Annonce
Navne

René blev kendt som manden, der forsvandt, men var meget mere end det: - Han kæmpede for dem, han elskede

René Frank Schilder boede i Ulfborg. Han blev 48 år. Privatfoto
René Frank Schilder ville formentlig ikke være begejstret for et mindeord. Han var et beskedent menneske, der en dag gik hjemmefra og aldrig kom hjem igen. Men han fortjener at blive husket for andet end det, siger hans gode ven.

Ulfborg: Når René tog til Italien, gjorde Lars det samme. Og når Lars et år drog til Kroatien, gjorde René det samme.

Sådan var den uskrevne aftale mellem de to venner.

- Det var ikke sådan, at vi tog på ferie sammen, men vi tog altid samme sted hen. Vi kunne være et helt slæng, som så aftalte at mødes på stranden eller et andet sted på et tidspunkt. René brugte lang tid, når han var på ferie, tre til fire uger, hvor han eksempelvis først tog til Østrig og derefter gerne til et varmere sted, forklarer Lars Ryan Jensen og tilføjer så:

Annonce

- Vi nød de ferier - sammen men alligevel hver for sig - og her var det nok mig, der var typen, som ikke har behov for, at alle os, der rejste samme sted hen, var sammen hele tiden.

I dag ville han give hvad som helst for at få en stund sammen med sin gode ven, for René Frank Schilder - en ven, søn og far - forsvandt for mere end tre år. I medierne blev han med et kendt som en forsvundet person, ingen kunne finde - indtil han for nylig blev netop det; desværre omkommet.

-Det var ikke kun det, René var; en forsvunden person. Han var så meget mere end det, og det er det, han fortjener at blive husket som. Han var en livsnyder. Én, som altid havde kvalitet i sit håndværk. Han var ansat hos Vestas og elskede det job, og det var også mit indtryk, at han var vellidt dér. Han klarede sig i hvert fald gennem flere fyringsrunder, siger Lars Ryan Jensen, der understreger, at han har talt med Renés mor og en ekskæreste og udelukkende udtaler sig på deres og sine egne vegne.

Gamer-aften

- Han var den mest fantastiske person at være sammen med. Derfor er det også så smertefuldt overraskende, at hans liv skulle ende sådan. Gik man og havde brug for en hånd, kunne man regne med René, siger Lars Ryan Jensen.

René Frank Schilder var uddannet klejnsmed og stammede fra Nordjylland. Det var dog i Ulfborg, at han og Lars Ryan Jensen gennem sidstnævntes bror mødtes.


Han var ikke typen, som satte sig selv i centrum, men fik man først et venskab med ham, passede han til gengæld godt på det.

Lars Ryan Jensen, ven.


- Han var skæg at være sammen med og kunne lide at drille. Han kaldte mig for en nærigrøv, men han var nu selv én, der ikke gjorde noget, uden det var planlagt. Han elskede at gøre ting for vores børn. Jeg havde en dreng i aflastning engang, og så arrangerede René en gamer-aften, hvor børnene fik lov til at spille alt det, de kunne. Eller der blev arrangeret en tur i svømmehallen eller en gåtur. Han kunne lide at kræse om folk. De skulle have det hyggeligt, siger Lars Ryan Jensen.

Annonce

Lettelse trods alt

Når alt kommer til alt, var René Frank Schilder ikke en person, der ville være begejstret for et mindeord over ham. Han var ikke en person med store armbevægelser eller en søgen efter at blive set.

Men de positive ting, han stod for, fortjener at komme frem, siger hans gode ven.

René Frank Schilder er ikke kun manden, der en dag forlod sit hjem og aldrig kom hjem. Han er manden, der nød at lave god mad til venner og familie eller tage en tur på mountainbiken.

- René kæmpede for dem, han elskede. Han var ikke typen, som satte sig selv i centrum, men fik man først et venskab med ham, passede han til gengæld godt på det, konkluderer Lars Ryan Jensen.

Det er sådan, René Frank Schilder bør mindes.

Selv da han blev fundet forleden, blev det på en eller anden facon en form for lettelse for vennen.

- Jeg var rystet, da jeg sammen med hans mor besøgte det sted, han var blevet fundet, men jeg blev også ramt af en form for lettelse, da vi gik derfra igen. Jeg har fået en forløsning, og en masse billeder i hovedet er blevet slukket. Jeg har gennem årene tænkt: Kunne vi bare finde en sko, så der var et spor efter ham, og jeg kiggede steder, selvom jeg udmærket vidste, at jeg havde været der før. Og så var der de urealistiske forhåbninger: Kunne han være rejst?

Nej, René Frank Schilder var ikke rejst ud på en af sine elskede ferier.

- 90 procent af mig sagde, at han ikke levede mere, og for mig er en ring ligesom lukket nu: Min ven er fundet.

Annonce
Holstebro

Når Jette er på arbejde er mundbindet frivilligt, men når hun skal handle i selvsamme butik, skal hun tage det på

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Sosu-elever frustrerede over fraværs-regler: Ikke fair, at vi kan blive smidt ud for fravær, vi ikke selv kan gøre for

Sport For abonnenter

Næsten alt var til salg da Bjarne åbnede dørene til værkstedet: Et slaraffenland for folk med benzin i blodet

Struer

Nu går slutspurten ind - en ny centerleder skal på plads, og feltet ser godt ud: - Jeg er optimist

Holstebro

VIDEO - det er fuldstændig vildt: Samme gymnasium gik hjem med guld, sølv og bronze

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Erhverv For abonnenter

Henrik fik en meget stor overraskelse, da han skulle redde firmaet: - Vi sidder på en skattekiste af klassisk dansk design

Navne

Politiske poster uddelt: Se hvem der kom med i de forskellige udvalg

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Holstebro

Video: Pernille er tre lektioner fra at blive smidt ud af Sosu-skolen - hvad er der lige gået galt?

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Holstebro

Lange straffe til tyve: Kastede fire kilo tungt elektronik på patruljevogn i høj fart

Annonce