Annonce
Danmark

Regionen tester nu kritisk sundhedspersonale

Arkivfoto: REUTERS/Dado Ruvic/File Photo.
Region Midtjylland tester nu op til 1.000 personer dagligt for Covid-19. Efter Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer bliver test gjort tilgængelige for både flere patienter og sundhedspersonale i region, kommuner, praksissektor og for særligt udsatte på socialområdet.

Region Midtjylland tester nu 1.000 personer dagligt for Covid-19. Det oplyser regionen i en pressemeddelelse.

Dermed åbnes der for, at kritisk personale på bl.a. hospitaler i ældrepleje og i almen praksis med mistanke om smitte kan testes, ligesom der åbnes for test af langt flere patienter. Regionen følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til prioritering.

- I løbet af de seneste døgn og timer har vi speedet kapaciteten op, så vi nu følger den nye teststrategi fra Sundhedsstyrelsen med 1.000 tests om dagen i Midtjylland. Det betyder både, at vi skaber mere tryghed for det sundhedspersonale, der står i forreste linje i kampen mod coronavirus, og at kampen overordnet bliver mere effektiv, siger formand for regionsrådet, siger Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen og understreger, at der fortsat er stort fokus på at få kapaciteten endnu højere op.

Annonce

Patienter forud for personale

Der vil stadig være behov for prioritering af test. Her følges Sundhedsstyrelsens retningslinjer, hvor patienter går forud for personale. Det er dog vurderingen, at der højst vil være ventetid på en ekstra dag for sundhedspersonale.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, også i forhold til den prioritering, der desværre er nødvendig. Men vi tester så mange som muligt samtidigt med, at vi hele tiden arbejder for at øge kapaciteten, siger Anders Kühnau i pressemeddelsen.

Hospitaler støtter hinanden

Den nye tilgang til test for Covid-19 trådte i kraft lørdag. I løbet af weekenden vil det primært være Aarhus Universitetshospital, der foretager tests. Dermed dækker AUH ind for regionshospitalerne, der alle får den nødvendige testkapacitet på plads i løbet af weekenden.

Test af sundhedspersonale vil foregå ved, at medarbejder og leder udfylder Sundhedsstyrelsens blanket og sender den til nærliggende akuthospital. Hospitalet sørger for at give besked om, hvornår og hvordan testen kan blive foretaget. Medarbejderen vil få besked om testresultatet via sundhed.dk.

Test af patienter sker fortsat efter henvisning fra egen læge. Dog i højere grad end hidtil. Præhospitalet i Region Midtjylland udvider i den forbindelse Covid-19 bil ordningen, så der kan køres ud med test til flere sårbare borgere fx på plejehjem, bosteder m.v.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce