Struer

Redningplanke til DSB-ansatte i knibe

Formanden for Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer, Niels Haunstrup, fik ugens bedste nyhed, da han i mandags fik besked om, at der var mulighed for at skaffe nyt job til 13 af 30 tjenestemandsansatte lokoførere fra Struer for Midtjyske Jernbaner på strækningen mellem Holstebro og Skjern. Arkivfoto: Morten Stricker
Midtjyske Jernbaner klar med et tilbud om nyt job til 13 af de DSB-ansatte i Struer, som kommer i knibe, når statsbanerne lukker og slukker i Struer 14. december 2020

Struer: 13 af de 30 tjenestemandsansatte lokomotivførere, som er kommet i knibe, efter at DSB har meddelt, at de må flytte til enten Aarhus, Fredericia eller Esbjerg, hvis de vil beholde deres job, når DSB lukker og slukker i Struer 14 december 2020, har fået nyt håb.

Det sker, når Arriva overtager driften af hele jernbanestrækningen mellem Struer og Vejle, og åbningen er opstået, efter at direktøren for Midtjyske Jernbaner, Martha Vrist, fik en henvendelse fra DSB med et tilbud om at kunne få assistance fra de tjenestemandsansatte lokoførere, når Midtjyske Jernbaner samtidig overtager driften på strækningen mellem Holtebro og Skjern.

- Vi var ikke umiddelbart interesserede, hvis det skulle ske på de vilkår, vi blev præsenteret for af DSB, fortæller Martha Vrist.

- Men på den anden side giver det jo ikke mening, at vi bruger både penge og tid på at uddanne en større gruppe lokomotivførere, når der samtidig kommer en større gruppe af DSB-ansatte til at gå arbejdsløse i Struer, konstaterer hun.

Så hun var åben for en forhandling, og formanden for Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer, Niels Haunstrup, tager gerne imod den redningsplanke, der nu er kastet ud til den store gruppe af DSB-ansatte i Struer, der er kommet i knibe.

Indtil videre vil de DSB-ansatte i Struer blive udlånt til Midtjyske Jernbaner.

I første omgang for en to-årig periode med mulighed for en forlængelse.

- Vi beholder vores tjenestemandskontrakt med DSB, men kommer til at gå lidt ned i løn, når vi kommer til at køre efter taksterne i overenskomsten med Midtjyske Jernbaner, fortæller Niels Haunstrup.

- De er lidt lavere, men det er ikke noget, der betyder noget i forhold til at skulle flytte eller miste jobbet, siger Niels Haunstrup.

Direktøren for Midtjyske Jernbaner, Martha Vrist, ønsker også at sikre sig, at de tjenestemandsansatte lokoførere fra DSB i Struer vil være villige til at arbejde i en anden virksomhedskultur, hvis de skal køre for Midtjyske Jernbaner.

- De skal være villige til at møde ind, hvis vi ringer. Så de skal søge om at få en af de stillinger, vi får brug for at få besat, og de skal til en personlig samtale, inden vi underskriver kontrakterne, fortæller hun.

-

Vi beholder vores tjenestemandskontrakt med DSB, men kommer til at gå lidt ned i løn, når vi kommer til at køre efter taksterne i overenskomsten med Midtjyske Jernbaner.

Niels Haunstrup, formand, Lokomotivpersonalets Områdegruppe DSB i Struer

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Kendt værtshusholder overtager Onkel Toms Hytte

Holstebro

Nye indbrudstal: Færre indbrud i Holstebro

TTH Damer For abonnenter

Se billederne fra første arbejdsdag: Målvogteren slog assistenten i længe ventet løbeduel

112

Kreditkorttyve er fortsat på fri fod: Hærger nu i Nordjylland

Danmark

Ramt af rystelser i kroppen: Kæmper for at få ny behandling til Danmark

Holstebro

Cyklister raser over dårlige cykelstier: Trærødder og huller ødelægger dem

Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Holstebro For abonnenter

Forurenet jord fra hele landet havner i Holstebro

Holstebro

Få ansøgere til ingeniøruddannelse sender VIA ud i offensiv

Annonce