Annonce
Struer

Rejsehold skal undersøge sygefravær i Struer Kommune

Tanja Nielsen fra fagforeningen FOA i Holstebro er glad for, at Struer Kommune gør en indsats for at få analyseret, hvad der er baggrunden for, at der er så et højt et sygefravær blandt de ansatte i hjemmeplejen, og at det især af langtidssygemeldingerne, der tynger i statistikken. Foto: Struer Kommune
Sektorformanden Tanja Nielsen fra FOA glæder sig over, at Struer Kommune gør en indsats for at få sygefraværet ned i hjemmeplejen, og at der nu også er en ansøgning om assistance fra Beskæftigelsesministeriets rejsehold på vej
Annonce

Struer: Tanja Nielsen, som er sektorformand i fagforeningen FOA i Holstebro, er glad for, at Struer Kommune vil forsøge at reducere fraværet hjemmeplejen.

- Det er dejligt, at de tager det alvorligt, siger hun og anerkender kommunens intentioner om at få skabt overblik over, hvordan det kan være, at Struer skiller sig så voldsomt ud fra landsgennemsnittet.

Når man ser på statistikkerne over sygefraværet i den kommunale plejesektor ligger fraværet i Struer Kommune i top, og det er blandt andet langt højere end i både Holstebro og Lemvig.

- Men som det ser ud, vil det være svært for Struer Kommune at få fraværet ned sådan lige her og nu, mener Tanja Nielsen.

- Fraværsstatistikkerne er også mere eller mindre sat ud af kraft. Det er svært at konkludere noget på tallene, nu vi har corona-truslen hængende over hele den store plejesektor i kommunerne, mener hun.

- Umiddelbart ser det ud til, at det almindelige sygefravær er reduceret til et minimum. Antallet af sygemeldinger, som kun strækker sig over et par dage eller tre, er på retur, og sådan ser det ud over hele landet, vurderer hun

- Men det er svært at sige noget præcist om udviklingen det seneste års tid, vurderer hun.

Annonce

Rejseholdet på vej

Én ting står dog fast, når både social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune og Tanja Nielsen fra FOA ser på tallene fra Struer.

Langtidssygdom udgør en markant andel af fraværet blandt de ansatte i den kommunale hjemmepleje i Struer.


Er det stressrelateret sygdom, som er udløst på grund af arbejdsforholdene, er det noget Struer Kommune kan gøre noget ved. Er det sygdom, som kan ramme os alle, er det straks en anden sag, og så kan man jo kun rose Struer Kommune for at påtage sig et stort socialt ansvar ved at opretholde medarbejdernes tilknytning til arbejdspladsen,

Tanja Nielsen, sektorformand, Social/Sundhed, fagforeningen FOA, Holstebro


Ifølge de seneste tal udgør langtidssygemeldingerne 58,8 procent af det samlede fravær, og det var været stigende siden 2018.

- Dette gør det i sig selv svært for Struer Kommune, mener Tanja Nielsen fra FOA.

- Er det stressrelateret sygdom, som er udløst på grund af arbejdsforholdene, er det noget Struer Kommune kan gøre noget ved. Er det sygdom, som kan ramme os alle, er det straks en anden sag, og så kan man jo kun rose Struer Kommune for at påtage sig et stort socialt ansvar ved at opretholde medarbejdernes tilknytning til arbejdspladsen, siger hun.

Social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune har nu iværksat en undersøgelse, som skal afdække, hvad der er tale om, og desuden gør ledelsen i den kommunale hjemmepleje klar til at få tilkaldt et rejsehold fra beskæftigelsesministeriet.

- På den måde kan vi få hjælp til at komme hele vejen rundt, fortæller udvalgsformanden, Anne Kirstine Bøge Petersen (SF).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Overså bilist i sving

Annonce