Danmark

Redaktøren i den røde stol: Vikaren fra himlen

Vores rockanmelder her på avisen, Simon Staun, skrev forleden, at han havde været med til tre fødsler; sine to pigers og Claus Hemplers seneste album ”En kuffert fuld af sten”.

I denne uge kunne han og resten af nationen så overvære endnu en fødsel; nemlig da Isabella Arendt kom til verden som stjernepolitiker med en tilsyneladende medfødt evne til at brænde igennem på tv. Den 26-årige kristendemokrat er allerede blevet kaldt ”vikaren fra himlen”. Og vikar blev hun, da Kristendemokraternes spidskandidat, Stig Grenov, måtte melde forfald til partilederrunden på TV2 efter valgudskrivelsen. Med få timers varsel sprang hun til som erstatning for sin formand og satte en ny standard for, hvor synlig en kristendemokrat kan være.

Efter bedriften sagde politisk kommentator Hans Engell i Berlingske Tidende:

”Hun klarede det godt! Kristendemokraterne kan være tilfredse med hendes indsats, og de vil ikke være dårligt tjent med hende som repræsentant i de kommende runder”.

Hans Engell savnede med andre ord ikke Stig Grenov. Det gjorde Jarl Cordua fra Radio24Syv heller ikke:

"Jeg synes, hun gør det bedre end Stig Grenov. Det hjælper måske at finde en yngre kvinde, der ser lidt nydelig ud i stedet for en midaldrende mand på vej mod de 60 år. Det er vel et forsøg på at give dem et mere ungt og friskt look. Et kvindeligt look", sagde han.

Det var også, som om Kristendemokraternes politik havde fået et blidere skær i hænderne på Isabella Arendt, da hun senere på ugen dukkede op i TV2-programmet Lippert. Hvis man husker Kristendemokraternes politik som noget med protest mod fri abort og pornografi og et noget vredladent syn på homoseksuelle, ja så var det ikke det, der kom ud af munden på Isabella Arendt.

Isabella er ikke imod fri abort, men hun vil gerne have aborttallet ned og mener, at der er behov for en rådgivende samtale inden indgrebet. Hun har heller intet imod homoseksuelle og mener, at to mænd kan være et lige så godt forældrepar som en kvinde og en mand. Hun mener bare ikke, at det er en menneskeret at få børn, og derfor skal staten ikke hjælpe homoseksuelle og enlige med den sag. Til gengæld mener hun, at det er en menneskeret, at et barn har mulighed for at kende sit ophav - altså både sin mor og far.

Og da hun i partilederrunden på TV2 oven i købet sagde, at det haster med at gøre noget for klimaet, så kunne Alternativets Uffe Elbæk ikke lade være med at udbryde: "Jeg håber virkelig, at Kristendemokraterne bliver valgt ind, for det er simpelthen så fornuftigt, det du har sagt".

Sidste gang, Kristendemokraterne var i Folketinget var i 2001. Men dengang var "vikaren fra himlen" selvfølgelig også kun otte år gammel.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Rod'et affære: Stewart sejlede i Boxen

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Video: Se den fulde statsminister-duel mellem Mette Frederiksen og Lars Løkke

Danmark

DMI advarer: Risiko for lokale skybrud

Danmark

Paludan sendte brev til 500: Alle i chikaneoffers omgangskreds skulle kende hans version

Danmark For abonnenter

Se billederne: Greven af Egeskov hemmeligt gift med prinsesse

Kultur For abonnenter

Anne, Sanne og Lis triumferede: Fortræffelig fredagsfest med toptunet trekløver

Forrygende: De 7000 publikummere i Ceres Arena i Aarhus genererer en elektricitet, som forplanter sig ned i halgulvet, allerede inden Anne, Sanne og Lis indtager scenen. Med dette publikum i ryggen kan det ikke gå galt, tænker jeg et par minutter før kampstart. Den forudsigelse viser sig at holde stik. Lyden i arenaen er fremragende (omend til den høje side), bandet spiller nærmest fejlfrit og de tre kvinder, som alles øjne og ører hviler på, leverer ikke mindre end en pragtpræstation. Allerede fra åbningsnummeret, Anne Linnet Bands "You're Crazy", konstaterer jeg, at de tre ikoniske, danske sangerinder synger markant bedre end flertallet af deres jævnaldrende mandlige kolleger. I de første sange er det især Sanne Salomonsens soulede stemme, som imponerer mig. Jeg har ikke hørt hende synge bedre i 15 år. Det er sikkert, selvsikkert og sprudler af determination. Da hun alene på scenen trakterer med "Det er ikke det, du siger", er det svært ikke at få gåsehud i den glohede arena. Ufatteligt, at hun kan proppe så meget nerve og sjæl ind i et nummer, hun må have fremført mange hundrede gange.

Danmark

Funding: Her er tre ting Løkkes velfærdsløfte lærte os

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Danmark

Nu er dommen faldet: Eks-politiker erkender 73 sexorgier i hele Danmark

Annonce