Annonce
Struer

Regnefejl koster i første omgang 850.000 kroner - helhedsplanen skal nu forhandles hjem

Regning kan til tider være en svær størrelse. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et af de store punkter til denne uges budgetseminar for byrådspolitikerne er helhedsplanen på 0 til 18-års området, som dog lige på falderebet måtte gennemgå en økonomisk justering.
Annonce

Struer: Det er nu, det endelige slag skal slås, når det kommer til den helhedsplan for 0 til 18-års området, som Struer Kommune og særligt politikerne i børne- og uddannelsesudvalget har arbejdet så meget med i de seneste efterhånden mange måneder.

Torsdag og fredag mødes byrådets politikere til budgetseminar, og på programmet vil blandt andet være en fuldt finansieret helhedsplan, som det hedder.

Det blev den store plan ved et ekstraordinært møde i børne- og uddannelsesudvalget i begyndelsen af ugen.

- Vi har sendt sagen videre som indstillet (af administrationen, red.) bortset fra, at der er opstået en regnefejl i arbejdet med helhedsplanen, fortæller Peter Vestergaard (R), som er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Fra embedsværket lyder det, at der er sket et skred i forbindelse med overdragelsen af materialet fra rådgivningsfirmaet BDO - som har været hyret ind til at stå for arbejdet med helhedsplanen - til Struer Kommunes egne folk.

Der er blevet lavet nogle justeringer i BDO's materiale, og der viste sig så en ubalance, da det hele blev regnet igennem igen.

Det siger tallene

Brækker man Struer Kommunes helhedsplan for 0 til 18-års området op i økonomiske dele, ser det således ud:

Planen er født med en rammebesparelse på 2,6 millioner kroner i 2020 og 4,3 millioner i de tre følgende år. Altså penge, der skal findes hvert år.

Initiativerne i selve helhedsplanen, som er opdelt i tre spor, koster 4,9 millioner kroner i 2020, 5,8 millioner i 2021 og 5,5 millioner i de efterfølgende to år. Hvis de gennemføres.

Til at betale for gildet er lavet et såkaldt råderumskatalog, hvor der peges på en række områder, der kan findes penge.

Kilde: Struer Kommune

Annonce

Vi beklager

Administrationen beklager, at ubalancen ikke er blevet opdaget tidligere og ikke mindst før, planen kom i høring.

Konkret er der tale om, at der pludselig manglede 845.000 kroner, for at pengene i planen passede i 2020.

I 2021 manglede der 571.000 kroner samt henholdsvis 179.000 kroner og 79.000 kroner i de to efterfølgende år.

- Vi har besluttet at tage pengene fra opnormeringen på dagtilbudsområdet og afvente, hvad det bliver til i forhold til minimumsnormering i en ny finanslov, fortæller Peter Vestergaard.

Der er i de fire år fra 2020 til 2023 årligt afsat godt 5 millioner kroner til en styrket normering i dagtilbud i helhedsplanen. Fra det tal skal nu altså trækkes den føromtalte ubalance, hvilket betyder, at politikerne i børne- og uddannelsesudvalget kan møde op til budgetseminaret med en finansieret helhedsplan.

Hvad det hele skal ende med, er nu op til byrådets politikere at diskutere sig frem til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Skuffet Mathiesen fandt aldrig VM-benene

Annonce