Annonce
Basketball

Rejste over 6000 kilometer og blev kaptajn: Nu skal 'Maddie' lede Lemvig ud af krisen

Madison Dackin med nummer 14 på trøjen står over for en vigtig opgave. Hun skal vise vejen til bedre tider for de hvidklædte basketdamer. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er altid store forventninger til de amerikanske spillere, der kommer til Lemvig Basket for at spille i ligaen. Det er bestemt ingen undtagelse for holdets nye kaptajn, Madison Dackin, der forsøger at gå forrest og motivere sine holdkammerater i en svær tid.

Lemvig: "Maddie!" "Maddie!".

Råbene runger tit i de danske haller, når Lemvigs basketdamer tørner ud i ligaen. 23-årige Madison Dackie er som guard oftest spilfordeleren, der skal bevare overblikket og spille sine holdkammerater fri eller selv forsøge sig med et skud.

Det er dog ikke hendes eneste rolle. Som anfører følger nemlig også et naturligt ansvar om at føre an i truppen og holde hovedet højt, selvom det går skidt.

Da avisen møder hende efter holdets sjette nederlag i træk, smiler hun over hele ansigtet. Godt nok er hun lige trådt ud af et omklædningsrum fyldt af sure og skuffede miner, men det ser ikke ud til at ødelægge hendes dag.

- Vi forsøger at bevare den positive stemning, og så snakker vi om hvilke ting, vi skal lave om på efter sådan en kamp. Målet er, at vi allerede skal implementere de ændringer fra på mandag, fortalte Madison Dackin efter svirperen på 95-56 til BK Amager i lørdags.

Annonce

Madison 'Maddie' Dackin

Født 21. maj 1996 i Lima i staten Ohio, USA. Færdiggjorde sin collegeuddannelse på Ashland University inden hun skiftede til Lemvig.

Aktuelt er hun den spiller - sammen med Ena Viso fra BK Amager - der har lavet flest assists i basketligaen. 23 gange i seks kampe har hun lagt op til point.

Hun er også ligaens topscorer, når det gælder spilletid. 231,5 minutters basket har hun indtil videre spillet i løbet af de seks kampe. I gennemsnit har hun altså spillet 38,58 minutter ud af 40 minutter per kamp.

Mørkt eventyr

Det store runde 0 ud for vestjyderne i ligatabellens pointoversigt efter seks kampe taler for sig selv. Og som det oftest er med kedelige stimer, er de svære at bryde ud af, jo længere de varer.

Det kan Maddie, som hun både kaldes af spillere og trænere, nikke genkendende til.

- Fysisk bliver vi udfordret, men det er særligt den mentale opgave, som hurtigt kan gå os på ude på banen, siger kaptajnen, som tilbage i august flyttede fra den amerikanske by Lima i staten Ohio til Lemvig.

6467 kilometer rejste den 23-årige basketspiller for at prøve lykken i Danmark på professionelt plan.

Stadig sjovt

Tilbage står spørgsmålet, om det mon stadig er en fed oplevelse på trods af, at hver uge byder på nye nederlag. Det hersker der ikke meget tvivl om for amerikaneren.

- Det har været sjovt og rart at møde alle de andre på holdet, og de er meget lette at snakke med. Det har selvfølgelig været noget anderledes at bo i Lemvig, men jeg synes, det er en dejlig, lille by at være i, siger hun med et smil.

Den optimisme får basketdamerne brug for de kommende uger. Næste opgave for Lemvig er ude mod ligaens førerhold, Hørsholm 79'ers, på lørdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce