Annonce
Struer

Rejsehold skal undersøge sygefravær i Struer Kommune

Tanja Nielsen fra fagforeningen FOA i Holstebro er glad for, at Struer Kommune gør en indsats for at få analyseret, hvad der er baggrunden for, at der er så et højt et sygefravær blandt de ansatte i hjemmeplejen, og at det især af langtidssygemeldingerne, der tynger i statistikken. Foto: Struer Kommune
Sektorformanden Tanja Nielsen fra FOA glæder sig over, at Struer Kommune gør en indsats for at få sygefraværet ned i hjemmeplejen, og at der nu også er en ansøgning om assistance fra Beskæftigelsesministeriets rejsehold på vej

Struer: Tanja Nielsen, som er sektorformand i fagforeningen FOA i Holstebro, er glad for, at Struer Kommune vil forsøge at reducere fraværet hjemmeplejen.

- Det er dejligt, at de tager det alvorligt, siger hun og anerkender kommunens intentioner om at få skabt overblik over, hvordan det kan være, at Struer skiller sig så voldsomt ud fra landsgennemsnittet.

Når man ser på statistikkerne over sygefraværet i den kommunale plejesektor ligger fraværet i Struer Kommune i top, og det er blandt andet langt højere end i både Holstebro og Lemvig.

Annonce

- Men som det ser ud, vil det være svært for Struer Kommune at få fraværet ned sådan lige her og nu, mener Tanja Nielsen.

- Fraværsstatistikkerne er også mere eller mindre sat ud af kraft. Det er svært at konkludere noget på tallene, nu vi har corona-truslen hængende over hele den store plejesektor i kommunerne, mener hun.

- Umiddelbart ser det ud til, at det almindelige sygefravær er reduceret til et minimum. Antallet af sygemeldinger, som kun strækker sig over et par dage eller tre, er på retur, og sådan ser det ud over hele landet, vurderer hun

- Men det er svært at sige noget præcist om udviklingen det seneste års tid, vurderer hun.

Rejseholdet på vej

Én ting står dog fast, når både social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune og Tanja Nielsen fra FOA ser på tallene fra Struer.

Langtidssygdom udgør en markant andel af fraværet blandt de ansatte i den kommunale hjemmepleje i Struer.


Er det stressrelateret sygdom, som er udløst på grund af arbejdsforholdene, er det noget Struer Kommune kan gøre noget ved. Er det sygdom, som kan ramme os alle, er det straks en anden sag, og så kan man jo kun rose Struer Kommune for at påtage sig et stort socialt ansvar ved at opretholde medarbejdernes tilknytning til arbejdspladsen,

Tanja Nielsen, sektorformand, Social/Sundhed, fagforeningen FOA, Holstebro


Ifølge de seneste tal udgør langtidssygemeldingerne 58,8 procent af det samlede fravær, og det var været stigende siden 2018.

- Dette gør det i sig selv svært for Struer Kommune, mener Tanja Nielsen fra FOA.

- Er det stressrelateret sygdom, som er udløst på grund af arbejdsforholdene, er det noget Struer Kommune kan gøre noget ved. Er det sygdom, som kan ramme os alle, er det straks en anden sag, og så kan man jo kun rose Struer Kommune for at påtage sig et stort socialt ansvar ved at opretholde medarbejdernes tilknytning til arbejdspladsen, siger hun.

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune har nu iværksat en undersøgelse, som skal afdække, hvad der er tale om, og desuden gør ledelsen i den kommunale hjemmepleje klar til at få tilkaldt et rejsehold fra beskæftigelsesministeriet.

- På den måde kan vi få hjælp til at komme hele vejen rundt, fortæller udvalgsformanden, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Annonce
Vestjylland

Spurgt på gaden: Er du klar til at droppe kontanterne?

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Livsstil For abonnenter

Spørg advokaten: Har jeg pligt til at oplyse, hvem der er far til mit barn?

Erhverv

Bank undrer sig: Flere kontanter er i omløb selv om færre hæver penge

Danmark

Boligjagten er gået ind: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Lad os hurtigst muligt få afskaffet kontanterne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Kanonskytte fra Nordatlanten valgte københavnerlivet fra og slog rødder i Struer

Danmark

Ud med de gamle, ind med de nye: Søndag træder nye regler om brændeovne i kraft

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Erhverv

Jagten på en ny karriere: B.S. Christiansen skal inspirere minkavlere

Struer For abonnenter

Et halvt år efter Luksusfælden: Det kostede det parret at være på tv

Holstebro

Nyt bilhus sælger de billigste og leaser de dyreste

Annonce