Annonce
Struer

(Opdateret) Dykkere reddet i land: - Det var helt tilfældigt, at vi pludseligt fik øje på dem

Dykkerne skulle begge komme fra Struer-området. De skulle angiveligt have fulgt procedurerne til punkt og prikke, fordi de lod sig følge med strømmen, indtil vandet var roligt. Oddesundbroen var undervejs helt lukket. Foto: Christian Baadsgaard / JFM
Annonce

Thyholm: Den helt store aktion blev lørdag sat i gang, da Midt- & Vestjyllands Politi klokken 15 modtog et opkald fra en dykkerbåd omkring Oddesundbroen. Følgebåden skulle samle to dykkere på henholdsvis 51 og 72 år op efter et dyk. Men helt så let skulle det ikke gå.

Ifølge Birgitte Buskov, indsatsleder ved Nordvestjylland Brandvæsen, der i forbindelse med aktionen satte en båd i vandet, var der tale om to erfarne dykkere. Dykkerne ville ifølge indsatslederen dykke i strømmen undervands for at komme under Oddesundbroen, men da strømmen var kraftigere, end de regnede med, endte de for langt væk fra båden til at kunne signalere til den.

- Vi fik kontakt med deres dykkerbåd over VHF-kanalen, så vi får tilbagemelding på, hvor de søger henne. Vi sender så båden afsted mod Jegindø, da det er der, vi på et tidspunkt tror, de befinder sig, forklarer Birgitte Buskov og fortsætter:

- Det var helt tilfældigt,  at vi pludseligt fik øje på dem. Dykkere havde gjort brug af den her oppustelige stav, som de kan sende op i nødstilfælde. Så vi fik øje på dem ude ved en af de bøjer nord for Venø, som vi sejlede forbi, siger hun.

På det tidspunkt var både en lægehelikopter, en redningshelikopter, brandvæsenet, Thyborøn Redningsstation og politiets indsatsleder og patrulje en del af aktionen.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi havde de to dykkere det godt og nævner selv, at de ikke på noget tidspunkt har følt sig i fare.

- Klokken 15.48 får vi at vide fra brandvæsenet, at de har fået kontakt til de her to dykkere, som begge er ved godt mod. Strømmen havde ført dem 5-7 kilometer mod nordøst, forklarer vagtchef Allan Riis.

Annonce

Lukket for trafik

På Oddesundbroen er der for tiden vejarbejde. Det gør, at kun et spor er farbart. Men i forbindelse med aktionen blev vejen midlertidigt lukket helt for gennemkørende trafik.

- Jeg mener, at der cirka går en halv time til tre kvarter, før der bliver åbnet for trafik igen. Blandt andet fordi meldingen i starten går på, at indsatsområdet er nord for broen. Men udsynet er bedst syd for broen, så det har været nødvendigt at køre frem og tilbage undervejs, siger Birgitte Buskov.

Dykkerne er ifølge indsatslederens oplysninger begge fra Struer-området. Dykkerne skulle angiveligt have fulgt procedurerne til punkt og prikke, da det i tilfælde som disse er procedure at lade sig følge med strømmen, indtil vandet er roligt.

Avisen har været i kontakt med den sportsdykkerklub, som dykkerne går i. Her informeres der, at dykkerne ikke har yderligere kommentarer til hændelsen:

- De siger begge, at artiklen beskriver tingene temmelig præcist, skriver klubben i et skriftligt svar til avisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce