke har nogen form for selvstændig politik. Det værste i mail-sagen er dog, at udligningsreformen faktisk er rigtig vigtig for kommunerne, der hver dag forsøger at levere den mest borgernære service til landets borgere. De har fortjent en mere seriøs indgang til udligningsspørgsmålet end et stykke absurd politisk skuespil anført af Socialdemokraterne.

Annonce