Annonce
Erhverv

Region Midtjylland er landets mest ejendomsvenlige

Region Midtjylland sniger sig lige akkurat foran Region Nordjylland og Region Syddanmark, når det handler om at kunne tilbyde de bedste rammer for at holde gang i kommunernes økonomi og beskæftigelse.

MIDTJYLLAND: De midtjyske kommuner er stærkt repræsenteret i top ti i Ejendom Danmarks årlige undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

Skive, Herning og Struer tager pladserne som nummer to, tre og fire, men Ikast-Brande indkasserer en niende plads. Ingen af de midtjyske kommuner er repræsenteret i bunden af undersøgelsen.

- Et grundfundament for at skabe nye job og vækst er, at der kan investeres i ejendomme og byggerier. Kommunerne bør derfor arbejde målrettet på at sikre gode vilkår for investorerne, lyder det i en pressemeddelelse fra Jannick Nytoft, administrerende direktør i Ejendom Danmark.

Annonce

Om undersøgelsen

Kommunerne vurderes ud fra parametrene:

Dækningsafgift

Grundskyld

Om kommunes private lejeboliger er reguleret eller ej

Sagsbehandlingstiden for byggesager

Byggesagsgebyrer

Antallet af ejendomsforbrydelser (brandstiftelse, hærværk og indbrud) per 100.000 bygningskvadratmeter

/exp

Hovedstaden ligger i bunden

I Region Midtjylland ligger sagsbehandlingstiden på byggesager 2,5 dage under landsgennemsnittet. Til gengæld er timeprisen for sagsbehandlingen lidt højere i Region Midtjylland, der tager 53 kroner mere i timen end gennemsnittet.

Mængden af ejendomsforbrydelser som hærværk, indbrud og brandstiftelser er markant lavere i det midtjyske, som også opkræver en noget lavere grundskyld end de øvrige regioner. Kun to kommuner i Midtjylland, Randers og Aarhus, opkræver dækningsafgift. Det giver også pote i undersøgelsen.

Der er tale om et tæt kapløb mellem de tre regioner Region Midtjylland, Region Nordjylland og Region Syddanmark. Til sammenligning klarer de sjællandske kommuner sig generelt dårligere end resten af landet, og Region Hovedstaden er den dårligst placerede region. Den bedst placerede sjællandske kommune er Frederikssund på en 47. plads.

Erhvervsvenlige kommuner: Top og bund

Top-10:

Thisted 1

Skive 2

Herning 3

Struer 4

Vesthimmerland 5

Billund 6

Haderslev 7

Assens 8

Ikast-Brande 9

Vejen 10

Bund 10:

Bornholm 89

Gladsaxe 90

Hørsholm 91

Hvidovre 92

Albertslund 93

Mariagerfjord 94

Dragør 95

Rudersdal 96

Rødovre 97

Allerød 98 /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Derfor fejrer vi luciadag

Leder For abonnenter

Mellem to onder

Skal man være mest glad for Politiets Efterretningstjeneste, der med en storstilet aktion onsdag anholdte 20 personer, som det mistænker for at have forsøgt at skaffe sprængstoffer og våben til brug for en ikke nærmere defineret terroraktion? Eller skal man være mere bekymret over, at der stadig findes radikale grupperinger, der bor mellem alle os andre - i det her tilfælde islamister - der er klar til at bruge terror som våben? Svaret er nok, at man både skal være glad for PET og bekymret over de radikale grupperinger. PET og Politiet får med rette megen ros for at have stoppet et muligt terrorangreb. Og som operativ chef i PET Flemming Drejer siger: "Vi skal ikke lade os kue af terror. Vi skal leve vores liv normalt". Det er naturligvis rigtigt. Men det er stadig vanskeligt ikke at vågne en anelse mere bekymret op i disse dage. Det er desværre ikke den første sag om støtte til eller forsøg på at begå islamistisk terror, som vi ser her i landet. Bemærkelsesværdigt er det dog, at den har grene ud til adskillige politikredse, og at de radikaliserede miljøer derfor ikke "kun" er et storbyfænomen. Lige så afskyelig terroren er, lige så komplekst er det at bekæmpe den, fordi den begås af fanatikere, der ganske enkelt er uden for pædagogisk rækkevidde. Gerningsmændene ønsker ofte bare at se de vestlige frihedsværdier gå op i en sky af røg fra et bombebælte. Modsvaret bliver ofte fakkeloptog og fællessang, som ingen terrorister eller fanatikere frygter - eller måske endnu værre; flere muligheder for at politiet kan overvåge os alle sammen. Senest er debatten om at brugen af kameraer med ansigtsgenkendelse dukket op, som politiet ønsker blandt andet med baggrund i terrortruslen. Ønsket er sådan set forståeligt. Og hvem vil ikke gerne forhindre terror? Men hver gang vi skærper myndighedernes mulighed for at overvåge ikke bare potentielle terrorister men os alle sammen, får vi også alle indskrænket lidt af vores frihed i forsøget på at bevare den. Terror skal naturligvis bekæmpes. Men midlerne vil altid blive valg mellem to eller flere onder.

112

Bilen endte med bunden i vejret

Annonce