Struer

Regn til nye sansehaver

Under en pause i regnvejret kunne deltagerne nyde de forårsflotte sansehaver. Til venstre er det formanden for Svalegangens Vennekreds, Mona Skov. Foto: Allan Damgaard
De to nye sansehaver ved demensområdet Svalegangen på Vestcenter Kilen i Struer blev indviet fredag. Mange frivillige og lokal støtte gav grobund for haverne. Regnen flyttede indvielsen indendørs.

Struer: For de to nye sansehaver ved demensområdet Svalegangen på Vestcenter Kilen i Struer var regnvejret fredag formiddag perfekt, men for arrangørerne af indvielsen af sansehaverne var det nødvendigt at lade Plan B træde i kraft: At afvikle indvielsen indendørs.

- Vi havde jo håbet på flot solskinsvejr, så vi som planlagt kunne have været ude i den ene af haverne. Men det kan også fint foregå herinde, sagde formanden for Svalegangens Vennekreds, Mona Skov, mens hun hilste på de mange, der lagde vejen forbi i dagens anledning.

Der var cirka 140, der deltog i indvielsen af de to sansehaver, der befinder sig på henholdsvis stueplan og 1. sal.

Det var vennekredsen, der tog initiativ til sansehaverne.

- Beboerne brugte ikke de eksisterende haver særlig meget. De var kedelige, og det blæste ofte for meget til at sidde ude i dem, sagde Mona Skov til de fremmødte.

Det viste sig at være et ganske omfattende projekt at omdanne to kedelige haver til to spændende af slagsen - haver, som beboerne havde lyst til at være i og som kunne vække alle sanser.

- Vi var ved at give op undervejs, men heldigvis fik vi hjælp af Struer Havekreds. Havde det ikke været for Struer Havekreds, havde vi ikke stået her i dag, sagde formanden for vennekredsen.

Det var i høj grad den lokale havekreds, der styrede projektet - blandt andet med indkøb af de cirka 600 stauder, der pryder de to haver. Det var også havekredsen, der stillede med en stor del af de frivillige, der deltog i selve beplantningen, hvor vennekredsen også var på banen.

Vi var ved at give op undervejs, men heldigvis fik vi hjælp af Struer Havekreds.

Mona Skov, formand for Svalegangens Vennekreds

Havernes herligheder

Hver have er udstyret med en lydbænk, der er opfundet og fremstillet af Carsten Pilgaard fra Asp. Her kan beboerne sætte sig og nyde danske sange og salmer - og vække minderne til live.

Foruden lydbænkene er haverne forsynet med højbede til velduftende krydderurter, raftehegn til at skabe læ, planter og blomster til at skrue op for synsindtrykket, bålfade til at skabe hygge og markiser til at skærme mod solen.

Hele projektet beløber sig til cirka 200.000 kroner. En lang række lokale organisationer - samt Struer Kommune - har bidraget til finansieringen, og både Mona Skov og formiddagens øvrige talere roste den flotte, lokale opbakning.

Der var musikalsk underholdning ved Struer-koret Syng dig Glad under ledelse af Erik Sommer, og efter en sandwich og et glas "boblevand" kunne deltagere gå ud i opholdsvejret og klippe den røde snor over.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Nykredit taber otte millioner på årets landsby - Plexus reddet ud af gældskniben

Struer

Efter han genåbnede for anvisningerne til plejehjemmet i Asp: Venstre lægger borgmester på grillen

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

Sport

Bokseklub opgiver 31 år gammel turnering og slår sig sammen med konkurrenten

Navne

Studenterne mindes om kulturens værdi

Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Annonce