Annonce
Holstebro

Redningsstation har fået sejlforbud: Får mindre reservebåd

- Reservebåden er mindre end MRB35, men på sin vis bliver vi ikke ringere stillet, siger stationslederen i Thorsminde, Bjarne Mikkelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Stationen i Thorsminde må ikke sejle ud med det største redningsfartøj. Der er konstateret tæring i skroget. En midlertidig løsning er fundet.
Annonce

Thorsminde: Redningsstationen i Thorsminde må lige nu klare sig uden den største af bådene, MRB35.

I forbindelse med et servicetjek og et to års syn af motoren er der fundet tæring i det inderste skrog på det 50 år gamle fartøj, og redningsstationen har derfor fået forbud mod at sejle ud med skibet.

Kystredningstjenesten har været i Thorsminde for at besigtige fartøjet, og mandag fik stationslederen besked på, det er udelukket at give en midlertidig tilladelse til at fortsætte.

- Vi ikke kan stole på skibets sikkerhed, den kan i værste fald kan tage vand ind, forklarer Bjarne Mikkelsen.


Formentligt tages det ud. Det tyder alt på. Men det er ikke bare noget, man gør. Der er nogle procedurer, som skal overholdes, og der skal laves en rapport, og det kan tage en måned eller to.

Bjarne Mikkelsen, leder af Redningsstation Thorsminde.


Hvad der skal ske med det gamle fartøj - om det skal repareres eller skrottes - er uvist.

- Formentligt tages det ud. Det tyder alt på. Men det er ikke bare noget, man gør. Der er nogle procedurer, som skal overholdes, og der skal laves en rapport, og det kan tage en måned eller to, siger stationslederen.

Annonce

Ikke sejle i dårligt vejr

Timingen er ikke lige den bedste, her op til efterårsstormene og vinteren, hvor de små redningsbåde ikke kan benyttes. Men alligevel mener Bjarne Mikkelsen ikke, at fiskerne skal føle sig utrygge.

Thorsminde-stationen får en reservebåd op, som netop nu er udlånt til Esbjerg efter et nedbrud. Båden ankommer til Thorsminde om en til to uger.

- Reservebåden er mindre end MRB35, men på sin vis bliver vi ikke ringere stillet. Den er mere anvendelig, og vi kommer hurtigere ud. Men der er noget vejrmæssigt - vi kan ikke sejle ud, når det er dårligt vejr - storm over 20 sekundmeter. Her skal vi have assistance fra Thyborøn og Hvide Sande, siger Bjarne Mikkelsen.

Der er bud efter redningsstationen i snit et par gange i måneden.

- I år har det dog været lidt mindre af en eller anden årsag, fortæller Bjarne Mikkelsen.

Normalt har stationen to redningsbåde, MRB35 og én gummibåd. I øjeblikket ligger der dog en ekstra båd i havnen, en af de hurtiggående gummiredningsbåde, som er i Thorsminde i forbindelse med renovering af slusen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce