x
Annonce
Vinderup

Redningsfolk kunne ikke få ung mand fri: Sad fast i lerjord i timevis

En ung mand sad fast i mere end to timer på en strand. Politiet opfordrer folk til at være forsigtige, hvis de færdes i området ved Ejsingholm samt andre steder. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
En 18-årig mand blev mandag aften fanget i blødt ler på stranden ved Ejsingholm. Politiet advarer folk om at være meget påpasselige.

Ejsingholm: Mandag aften måtte redningsfolk have tungt skyts i brug for at kunne komme en ung mand til undsætning. Manden var i bogstavelig forstand endt i en knibe under en gåtur ved et sommerhusområde ved Ejsingholm.

- Han har gået en tur på stranden, og så har sandet været blødt, og han er sunket i og har siddet fast til op over knæene og kunne ikke selv komme fri, fortæller Carsten Henriksen, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Mandens søster, der var med på gåturen, fik ringet 112 og tilkaldt hjælp, men i første omgang kunne redningsfolkene ikke få den 18-årige fri.

- Det er en meget lerholdig undergrund på stedet, så som jeg har fået det beskrevet, så er det sådan noget næsten flydende ler, han sidder fast i, og da de forsøgte at grave ham fri, så løb det ned og pakkede sig fast omkring benene på ham med det samme igen, siger Carsten Henriksen.

Først klokken 20.10 - over to en halv time efter alarmmeldingen kom klokken 17.30 - lykkedes det at få manden fri, da man fik tilkaldt en speciel maskine, som er beregnet til at kunne køre på lavvandede området. Maskinen fik gravet manden fri.

Han slap fra situationen uden nogen skader.

- Det var selvfølgelig ved at blive koldt, men redningsfolkene kunne holde ham varm på overkroppen, siger Carsten Henriksen.

Annonce

Advarsel: Vær påpasselig

Politiet opfordrer folk til at være forsigtige, hvis de færdes i området. Torsdag vil en del af kysten formentlig også blive afspærret. Det er især på stranden nedenfor en lerskrænt, der ligger ud for vejen, som hedder Lerskrænten, hvor den lerholdige strandbred altså kan være lumsk og farlig.

- Vi vil gerne komme ud med en advarsel mod at færdes på stranden ved Ejsingholm i området med lerskrænte, siger Carsten Henriksen.

Vagtchefen opfordrer generelt folk til at være opmærksomme på, at jorden kan være meget blød nogle steder for tiden.

- Man skal have en god portion fornuft med sig og være påpasselig. Vi kan kun opfordre til, at folk færdes med stor forsigtighed. Der kan være andre steder med samme situation, som vi ikke er opmærksomme på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce