Debat

Rasmus Paludan er en farlig agitator

Had: Den racismedømte Paludan er en yderst farlig, konfliktsøgende agitator og hadprædikant, som med sin vedvarende ghettoturne skaber splid og ufred i vores samfund. Senest med sin demonstration på Blågårdsplads i København søndag, hvor Paludan, godt hjulpet af lokale, kriminelle uromagere og nyttige idioter, fremprovokerede så megen uro og efterfølgende en kædereaktion af påsatte brande. Det tog politiets massive styrker mange timer for at få genskabt orden i området og andre dele af byen.

Paludan er på ingen måde en simpel islamkritiker, provokatør eller tumpe, som visse medier og politiker ynder at fremstille ham. Paludan er heller ikke en nationalkonservativ politiker, som den yderste højrefløj og nynazistisk inspirerede kredse postulerer. Ved at devaluere og banalisere Paludans samfundsskadelige virke i forhold til vores sammenhængskraft og fredelige sameksistens medvirker de selvsamme medier og politikere i den farlige kurs, hvis følger både samfundsøkonomisk, etisk, moralsk og menneskeligt er omkostningsfulde.

Politikernes afskaffelse af blasfemiparagraffen i 2017 har givet Paludan og andre agitatorer en gave, hvor de nu ganske lovligt kan krænke religiøse mennesker og deres følelser. Det er et faktum, vi ikke kan komme udenom. Blasfemiparagraffen, som var et symbolsk bolværk mod hadprædikanter og agitatorer, forhindrede ikke ytringsfrihedens fulde udfoldelse samt den nødvendige religionskritik, hvilket rettens frifindelse af Jyllands-Postens Muhammed-tegninger vidnede om.

Politikerne har med afskaffelsen af blasfemiparagraffen, som har fungeret som et fornuftigt supplement til racismeparagraffen, i realiteten udhulet religionsfriheden i Danmark. Politiet, som håndhæver loven, skal beskytte Paludans ret til at demonstrere og ytre sig. Selvom det som samfund koster os mange millioner og en masse politiressourcer, som kunne have været anvendt til opklaring af borgernær kriminalitet.

Vi kan ikke komme udenom, at politiet og borgerne bliver taget som ufrivillige artister i ekstremisten Paludans hadefulde, farlige teater. Blasfemiparagraffen bliver ikke genindført. Og Paludan vil fortsætte sin vedvarende chikane og mobning af borgerne i de socialt udsatte boligområder ved afbrænding af koranen og tilsvining af borgerne. Risikoen for, at en forstyrret, psykisk syg ekstremist formår at skade eller i værste fald slå Paludan ihjel er ganske stor.

At statsminister Lars Løkke Rasmussen nu endelig tager afstand fra Paludans meningsløse provokationer er i den grad tiltrængt og på tide. Det er mig ubegribeligt, at flere prominente folketingspolitikere endnu ikke har taget aktivt medansvar for at afbøde de negativt afledte konsekvenser af Paludans skadelige virke. - f.eks ved tydelig afstandtagen og fordømmelse af hans meningsløse provokation og chikane. Politikerne lader begivenhedernes gang og tilfældighederne råde. Det er en sikker opskrift på en ulykke, som blot venter på at ske.

Elvir Abaz
0/0
Annonce
Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Leder For abonnenter

Kan man drukne i kulturelle tilbud?

Læserbrev

Skoler. S-forslag om frie skoler er et skridt på vejen – men i den forkerte retning

Leder For abonnenter

Kan man stemme forkert?

Det er bestemt ikke altid let at have fremmed baggrund i dette land. Når valgdeltagelsen er lav for beboere i særlige boligområder og med anden etniske baggrund, så bliver det udlagt som et demokratisk problem. Når de samme mennesker så benytter deres demokratiske mulighed for at sætte et kryds, får de skudt i skoene, at de er blevet mobiliseret i blandt andet moskeerne til at stemme, og at der er derfor, at de i høj grad har stemt på De Radikale og Enhedslisten. Lad os nu bare minde om, at vi her i landet har hemmelige afstemninger. Ingen ved, hvad du og jeg stemmer, og ingen ved, hvem der har stemt hvad og hvorfor. At flere danskere med indvandrerbaggrund nu benytter sig af deres demokratiske rettigheder, er kun godt, og at etniske danskere i de sociale boligområder har valgt at stemme på partier, som de mener forsvarer deres interesser, er da kun lige efter bogen. Det havde alt andet lige været underligt, hvis de havde stemt anderledes - og hvis fænomener som Paludan og Nye Borgerlige ikke også skulle kunne få danskere med indvandrerbaggrund til at gå til stemmeurnerne. Man kan ikke først opfordre folk til at stemme, hvorefter man påstår, at de har stemt forkert. Der er i Danmark en lang og ganske forstandig tradition for ikke at blande religion og politik sammen, og er der vitterligt foregået en mobilisering af stemmer til fordel for bestemte partier i moskeer, så må man naturligvis tage det alvorligt og kunne debattere det. Men umiddelbart virker det som en langt større trussel mod demokratiet, at der er områder i landet, hvor politikere fra bestemte partier ikke kan færdes uden et større opbud af sikkerhedsvagter. At der nogle steder i landet er blevet afholdt vælgermøder, hvor kun enkelte partier - og alle fra den samme politiske blok - er blevet inviteret, og at bestemte partier oplever at deres valgplakater bliver udsat for hærværk. Det er uacceptabelt. Men at flere folk stemmer, det kan man kun blive i glad i klaphatten over.

Læserbrev

Konservative. Tak for jeres støtte - og god sommer

Leder For abonnenter

Er det nu en mandekamp

Læserbrev

Gødning. Alle taler om klimaet – Landbruget gør noget ved det

Læserbrev

Indvandring. Hellere tillid end vrede og angst

Annonce