Annonce
Holstebro

Regionsrådsformand: Situation i Holstebro er så alvorlig at patienter må sendes til andre hospitaler

Regionsrådsformand Anders Kühnau opfordrede på tirsdagens pressemøde vil fortsat at være forsigtig. Det handler om at spare liv, sagde han. Foto: Morten Stricker
Situationen er alvorlig, særligt Holstebro- og Herning-området, forklarer regionsrådsformand Anders Kühnau på pressemøde.

Holstebro: 85 personer er indlagt som følge af covid-19 i Region Midtjylland. Heraf er 28 på intensiv og 23 personer ligger i respirator.

- Situationen er alvorlig, særligt i det område vi står i lige nu, indledte regionsrådsformand Anders Kühnau (S) det pressemøde, der tirsdag formiddag fandt sted hos Midt- og Vestjyllands Politi i Holstebro.

- Der er meget travlt. Så travlt, at vi er tvunget til at sende patienter til andre hospitaler i regionen, tilføjede han om arbejdet på hospitalerne i Herning og Holstebro.

Tirsdagens pressemøde handlede derfor om at opfordre befolkningen til fortsat at følge regler og anvisninger. Det handler ganske enkelt om at spare liv, sagde Anders Kühnau.

- Vi er presset, men ikke i et sådant forfang, at vi ikke kan håndtere vores arbejde. Vi er presset, faktisk så meget at vi må sende patienter til andre hospitaler, gentog Anders Kühnau, der desuden erklærede sig enig i regeringens anmodning om at åbne for øvrige operationer igen.

Annonce

Smittet personale

- Det er et dobbeltpres, som sygehusene lige nu oplever. Der er både mange patienter, og så er der stor sygdom blandt personalet. Det gør, at sygehusene de sidste par dage har måttet sende patienter til andre sygehuse i regionen, siger Kühnau.

Han fortæller, at det meget mærkbart, at der er mange Covid-19-smittede i den vestlige del af regionen:

- Når vi ser på indbyggertallet, så er det vel fem til 10 gange så mange, som hvis vi måler på andre steder i landet. Det pres sammenholdt med meget smittet personale gør, at vi har været nødt til at tage det her skridt.

Hvor mange patienter, der er blevet flyttet, ved Kühnau ikke på stående fod.

- Men vi hjælper hinanden på tværs af regionen, siger han.

Gælder det også i forhold til at sende personale til den vestlige del?

- Foreløbig har vi valgt at gøre det ved at flytte patienter. Det er den letteste måde, så personalet på de øvrige matrikler ikke skal bruge tid på at komme ind i en ny hverdag et andet sted.

I alt er 156 ansatte på regionens sygehuse konstateret smittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce