Sport

Rebekkas liv er gået helt i hest

21-årige Rebekka Hyldgaard bruger i snit 12-14 timer om dagen på heste. Foto: Morten Strægaard
Rebekka Hyldgaard bruger størstedelen af døgnets vågne timer på heste både som konkurrencerytter og på at drive stutteriet hjemme hos forældrene i Vinderup. Efter en krise for et par år siden kom hun tilbage i sadlen og fik karrierens mest succesfulde sæson.

Vinderup: Når noget går i fisk, er det en skidt ting. Når det hele går op i heste er det en god ting, ihvertfald hvis man er en rigtig hestepige som Rebekka Hyldgaard.

Hun rider seks til syv heste dagligt, fem dage om ugen, og bruger i snit 12-14 timer om dagen på heste. Udover at være en dygtig konkurrencerytter indenfor islænderheste står hun nemlig også for driften af et stutteri med 20 heste hjemme ved forældrene lidt udenfor Vinderup - og så er hun for nyligt også gået i gang med at læse til fysioterapeut på VIA.

- Jeg ser ikke så meget til venner og veninder, for der er altid noget med hestene, der skal passes. Det er nok en livsstil, forklarer Rebekka Hyldgaard.

Den 21-årige rytter har redet, siden hun var syv år gammel, i begyndelsen på rideskolen Snegla i Nørre Felding, men valgte sammen med forældrene ret tidligt at gå egne veje og selv stå for træningen. De følte, det fungerede bare bedre for hende, og resultatlisten tyder da på, at der kan være noget om det.

- Som junior vandt jeg to gange DM-guld og en sølvmedalje, mens det som ungrytter blev til en DM-guld, en DM-sølv og en DM-bronze, en top 10-placering ved VM og en bronzemedalje ved Nordisk Mesterskab, fortæller Rebekka Hyldgaard, der fra årsskiftet trådte ind i seniorrækken efter et 2018, der har været karrierens mest succesfulde.

Jeg ser ikke så meget til venner og veninder, for der er altid noget med hestene, der skal passes. Det er nok en livsstil.

Rebekka Hyldgaard, rytter, studerende og daglig ansvarlig for stutteriet på forældrenes landejendom ved Vinderup.

Tæt på at stoppe

I 2015-16 var Rebekka Hyldgaard dog tæt på helt at stoppe med ridesporten. To år i træk missede hun DM, fordi hendes bedste hest var skadet, hvilket betød, at hun gik fra at være i top fem i Danmark til at være ingenting.

- Det var en form for sammenbrud, jeg fik, og jeg var tæt på at stoppe i den periode. Der måtte jeg sige til mig selv, at "du sætter dig ikke op på hesten igen, før du har lyst". Og heldigvis kom lysten tilbage, fortæller Rebekka Hyldgaard.

Med en ny islænderhest, Dalvör, red holstebroeren sig tilbage blandt de bedste ungryttere i Danmark og kronede det i 2018 med bronzemedaljen ved nordisk mesterskab. En succes, der blev bygget på ryggen af den krise, hun havde været igennem.

- Jeg lærte rigtig meget af nedturen, især mentalt. Jeg synes virkelig, jeg kan mærke, at det på det mentale og psykologiske plan kommer mig til gavn, at jeg har været igennem en krise, forklarer rytteren.

Tilbage på landsholdet

Dalvör er nu med føl og er derfor blevet pensioneret. Så det bliver med en ny hest, Rebekka Hyldgaard skal forsøge at ride sig ind i eliten blandt seniorerne. Ambitionerne er fortsat høje.

- I første omgang er mit mål at kvalificere mig til DM og kunne ride op mod de bedste, og så håber jeg at komme med på landsholdet indenfor de næste fire år. Når man først har været med omkring landsholdet som ungdomsrytter, så vil man jo gerne med igen, fortæller Rebekka Hyldgaard.

Hun er dog tålmodig, for hun ved godt, at overgangen fra ungdoms- til seniorrækkerne kan være hård. Men på den lange bane er hun sikker på, at hun kan være med.

- Tit hører jeg om, at folk frygter at blive seniorer, men det gør jeg altså ikke. Jeg ved godt, at man ikke bare lige går ind og gør det fra den ene dag til den anden, men jeg har nogle gode heste og en god erfaring med mig, så det skal nok komme, siger Rebekka Hyldgaard.

Studiet til fysioterapeut skal i øvrigt også bruges inden for hestesporten. Planen er nemlig, at hun skal læse videre til hestefysioterapeut.

0/0
Annonce
112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Får en million kroner til nyt naturområde: Håber at starte byggeriet i 2020

Erhverv

Lars Larsens søn rykker ind i Actona-bestyrelse

Sport For abonnenter

TTH-direktør i den varme stol: Jeg håber HB rykker op, men de behøver ikke blive til en superligaklub...

112

Diskotek sigtet for at lukke 17-årig ind

112

Som forsvarer skal man kunne være professionel: - Selv det mest usle menneske, har krav på et forsvar

Holstebro

Hundehegn og frit udsyn skal skræmme skovskidere væk

Fodbold For abonnenter

Nedrykkede Herrup sprudlede da presset forsvandt

Holstebro

Tiltalt for voldtægt af niårig pige: Jeg kørte hende bare hjem

Struer

Befriende besked til 86-årig mand fra Asp: Du kan flytte ind i lejlighed 3 på plejehjemmet på tirsdag

Annonce