Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Verdens lækreste mand

Vi har det seneste år fået en ny måde at hygge på herhjemme. Jeg introducerer den 15-årige og den 11-årige til film, som jeg så, da jeg var ung.

Filmene er nemme at finde, hvis man har et eller andet abonnement på en streaming-tjeneste. Men filmene fører også til snakke om, hvordan det var at være ung i 1980’erne og 1990’erne. Og ofte efterlader det begge piger måbende.

Det begyndte med den ultimative kærlighedsfilm ”Dirty Dancing” med verdens lækreste mand, Patrick Swayze.

Annonce

Det var den første film, hvor jeg fik lov til at tage rutebilen sammen med to veninder ind til den store by fra min landsby et kvarters kørsel derfra. Filmen var så god, at jeg ugen efter sad i rutebilen igen sammen med en anden veninde.

Og jeg brugte 169 kroner i Fona på at købe soundtracket til filmen. Det var min første cd, der blev afspillet på anlægget, som jeg fik i konfirmationsgave.

Forundringen var stor over begrebet rutebil, men især, at hvis man ville se en film igen, så måtte man tage i biografen igen. Der var ikke andre muligheder.

Dengang kunne man ikke engang leje en videofilm og en movieboks. Og man så den samme film. Så når man møder en jævnaldrende kvinde, ved man, at hun helt sikkert også bærer Patrick Swayze i sit hjerte.

Som for eksempel den 15-åriges matematiklærer, der glædestrålende for nylig fortalte klassen, at nu kunne man se ”Dirty Dancing” på Netflix. Ingen ud over ældste datter kendte filmen, og hun bekendtgjorde: ”Min mor har tvungent mig til at se den!”

Så var der mere taknemmelighed over for 15 år siden at møde en kvindelig kollega, der bar T-shirten med skriften ”Nobody puts Baby in a corner”, og vide, at hun ville blive en af mine bedste veninder.

For dem, der ikke kender filmen, så er det heltens afslutningsreplik.Og jeg brugte 169 kroner i Fona på at købe soundtracket til filmen. Det var min første cd, der blev afspillet på anlægget, som jeg fik i konfirmationsgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce