Annonce
Mærkedage

Rejser med mikrofon og kamera rundt i verden

- Jeg bliver ved med at arbejde, så længe jeg synes, det er sjovt, siger Kai Hartmeyer, 75. Foto: Margit Vendelbjerg
TV-journalisten Kai Hartmeyer fik ikke brugt sin læreruddannelse. Han har nu arbejdet 50 år som journalist.
Annonce

Holstebro: 50 års jubilæum som journalist - og 75 års fødselsdag.

Det har den kendte medieperson, journalisten Kai Hartmeyer kunnet markere i ugens løb. 75-års dagen blev nået i går og fejret sammen med kollegaerne på TV Midtvest, som han nu er tilknyttet som freelance medarbejder.

Kai Hartmeyer blev uddannet som lærer fra Skive Seminarium i 1970, men bortset fra et halvt år "på græs" i Sunds under uddannelsen, fik skolebørnene ikke glæde af ham som lærer. Det gjorde derimod læsere, lyttere og seere. Han sprang direkte fra lærereksamen til et job på Skive Venstreblad, der senere blev til Skive Dagblad.

Allerede 1974 blev han ansat på Radio Midt- og Vestjylland, hvor han ikke mindst fik sat fokus på sporten. Det var både regionalt og på landsplan, hvor DR-sporten også trak på eksperten fra Holstebro.

Da TV Midtvest gik i luften i 1989 blev han stationens første nyhedschef og studievært - og var fortsat indpisker for en regional dækning af sportsstoffet, der altid har haft hans store interesse.

- Med sin rolige, positive facon og sin tillid til folk, fik han talenter og kolleger til at vokse, roser redaktionschef Kirsten Axelsen fra tv-stationen.

For 20 år siden lærte han ud over at arbejde som journalist at betjene kameraet, og det har han lige siden udnyttet i høj grad. Især på mange rejser.

- Især på længere rejser er det jo en stor fordel, at man kan klare både interview og optagelse selv, forklarer han.

Kai Hartmeyer rejser dog ikke alene. Han har gennem mange år haft sin kone Inge med som rejseledsager og assistent. De har blandt andet i fællesskab produceret 14 programmer i serien "Norden rundt i 80 dage" inspireret af den franske forfatter Jules Verne.

Senest har de fulgt Helge og Anne Grethe fra "Familien på farten" i Canada og Alaska blandt guldgravere og bjørne.

- Det har været en af vores største oplevelser, fortæller reporteren.

Men der er også mange gode oplevelser i Danmark, understreger han.

- At rejse rundt til de mange mindre danske øer kan også være en fantastisk rejse, siger han i tilknytning til en serie med ø-hop, hvor ægteparret besøgte 36 danske øer.

Han får mange reaktioner fra ældre seere, der sætter stor pris på at "komme med på rejsen" til steder, som de ikke selv har haft lejlighed til at besøge.

Kai Hartmeyer spiller golf og har produceret en række golfprogrammer til tv-kanalen.

- Men folk skal nu ikke tro, at det er tv-stationen, der betaler mine golfrejser og reportagerejser. Jeg indgår hver gang en aftale om et honorar, forklarer freelance-journalisten.

Han har trappet sin arbejdstid ned og arbejder "så meget som jeg har lyst til", fortæller han.

Men seerne kan både glæde sig til flere golfmagasiner og repremiere på rejsebeskrivelser i serien "Længe leve livet". Og Kai Hartmeyer har fortsat mod på særlige opgaver: næste program er en reportage fra en uges træningslejr på Porto Santo med håndboldspillerne fra ligaklubben Mors-Thy.

- Det blev en meget anderledes træningslejr, afslører han.

Inge og Kai Hartmeyer bor i Stenbjerg.

At rejse rundt til de mange mindre danske øer kan også være en fantastisk rejse

Kai Hartmeyer, freelance journalist

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: 2,2 millioner danskere får nu 1000 kroner hver

Annonce