Annonce
Danmark

Redaktøren i den røde stol: Rejsebudgettet er rejst

Peter Rasmussen, chefredaktør, avisen Danmark.
Annonce

Så gik den ikke længere. Sommerens chartertur er definitivt aflyst, og rejseselskaberne måtte i denne uge skrive ud til os feriebookede danskere, at vi godt kunne glemme at komme af sted. Medmindre man da af en eller anden grund er på vej til Tyskland, Norge eller Island.

I stedet for en rejse fik man så tre valg: Enten kunne man ombooke rejsen - en lidt vanskelig løsning, fordi man stadig ikke aner, hvornår man kan komme af sted, men også fordi sommerferien ikke uden videre lader sig flytte til efteråret med alt hvad det indebærer af at skulle få sammenbragte skilsmissefamilier og halvvoksne børn til at stimle sammen en uge i Grækenland til oktober. Anden mulighed var at få et gavekort til en ny rejse med et rejseselskab, der muligvis er gået rabundus, inden man kommer af sted. Så jeg tror de fleste valgte den sidste mulighed; nemlig at få pengene tilbage. Men lige præcis dén løsning er åbenbart ikke så let at finde ud af. Mit rejseselskab skrev for eksempel:

”Vores arbejdsbyrde i økonomiafdelingen er i denne tid betydeligt større end normalt, hvilket medfører at behandlingen af refusionerne tager længere tid. Vi forventer derfor, at det tager minimum seks uger, før refusionen er tilbageført. Vi håber på din forståelse i denne situation".

Og næh, det har jeg da ingen forståelse for. Jeg har set, hvor lang tid det tager pigerne i H&M at tilbageføre penge for fejlkøb. Sådan cirka tre sekunder - ikke minimum seks uger. Og helt ærligt, hvad er det egentlig, de har så travlt med i en rejsebranche, der ligger bomstille? Skal de andet end at betale penge tilbage?

Nu kan forklaringen selvfølgelig være, at det ikke handler om arbejdsbyrden i økonomiafdelingen. Man kunne forestille sig, at nogle af pengene allerede er sendt ned til Nikolas Papanikolas, der er min hotelvært. Og han har formentlig brugt dem på stuepiger og klargøring af hotellet, og har ikke tænkt sig at betale så meget som én euro tilbage til rejseselskabet, bare fordi Mette Frederiksen siger, at jeg ikke må rejse ud. Den græske regering har jo for længst sagt, at danskere gerne må rejse ind, fordi smittetrykket i Danmark og Grækenland er det samme.

Formanden for Dansk Rejsebureauforening, Lars Thykier, er derfor nok noget tættere på sandheden, når han siger til Berlingske:

”Den ene ting er, at vi skal tilbagebetale kunderne for nogle penge, som vi formentlig ikke får tilbage fra leverandørerne. Den anden er, at vi ikke har noget salg - overhovedet. Derfor er det penge, som ikke er i kassen”.

Hvis det er rigtigt, så kan det godt være, at sommerens chartertur er aflyst - men mine penge er da kommet ud at rejse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce