Annonce
Livsstil

Redaktørens klumme: Den knaldrøde skulptur

Der er kommet en ny skulptur i haven, som er flottest fra løvfald, til nye, saftiggrønne blade dækker de knaldrøde grene. Og jeg er meget glad for den.

Der er tale om et meterhøjt eksemplar af en hvid kornel, hvis grene er særdeles dekorative både i havens bede og ikke mindst som afklippede stukket ned i krukken ved hoveddøren eller ind i kranse op mod jul eller blot som dekoration i en vase på bordet indenfor.

Lige nu er det et nemt forårstrick at klippe nogle nøgne grene af, sætte dem i en vase med vand og lade dem springe ud indenfor.

De seneste år er den hvide kornel, som jeg købte som et cirka 30 centimeter højt eksemplar på Magtenbølle Planteskole for mange år siden, kommet op i ligaen ”kraftig busket”. I efteråret blev den beskåret af en dygtig anlægsgartner, der gav haven den store tur med hensyn til beskæring, og resultatet kan nærmest måle sig med en kunstners.

Der gik dog noget tid, inden jeg opdagede værket, for bladene skulle lige falde af. Men så har jeg også glædet mig over det hver eneste gang, jeg er gået forbi den hvide kornel.

Nu tager jeg mig selv i at gå og spejde rundt i resten af haven i håbet om, at succesen gentager sig.

I sommer dukkede et nyt eksemplar lige pludselig op under en solbærbusk, selvom moderplanten står en del meter væk. Og det var en dejlig gave at give videre til genboen, der i den grad deler ud af sin overflod af grønkålsplanter og krydderurter.


Lige nu er det et nemt forårstrick at klippe nogle nøgne grene af, sætte dem i en vase med vand og lade dem springe ud indenfor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

HB skifter ud på trænerbænken

Annonce