Annonce
Struer

Regn til nye sansehaver

Under en pause i regnvejret kunne deltagerne nyde de forårsflotte sansehaver. Til venstre er det formanden for Svalegangens Vennekreds, Mona Skov. Foto: Allan Damgaard
De to nye sansehaver ved demensområdet Svalegangen på Vestcenter Kilen i Struer blev indviet fredag. Mange frivillige og lokal støtte gav grobund for haverne. Regnen flyttede indvielsen indendørs.

Struer: For de to nye sansehaver ved demensområdet Svalegangen på Vestcenter Kilen i Struer var regnvejret fredag formiddag perfekt, men for arrangørerne af indvielsen af sansehaverne var det nødvendigt at lade Plan B træde i kraft: At afvikle indvielsen indendørs.

- Vi havde jo håbet på flot solskinsvejr, så vi som planlagt kunne have været ude i den ene af haverne. Men det kan også fint foregå herinde, sagde formanden for Svalegangens Vennekreds, Mona Skov, mens hun hilste på de mange, der lagde vejen forbi i dagens anledning.

Der var cirka 140, der deltog i indvielsen af de to sansehaver, der befinder sig på henholdsvis stueplan og 1. sal.

Det var vennekredsen, der tog initiativ til sansehaverne.

- Beboerne brugte ikke de eksisterende haver særlig meget. De var kedelige, og det blæste ofte for meget til at sidde ude i dem, sagde Mona Skov til de fremmødte.

Det viste sig at være et ganske omfattende projekt at omdanne to kedelige haver til to spændende af slagsen - haver, som beboerne havde lyst til at være i og som kunne vække alle sanser.

- Vi var ved at give op undervejs, men heldigvis fik vi hjælp af Struer Havekreds. Havde det ikke været for Struer Havekreds, havde vi ikke stået her i dag, sagde formanden for vennekredsen.

Det var i høj grad den lokale havekreds, der styrede projektet - blandt andet med indkøb af de cirka 600 stauder, der pryder de to haver. Det var også havekredsen, der stillede med en stor del af de frivillige, der deltog i selve beplantningen, hvor vennekredsen også var på banen.

Vi var ved at give op undervejs, men heldigvis fik vi hjælp af Struer Havekreds.

Mona Skov, formand for Svalegangens Vennekreds

Havernes herligheder

Hver have er udstyret med en lydbænk, der er opfundet og fremstillet af Carsten Pilgaard fra Asp. Her kan beboerne sætte sig og nyde danske sange og salmer - og vække minderne til live.

Foruden lydbænkene er haverne forsynet med højbede til velduftende krydderurter, raftehegn til at skabe læ, planter og blomster til at skrue op for synsindtrykket, bålfade til at skabe hygge og markiser til at skærme mod solen.

Hele projektet beløber sig til cirka 200.000 kroner. En lang række lokale organisationer - samt Struer Kommune - har bidraget til finansieringen, og både Mona Skov og formiddagens øvrige talere roste den flotte, lokale opbakning.

Der var musikalsk underholdning ved Struer-koret Syng dig Glad under ledelse af Erik Sommer, og efter en sandwich og et glas "boblevand" kunne deltagere gå ud i opholdsvejret og klippe den røde snor over.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce