Annonce
Kultur

Regn eller ej - det er jo til rock, man møder dem, man ikke lige ser hver dag

Joey Moe fik sat godt gang i dette års udgave af Rock i Holstebro, hvor blandt andre Gnags, Poul Krebs og Magtens Korridorer også var at finde på plakaten. Foto: Johan Gadegaard
Joey Moe fik lov at spille i både regn og tørvejr, da Rock i Holstebro blev indledt lørdag over middag, og folk var med på at feste fra start.

Holstebro: Det så noget vådt ud til at begynde med, da Joey Moe sparkede gang i dette års udgave af Rock i Holstebro. Han kunne fra den store scene se regnen på det nærmeste sile ned.

Alligevel samledes der undervejs et par hundrede mennesker for at lytte til popmusikeren, og de var bestemt ikke stille.

Der blev sunget med af fuld hals, og da han begyndte at snakke om at slutte sin optræden, havde vejret faktisk også artet sig så meget, at regntøj på ingen måde længere var nødvendigt.

Lige så mange, som havde fundet vej til pladsen foran den store scene, havde dog valgt at sætte sig i et enormt telt langs koncertpladsen. Her kunne de følge slagets gang i tørvejr, hvilket blandt andre Lone Stig Nielsen fra Skave havde valgt.

Hun har ikke misset mange udgaver af en-dags-festivalen i Holstebro, for det er jo her, man møder alle dem, man måske ikke lige ser i hverdagen.

- Man møder altid en masse mennesker, man kender fra uddannelse, skole og arbejde, fortalte den 47-årige festivalgænger, der til daglig arbejder som socialrådgiver.

Annonce

De sidste seks år har jeg fået tre børn, så jeg har jo været gravid, når jeg har været her, men i år sagde manden, at han nok skulle tage børnene, og så sagde moster, at hun nok skulle stå for billetten.

Camilla Stephansen, Vinderup, klar til at give den gas

Fuld gas - vand eller ej

Det er med andre ord langt fra kun musikken, hun kommer for. Det gør bestemt ikke noget, at den også er god - en kategori, Lone Stig Nielsen gerne putter Joey Moe i - men det vigtigste er fællesskabet.

- Du møder jo folk helt tilbage fra, da jeg var en 13-14 år i Vinderup. Det er da bare fedt at kunne møde dem herude og at kunne kende dem stadig, sagde hun.

Med sig til rock havde Lone Stig Nielsen blandt andre sin niece Camilla Stephansen på 29 år og fra Vinderup, selv om det faktisk slet ikke var meningen, at hun skulle have været afsted.

- De sidste seks år har jeg fået tre børn, så jeg har jo været gravid, når jeg har været her, men i år sagde manden, at han nok skulle tage børnene, og så sagde moster, at hun nok skulle stå for billetten, fortalte Camilla Stephansen, som derfor havde en idé om, at den nok skulle have lidt gas.

Og det skulle lidt vand ikke sætte en stopper for, hvilket moster kun kunne være ganske enig i.

Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce