Annonce
Vinderup

Raseret hotelkøkken tidligst klar om en måned

- Der er fortsat et stort oprydningsarbejde, konstaterer Mette Frederiksen. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
Der knokles hver dag for at få Hotel Vinderup på fode igen efter branden, der gav store skader.Og forpagter Mette Frederiksen er optimist.
Annonce

Vinderup: - Jeg har det ok. Men har næsten ikke sovet siden branden. Folk ringer hele tiden, og der er så meget, der skal tages stilling til.

Fortæller en træt men målbevidst Mette Frederiksen, forpagter af Vinderup Hotel, hvor køkkenet blev svært skadet efter branden lørdag 18. maj. Og store dele af hotellet og Nørregades køkken blev sod- og røgskadet.

Målbevidst fordi hun ikke giver op trods fortrædelighederne.

- Jeg er rigtig, rigtig stædig. Det ved alle, der kender mig, så vi skal nok få det hele op at køre igen, siger hun sammenbidt.

Noget er allerede ved at lysne. Fredag blev der givet grønt lys for, at hotellets værelser igen kan tages i brug fra søndag.

Ekstraordinært bliver både den store og lille sal også taget i brug lørdag til en mindesammenkomst og til søndagens afvikling af EU-valget.

- Det var afdødes klare ønske, at det skulle foregå på Hotel Vinderup. Så det klarer vi, fortæller Mette Frederiksen.

Der er stadig sodskader på væggene, og de kan ikke renses i bund. Men en overfladisk behandling betyder, at lokalerne kan bruges.

Værst ser det naturligvis ud i køkkenet, hvor katastrofen indtraf med en frituregryde, der blev for varm. Nu skal al inventaret ud, loftet skal pilles ned, og et nyt sættes op. Og den kæmpestore emhætte udskiftes. Det er jo ikke en standardvare, så den skal specialfremstilles.

Mette Frederiksen forventer, at der går mindst fire uger, før køkkenet igen kan tages i brug.

Også Nørregades Køkken ud mod Nørregade er svært sodskadet.

Alle køkkenets maskiner skal enten udskiftes eller til service, fordi røg og sod har påvirket de elektroniske komponenter.

Både skadeservice og personalet knokler overalt med rengøring, og Mette Frederiksen er stolte af dem alle.

- Jeg har et fantastisk personale. De knokler. Ingen er fyret, og alle skal naturligvis blive her, smiler hun.

To forsikringsselskaber er tilknyttet hotellet, og folk fra forsikringsselskabet kommer dagligt på besøg for at vurdere de forskellige skader.

- Jeg tror vi er rimeligt godt forsikret og får dækket vores tab, siger Mette Frederiksen.

Det er et stort arbejde for hende at flytte nogle af de selskaber, der er booket, til andre lokaler. Nogle af festerne og arrangementerne bliver flyttet til Ejsing Forsamlingshus, og hun har også fået en aftale med køkkenet i Multihuset i Skave.

- Jeg er rigtig, rigtig stædig. Det ved alle, der kender mig, så vi skal nok få det hele op at køre igen

Mette Frederiksen, forpagter af Vinderup Hotel

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce