Annonce
Struer

Red Barnet mangler indsamlere i Struer

Der bliver slet ikke brug for en indsamlingsbøsse, når Red Barnet laver indsamling. Det hele bliver nemlig kontantløst. Arkivfoto: Simon Læssøe/ Ritzau Scanpix
Indsamlingsprocessen er blevet corona-optimeret, men alligevel mangler der indsamlere til Red Barnets indsamling i Struer
Annonce

Struer: Søndag den 6. september samler Red Barnet ind ved at banke på døren i de danske hjem og bede om en skilling. Pengene går denne gang til at hjælpe de børn, der er allerhårdest ramt af Covid-19-pandemien, men i Struer mangler der indsamlere.

Det skriver Red Barnet i en pressemeddelelse.

Kampen mod virussen trækker ressourcer væk fra for eksempel vaccineprogrammer, og det kan ifølge FN koste 6.000 børn livet hver dag.

Langt flere vil som konsekvens af den økonomiske krise blive presset ud i fattigdom og sult, og nogle vil ende med at skifte skolen ud med et arbejde eller et børneægteskab.

− Der er mere end nogensinde brug for, at vi stiller op for børnene. Hvis vi ikke handler omgående, kan vi på rekordtid komme til at smadre de enorme fremskridt, som det har taget årtier for verdens børn at tilkæmpe sig. Ved at melde sig som indsamler kan man hjælpe Red Barnet med at hjælpe de børn, der betaler den allerhøjeste pris for corona, siger Red Barnets generalsekretær, Johanne Schmidt-Nielsen ifølge pressemeddelelsen.

Annonce

Ingen kontanter

For at begrænse risikoen for smittespredning er årets landsindsamling kontantløs.

Det betyder, at årets indsamlere kun skal tage imod donationer via MobilePay og sms.

Donationerne sendes direkte til Red Barnet, så efter endt rute kan indsamlerne spare turen forbi det lokale afleveringssted og tage direkte hjem.

Viden om, hvor meget de har samlet ind, kan indsamlerne stadig få igennem de sms’er, der tikker ind på deres telefoner, som turen skrider frem.

De vælger desuden selv den rute, de har lyst til at gå.

− Indsamlingen bliver den nemmeste for vores indsamlere nogensinde. Og den er ikke bare nem, den er også vanvittig vigtig, for både i Danmark og ude i verden lider børn under følgevirkningerne af corona. Derfor håber jeg, at virkelig mange vil tilmelde sig. Jo flere vi går på gaden, jo flere børn kan vi hjælpe, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce