Annonce
Erhverv

Region Midtjylland er landets mest ejendomsvenlige

Region Midtjylland sniger sig lige akkurat foran Region Nordjylland og Region Syddanmark, når det handler om at kunne tilbyde de bedste rammer for at holde gang i kommunernes økonomi og beskæftigelse.
Annonce

MIDTJYLLAND: De midtjyske kommuner er stærkt repræsenteret i top ti i Ejendom Danmarks årlige undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

Skive, Herning og Struer tager pladserne som nummer to, tre og fire, men Ikast-Brande indkasserer en niende plads. Ingen af de midtjyske kommuner er repræsenteret i bunden af undersøgelsen.

- Et grundfundament for at skabe nye job og vækst er, at der kan investeres i ejendomme og byggerier. Kommunerne bør derfor arbejde målrettet på at sikre gode vilkår for investorerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Jannick Nytoft, administrerende direktør i Ejendom Danmark.

Om undersøgelsen

Kommunerne vurderes ud fra parametrene:

Dækningsafgift

Grundskyld

Om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej

Sagsbehandlingstiden for byggesager

Byggesagsgebyrer

Antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud) per 100.000 bygningskvadratmeter

/exp

Annonce

Hovedstaden ligger i bunden

I Region Midtjylland ligger sagsbehandlingstiden på byggesager 2,5 dage under landsgennemsnittet. Til gengæld er timeprisen for sagsbehandlingen lidt højere i Region Midtjylland, der tager 53 kroner mere i timen end gennemsnittet.

Mængden af ejendomsforbrydelser som hærværk, indbrud og brandstiftelser er markant lavere i det midtjyske, som også opkræver en noget lavere grundskyld end de øvrige regioner. Kun to kommuner i Midtjylland, Randers og Aarhus, opkræver dækningsafgift. Det giver også pote i undersøgelsen.

Der er tale om et tæt kapløb mellem de tre regioner Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark. Til sammenligning klarer de sjællandske kommuner sig generelt dårligere end resten af landet, og Region Hovedstaden er den dårligst placerede region. Den bedst placerede sjællandske kommune er Frederikssund på en 47. plads.

Erhvervsvenlige kommuner: Top og bund

Top-10:

Thisted 1

Skive 2

Herning 3

Struer 4

Vesthimmerland 5

Billund 6

Haderslev 7

Assens 8

Ikast-Brande 9

Vejen 10

Bund 10:

Bornholm 89

Gladsaxe 90

Hørsholm 91

Hvidovre 92

Albertslund 93

Mariagerfjord 94

Dragør 95

Rudersdal 96

Rødovre 97

Allerød 98 /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Slut med tomme butikker i center

Danmark

Tak for en hurtig affaldsaftale

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Struer

Grums i drikkevandet

Annonce