Annonce
Kultur

Regelbau 411 slår besøgsrekorder

Jørgen og Mikkel er ved at planlægge den næste installationskunstudstilling i bunkeren Regelbau 411 ved Oddesund, som blandt andet kommer til at blive mere lokal end de foregående. Foto: Morten Stricker
Omkring 11.000 mennesker har gæstet kunsthallen Regelbau 411 i juli og august måned. Et tal, som organisationen bag er meget stolte over.

Oddesund: - Jeg beklager, men vi har lukket lige nu, siger kurator for Regelbau 411, Mikkel Elming.

Parret, der lige var nået at træde ned ad de første trin til den gamle bunker, standser op.

- Nå okay. Så må vi komme igen en anden dag, siger de og går tilbage til deres bil med uforrettet sag.

Helt præcist kan parret vende tilbage om en uges tid, når en ny udstilling ved navn "Herfra" åbner den 28. september.

Men selvom parret ikke opnåede det, de ville ved bunkerne nær Oddesundbroen, så er de et meget godt billede på det, som kunsthallen Regelbau 411 har oplevet de seneste par måneder: Der kommer besøgende. Masser af besøgende.

Annonce

Jeg møder mange folk i kunstbranchen, der kender til stedet og har været her.

Mikkel Elming, kurator for Regelbau 411

Beliggenhed

Så mange besøgende, at Regelbau 411 faktisk kan matche eller endda overgå besøgstallene fra andre og mere etablerede kulturinstitutioner i Struer Kommune som for eksempel Gimsinghoved og Struer Museum.

I løbet af juli og august måned kom mere end 11.000 besøgende forbi kunstbunkerne. Et tal, som institutionen er meget stolt af.

- Jeg tror ikke, der er mange kunsthaller, der har den slags besøgstal, siger Mikkel Elming.

Tallene er opgjort af nogle målere, der tæller, hvor mange der træder ind i bunkeren, og den tæller også, hvis nogen går ind mere end én gang. Tallene er derfor forbundet med en vis usikkerhed, men generelt oplever Regelbau, at der er masser af besøgende, både når de har udstillinger, og som det unge par, der lige kom på det forkerte tidspunkt.

- Jeg synes, det er helt fantastisk, at vi på kort tid har fået skabt en institution med så mange besøgende. Det er vi stolte og glade over, siger Jørgen Lindholm, der sidder i bestyrelsen for Regelbau 411 og var en af de oprindelige ophavsmænd bag idéen om at bruge de gamle bunkere til kunstudstillinger.

Selv mener folkene i bestyrelsen samt kuratoren, at det blandt andet er beliggenheden, der gør, at Regelbau 411 kan trække så mange besøgende. Oddesundbroen og det nærliggende område er et gennemgangssted, som eksempelvis mange tyskere bruger på deres vej op til sommerhusområderne, og så er viden om kunstbunkerne kommet langt ud.

- Jeg møder mange folk i kunstbranchen, der kender til stedet og har været her, siger Mikkel Elming.

Ikke hvide rum

Og så er der det med interessen. For mens nogle tvivlede på projektet i starten, og Regelbau gør brug af anderledes lys-, lyd- og videoinstallationskunst, så vækker det interessen hos både lokale og andre interesserede.

- Jeg tror, der er mange, der lige skal ned og kigge for at se, hvad vi nu finder på, siger Jørgen Lindholm.

Præcist hvor mange af de omkring 11.000 besøgende på to måneder, der er turister eller lokale, ved stedet ikke.

- Men vi ser ofte biler, der holder her, og der er generelt en stor tilstrømning, siger Jørgen Lindholm.

Og så er det at lave kunst i en bunker i sig selv noget, som mange føler, de lige bliver nødt til at se med egne øjne, mener Mikkel Elming.

- Og det er jo bare fedt, at der er mulighed for det et sted som Struer. Det her er noget andet end hvide museumsrum, som er det, man ofte forbinder kunst og udstillinger med, siger han, inden han lige må afbryde interviewet et kort øjeblik.

Endnu en gæst, denne gang en mand, er trådt ned i bunkeren i håbet om at se, hvad det er Regelbau 411 kan tilbyde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Lemvig

Søren V. Jensen overtager murer-firma

Annonce